• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tecrübeli anneler yardım! Bebeğim aç mı kalıyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pamuk sekerim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
277
518
103
Sevgili kadınlar kulübünün tecrübeli anneleri 10 haziranda kızımı kucağıma aldım. 37 haftalık 2530 gr doğdu. Şu an 3 ay 10 günlük ve 5800 gram. İlk iki haftadan sonra sürekli huzursuz ve kendini kasıyor. Emerken bazen ağlıyor ve emmeyi bırakıyor, gazını çıkarıp tekrar zor da olsa emziriyorum. Bu arada sütümün yettigini düşünüyorum çünkü hep fışkırarak geliyor ve bir göğsümü emzirirken diğeri de akıyor. Doktora da götürüyorum aylık kontrollere. Kilosunun iyi olduğunu ve gazdan başka bir problemi olmadığını söylüyor. Kayınvalidem ve kayınpederim ise sürekli çocuk aç ondan ağlıyor diyorlar. Kucağa alındığında sakinlesiyor. Sizce gerçekten aç olabilir mi ?

KİLo alımı iyi diyorsa Dr ne bekliyorsun ki daha. Kv kp senin danışmanın mı? 2,5 aylık kızım 6 kilo . 3250 doğdu. Gören ay ne kadar küçük sütün mü az diyor. He diyip geçiyorum onlara laf mı yetiştireyim işim gücüm yok

Bebeginiz ac degil kolik, muhtemelen 6. Aydan sonra daha rahatlar.
Kilosu ve gelisimi de cok iyi maasallah.
Kimseyi dinlemeyin, ac bebek kilo almaz, ciş yapmaz vs vs doktor anlar zaten, sizin anlattiginiz seylerin hepsi gaz gostergesi.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyorum ama onlar sürekli bunu söyleyince acaba mı diyorum. İçimi rahatlattınız.

KİLo alımı iyi diyorsa Dr ne bekliyorsun ki daha. Kv kp senin danışmanın mı? 2,5 aylık kızım 6 kilo . 3250 doğdu. Gören ay ne kadar küçük sütün mü az diyor. He diyip geçiyorum onlara laf mı yetiştireyim işim gücüm yok
Tabi ki danışmanım değiller. Ama sürekli bunu duymak kafamı karıştırıyor.

Sevgili kadınlar kulübünün tecrübeli anneleri 10 haziranda kızımı kucağıma aldım. 37 haftalık 2530 gr doğdu. Şu an 3 ay 10 günlük ve 5800 gram. İlk iki haftadan sonra sürekli huzursuz ve kendini kasıyor. Emerken bazen ağlıyor ve emmeyi bırakıyor, gazını çıkarıp tekrar zor da olsa emziriyorum. Bu arada sütümün yettigini düşünüyorum çünkü hep fışkırarak geliyor ve bir göğsümü emzirirken diğeri de akıyor. Doktora da götürüyorum aylık kontrollere. Kilosunun iyi olduğunu ve gazdan başka bir problemi olmadığını söylüyor. Kayınvalidem ve kayınpederim ise sürekli çocuk aç ondan ağlıyor diyorlar. Kucağa alındığında sakinlesiyor. Sizce gerçekten aç olabilir mi ?
Karnı doymuyor olabilir, bazı bebeklerin iştahı gayet açık oluyor...
Ama kilosu gayet iyi...
Ek gıdaya ihtiyacı olsa zaten rutin kontroller de söylenir di...

Karnı doymuyor olabilir, bazı bebeklerin iştahı gayet açık oluyor...
Ama kilosu gayet iyi...
Ek gıdaya ihtiyacı olsa zaten rutin kontroller de söylenir di...
İki iki buçuk saate bir emziriyorum. Bazen emerken uyuyup kalıyor. Ama çoğunlukla emerken ağlıyor. Bakıyorum süt de var. Kendini kasmaya başladığı zaman emzirmeye çalışıyorum diliyle itiyor almıyor.

Teşekkürler. 3 ay bitince düzelir diyordum hiç duzelme yok :KK1:
Sabredin. Benim oğlum 19 haziranda doğacaktı. 11 nisanda henuz 30 haftalıkken doğdu. Prematüre olduğu için daha da sancılıydı. Doğalı yaklaşık 4 olmasına yakın bitti sancılar. Çok zor bir süreçti ama geçti şükür. Dediğim gibi, sabredin..

