Kizlar 10 yasinda erkek yigenim var boyu kisa pek uzamiyo son 2 yildir, genetik dedi doktorlar falan abimde (babasi) kisa ama kiz kardesi var 7 yasinda masallah abisinden uzun, cocugun piskolojisini bozmus arkadaslari falan kisasin, cucesin falan gibi laflarla simdi surekli kucuk kardesim bile benden uzun niye boyleyim diye kendini bayag uzuyor. 1 senedir devalmi omega 3 falan aldi pek etkisi olmadi boy konusunda yuzme kursuna fln gondericekler belki ise yarar diye ama bu durumu yasayip genetik faktorunu asip bi cozum bulan ya da tavsiyesi olan var mi acaba? Abim benden de kisa kalacak bu gidisle diye bayag telasli.
Kız çocukları ergenlikle beraber gelişimleri durduğu için çabuk gelişip erken duruyorlar. Benim eşim lise 1. Sınıftayken cüceymiş adeta. Bütün arkadaşları ondan uzunmuş resimlerinde bile çocuk gibi duruyor. Lise sonra uzamış şuan 1.76 normal bi boyda. Korkmayın inşlh uzar
Boydan önce çocuğun psikolojik olarak düzenini sağlamanız bu yaşlarda daha önemli , bence önce bir çocuk endokrine paralel olarak çocuk psikayatriye gitmekte fayda var
Boydan önce çocuğun psikolojik olarak düzenini sağlamanız bu yaşlarda daha önemli , bence önce bir çocuk endokrine paralel olarak çocuk psikayatriye gitmekte fayda var
Endokrindekilerin tek soyledigi sey genetik baba kisa cocuk nasil uzun olsun? Bi tane daha var o nasil uzuyor diyoruz o anneye cekmistir. Piskolok arastiriyo abim onada gidecek zaten mecbur cok duygusal olmus pisklojiso cok kotu durumda.
Ayni piskolojo valla bizimki de surekli agliyo o yuzden uzuluyoruz bizde bi de cok sakin sessiz bi cocuk dalga gecen arladaslarina da bisey diyemiyo disarda icine atiyo ozguvenini kaybedecek diye korkuyorum yoksa ilerde daha uzar bizde hep bunu diyoruz ama cocuk iste gel anlat.
Ayni piskolojo valla bizimki de surekli agliyo o yuzden uzuluyoruz bizde bi de cok sakin sessiz bi cocuk dalga gecen arladaslarina da bisey diyemiyo disarda icine atiyo ozguvenini kaybedecek diye korkuyorum yoksa ilerde daha uzar bizde hep bunu diyoruz ama cocuk iste gel anlat.