Doğuma Hazırlık Tecrübeli anneler lütfen yardım montesorri yatak

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sadece_gulnihal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
30
39
88
İstanbul
Merhaba 31 haftalık hamileyim ilk altı ay bebeğimi anne yanı beşikte yatırdıktan sonra yanları korkuluklu minderli resimdeki gibi montessori yatak yaptırmayı düşünüyorum ancak yere yakın olacağı için üşür mü hasta olur mu diye de endişelerim var. 6 ay çok mu erken montessori yatak için? 6 aya kadar beşiğimiz var ama 6 aydan sonra tekrar beşik alıp sonra montessori yaptırmak da maliyetli olacak bizim için kafam karıştı açıkçası ne yapmamı önerirsiniz?

Eklentiler

• _20180819_173938.webp
    _20180819_173938.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 170
Merhaba 31 haftalık hamileyim ilk altı ay bebeğimi anne yanı beşikte yatırdıktan sonra yanları korkuluklu minderli resimdeki gibi montessori yatak yaptırmayı düşünüyorum ancak yere yakın olacağı için üşür mü hasta olur mu diye de endişelerim var. 6 ay çok mu erken montessori yatak için? 6 aya kadar beşiğimiz var ama 6 aydan sonra tekrar beşik alıp sonra montessori yaptırmak da maliyetli olacak bizim için kafam karıştı açıkçası ne yapmamı önerirsiniz?

6 ay erken degil canim.
Yalniz şöyle bisy var montessorinin ozelligi bebek emeklemeye basladiginda fln istedigi zaman yatagina gidebilsin,uyandiginda sana ulasabilsin diye.
Montessorinin mantigini cozup sirf eve benziyor vs diye de maliyete girmeden halledebilirsin bu yatak işini.

Evet montessori felsefesini biliyorum , öğretmenim , eğitim fakültesinde bir hocam bu felsefenin üzerinde fazlasıyla duruyordu o o zamanlardan aklımda ileride çocuğum olursa dikkate alacağım diye :) normal bir yer yatağı da olur aslında ama ben bu çatılı modelleri de çok beğeniyorum ,6 aydan itibaren yatması zor olur diye yorumlar aldım kafam çok karıştı o yüzden 120 cmlik anne yanı ahşap beşik alıp 1 -1 buçuk yaşına gelince montessori oda hazırlamaya karar verdim ,cesaret edemedim açıkçası :KK43: teşekkür ederim cevabınız için :KK200:

Evet montessori felsefesini biliyorum , öğretmenim , eğitim fakültesinde bir hocam bu felsefenin üzerinde fazlasıyla duruyordu o o zamanlardan aklımda ileride çocuğum olursa dikkate alacağım diye :) normal bir yer yatağı da olur aslında ama ben bu çatılı modelleri de çok beğeniyorum ,6 aydan itibaren yatması zor olur diye yorumlar aldım kafam çok karıştı o yüzden 120 cmlik anne yanı ahşap beşik alıp 1 -1 buçuk yaşına gelince montessori oda hazırlamaya karar verdim ,cesaret edemedim açıkçası :KK43: teşekkür ederim cevabınız için :KK200:
Ben de ayni sekilde karar aldim. En azindan yurumeye baslasin diye dusunuyorum.

Biz montessori yatağı yaptırmadık, kızımın odası çok küçük, sığdıramazdık. Beşiği kaldırdık, daha büyük bir yatak alıp direkt yere koyduk, altına kampta uyku tulumlarının altında kullandığımız matları yerleştirdik, yuvarlanmasın diye yanına file yatak bariyeri taktık, mis gibi oldu. Bu arada biz 1,5 yaştan sonra geçmiştik ama sonuçta yanında bariyerle filan çok daha erken kullanabilirsiniz. Yatak yaptıracaksanız, yerden soğuk alma olasılığı da yok.

Back
X