Sabredin. Benim oğlum 19 haziranda doğacaktı. 11 nisanda henuz 30 haftalıkken doğdu. Prematüre olduğu için daha da sancılıydı. Doğalı yaklaşık 4 olmasına yakın bitti sancılar. Çok zor bir süreçti ama geçti şükür. Dediğim gibi, sabredin..
Kolaylıklar dilerim. Dediginiz gibi biraz daha sabır gerekiyor sanırım

İki iki buçuk saate bir emziriyorum. Bazen emerken uyuyup kalıyor. Ama çoğunlukla emerken ağlıyor. Bakıyorum süt de var. Kendini kasmaya başladığı zaman emzirmeye çalışıyorum diliyle itiyor almıyor.
Benim küçük kızım da kilo alımı gayet güzeldi ama akşam durduramazdim...
Onun için dedim,
Ben annemin aç bu çocuk tacizlerine dayanamadım mamaya başlamıştım...
O zamanlar kızımı aç bırakıyorum diye uzuluyordum,
Şimdi en fazla 7 ay emzirebildim diye...
Sen benim yaptığımi yapma...
Dengesiz miyim neyim.
:D

Onlar istiyor ki bebeğin anneye bağımlılığı olmasın bebek bizim olsun. Sanki bebek mama içse onlara vercez :duduk:[/QUOTE
Arada söylüyor zaten kayınvalidem benim olsun benim hiç kızım yok diye. Ben de benim de bir tane zaten diyorum. Vermem kızımı kimselere :anne:

Dr dinleyin lütfen. Bizim memlekette 1 çocuk bile büyüten herkes uzman olur. Bebeğinizin kg alımı iyi. 3 ayliktan itibaren kg alımı düşebilir gaz sancıları azalabilir. Sebep bebek hareketlendigi için bacaklarını çekmeye başlayacak ve gazını kendi çıkaracak. Ama bu demek değildir ki 3. Ayda bıçak gibi bitecek sancılar. Uzayabilir. Alin kucağınıza kucak istiyorsa bişey olmaz olsa benim bebeğime olurdu 5 ay kucaktan inmedi şimdi 9 aylık tutamıyorum kucakta rahat ediyorsa öyle duracak başka yolu yok. Eskiden gelinleri tarlaya gönderirlermiş ondan kucağa alıştırma denirmiş şimdi evde en önemli işimiz bebek doya doya vakit geçirin zaten bir süre sonra istemeyecek kucak

Onlar istiyor ki bebeğin anneye bağımlılığı olmasın bebek bizim olsun. Sanki bebek mama içse onlara vercez :duduk:
Gözlerim uykusuzluktan kapanacak da olsa bi gireyim bakınayım dedim. Gördüm ki yalnız değilmişim. Benimde 1aylık bir bebeğim var ve çıldırmak üzereyim etrafımdakiler yüzünden. Bebekleri sanki anneden daha çok sahiplenirmişcesine tavırlar neden acaba ?

Öncelikle hayırlı olsun bebeğiniz sağlıklı ve uzun bir ömrü olsun inşallah etrafın sözlerine aldırış etmemeyi öğrenin çünkü ozellikle büyüklere göre bu bebekler hep aç... Kilo alımı gayet iyi doktor aksini soylemedikce çevrenin lafiyla asla mama vermeyin gazi vardır muhtemelen dünyaya alisma çabası bir yandan bol bol kucağınıza alın emzirirken kasildigi an hemen gazını alın birkaç aya düzelir inşallah

Evlat senin sen hissedersin soymadığını. Bio gaia kullanıyorum gaz ilacı bu ara rahat benim kızım çok şükür. Ama gaz sancisi tutunca onu kimse susturamıyor. Geçecek bu günler sen iyi beslen ve stres yapma sakın. Sütün yeter

Gözlerim uykusuzluktan kapanacak da olsa bi gireyim bakınayım dedim. Gördüm ki yalnız değilmişim. Benimde 1aylık bir bebeğim var ve çıldırmak üzereyim etrafımdakiler yüzünden. Bebekleri sanki anneden daha çok sahiplenirmişcesine tavırlar neden acaba ?
İlk bebek olunca onlar tecrübeli çok bilmiş ya sana cahil muamelesi yapıyorlar. Kafana takma duymazdan gel ve asla duyma gerçekten. Sen bebeğini oda seni bilir bu aylarda . Anne ya anneden daha kıymetlı bişey var mı? Üzme kendini.

Back
X