Tecrübeli anneler lütfen bana yardım edin.!!!!!

Rozza76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2016
181
84
28
32
Merhaba! Kafayı yemek üzereyim. İlk bebeğim bu 14 Aylık sorun şu ;Hiç uykuyu sevmiyor . Gece surekli uyanıyor. Karnı tok , gazı yok , kabız da degıl . Gündüz de uyumuyor en fazla yarım saat uyur zorla oda. E gece de aynı saat sabahın 5’i yenı uyudu . Doktora da götürdum hiç bir sıkıntısı YÖK gelişimi de iyi ya neden böyle oluyor vallah kafayı yıyecem. Yurt dışındayım kımse de yok sorayım bu çocuğun derdı ne.? Sürekli miz miz sürekli agliyor.;(

Merhaba! Kafayı yemek üzereyim. İlk bebeğim bu 14 Aylık sorun şu ;Hiç uykuyu sevmiyor . Gece surekli uyanıyor. Karnı tok , gazı yok , kabız da degıl . Gündüz de uyumuyor en fazla yarım saat uyur zorla oda. E gece de aynı saat sabahın 5’i yenı uyudu . Doktora da götürdum hiç bir sıkıntısı YÖK gelişimi de iyi ya neden böyle oluyor vallah kafayı yıyecem. Yurt dışındayım kımse de yok sorayım bu çocuğun derdı ne.? Sürekli miz miz sürekli agliyor.;(
Sıcak, bol masajlı(lif ile) banyo yaptırın, sonra uyutmayı deneyin.

Bebeğinizi sessiz, karanlık(gece lambası bile olmasın) bir odada uyutmayı deneyin....

Ben birde "ney sesi" dinleterek uyutuyorum.

Off cok zordur uyumayan bebek onerim onu yorman hava iyiyse yada avm tarzı yerlere goturup enerjisini atıp yorulması lazım park vb. Yerlere götürün ıyıce oynasın yoruldun kendsj uyumak ıstıcek ınanın.

Birde yogurt yedirin oda cok uyku yapıyor

Bebeğinizle bol bol oyun oynuyor musunuz?
Onu hem eğlendirecek hem yoracak aktiviteler yapmalısınız.
Her gün bir kitap okuma seansı yapın.Okuduğunuz karakterlerle ilgili konuşun. Hatta ufak bir drama yaparak eğlenceli hale getirin.Böyle böyle hem güzel hem yorucu bir günün sonunda uykuya teslim olur.
Bunların hepsi sizin elinizde.Biraz çabalamalisiniz..

Yukarda beğendiklerime ek olarak , şimdi uyudu mesela 9 da kaldırın, öğlen akşam uykularını böyle müdahale ederek kendiniz ayarlamaya çalışın. Çocuğun keyfine bırakılmaz :)

Canim benimkilerde hic sikinti yasamadim Allaha sukur ama 1 aylik oldugundan itibaren banyodan sonra yagla masaj yapmaya basladim nasil mayisiyor gorsen dene istersen cok rahatliyor ve gece bile 4 saat uyanmadan uyurdu zorla kaldirirdim emzirmek icin sende dene ve loş ısikta uyut gece ve gunduzu ayirt etsin

En son kaçta uyanıyor mesela? Sabaha karsı uyuması ıcın cok cok gec .

Aramıza hoşgeldiniz.
Aynı benim oğlum.
Gece ilk defa deliksiz uyuduğunda 2 yaşındaydı.
Şimdi de yataktan kaldırabilene aşkolsun,yaş oldu 18.
Kimi çocuk böyle büyür,uykuyu sevmez.
Gün içinde fazla uyutmayın ve yorulsun.
Akşam ılık banyo,hafif masaj,kısık sesli sakin müzikler işe yarayabilir.

Benim oglum da uyumayi hic sevmez. Agustos 16 aylik. Oldum olasi az uyur. Mizmizligi uykusuzluktandir. Dışarı cikarin oksijen alsin ve yorulsun mutlaka. Onu yoracak koşturmali oyunlar oynayin. Yogurt yedirin ve gündüz uykusuna yatirmayin. Yarim saat gunduz uykusu onun gece yatis saatini 2 saat ileri atar. Normali bir gece tam uykusu bir de öğlen uykusu bunun dışında uyutmamaya çalışın.

Aramıza hoşgeldiniz.
Aynı benim oğlum.
Gece ilk defa deliksiz uyuduğunda 2 yaşındaydı.
Şimdi de yataktan kaldırabilene aşkolsun,yaş oldu 18.
Kimi çocuk böyle büyür,uykuyu sevmez.
Gün içinde fazla uyutmayın ve yorulsun.
Akşam ılık banyo,hafif masaj,kısık sesli sakin müzikler işe yarayabilir.

Ayni benmis oğlunuz. 27 senedir uyumuyorum hatta suan uyumadim saat oldu 10.

öğle uykusunu asla atlama.sabah erken kalkar zaten.öğlen vaktı 12 de gırın yatağa uyumasa bıle oyalanın her gün aynı şeyı yapın.akşamlarıda 9 da gırın yatağa.boyle boyle düzelır.

Gece emzirmeye devam ediyosaniz öncelikle onu kesin sonrada biraz sabrederek her gece 7 8 gibi yatağa goturup uyumasini bekleyin tabi öncesinde duş masaj pijama ritüeli hep olsun bı sure sonra hem o saatte uyumak için kendi hazır olacak hemde gece uykulari uzuycak

Back
X