Tecrübeli anneler

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
15 gün oldu doğum yapalı. Sütüm var. İlk günler meme ucu yarası olduğum için emzirirken çok zorlandım. Maalesef mamaya bulaştık. Meme ucu yaralarım iyileşti emzirmeye devam ediyorum. Geceleri uyurken emzirdiğimde sıkıntı olmuyor zaten uykulu oluyor hep ama gündüzleri ve akşamları doymuyor. Emziriyorum 10 dk emip bırakıyor. Uyuyup kalıyor. Ben de emmediği için yatağına koyuyorum ama aradan on dk geçmeden başlıyor mızırdanmaya trkrar emziriyorum tekrar 5-10 dk oluyor. Böyle bir saat geçiyor ama sütle doyuramıyorum. En son yine mama vermez zorunda kalıyorum. Bu sefer rahatlıyor karnı doyuyor ve uyuyor ama emzirirken uyutamıyorum. Anlamadım sütümde mı problem var yoksa mama mı uyuşturup uyutuyor anlayamıyorum.

Sık sık emzirin bol bol su lohusa şerbeti için daha çok küçük mamaya alışmasın

Aynı ben. Meme uçlarim öyle yara olmuştu ki aglayarak emzirirdim ve asla kendim veremezdim mememi çünkü o kadar acirdi ki dayanamazdim başkası verince daha katlanılır olurdu. Mecbur mama vermistik ama baktık kaçarı yok bol bol emzirip bol bol süt yapan şeyler yemiştim özellikle su içmelisiniz bol bol. Sonra mamayı atmıştik yarışı gelmeden acı da geçmişti. Ama o acı baya kötüydü . Bir gün bir haftalık yoktu eşim annesini hastaneye götürmüştü sanırım evde kimse yoktu bebek ağlıyordu ve ben mememi veremiyordum acidan. Yan komşuyu çağırmıştım ve mememi tutup o vermişti ki çok utangacimdir ama o an onu bile düşünmüyorsun. Niyeyse sen bakmayip başkası verdiğinde acı daha çekilir oluyordu.

Çocuğu sık sık emzirin , emdikce sütünüz de artar zaten, benim oğlumda çok emmiyordu ama ben mamaya karşı oldugum için sık sık emzirdim ilk 6 ay.

15 gün oldu doğum yapalı. Sütüm var. İlk günler meme ucu yarası olduğum için emzirirken çok zorlandım. Maalesef mamaya bulaştık. Meme ucu yaralarım iyileşti emzirmeye devam ediyorum. Geceleri uyurken emzirdiğimde sıkıntı olmuyor zaten uykulu oluyor hep ama gündüzleri ve akşamları doymuyor. Emziriyorum 10 dk emip bırakıyor. Uyuyup kalıyor. Ben de emmediği için yatağına koyuyorum ama aradan on dk geçmeden başlıyor mızırdanmaya trkrar emziriyorum tekrar 5-10 dk oluyor. Böyle bir saat geçiyor ama sütle doyuramıyorum. En son yine mama vermez zorunda kalıyorum. Bu sefer rahatlıyor karnı doyuyor ve uyuyor ama emzirirken uyutamıyorum. Anlamadım sütümde mı problem var yoksa mama mı uyuşturup uyutuyor anlayamıyorum.
Mamaya alıştırmayın emzirin emdikçe sut artar mamanın tadına alıştığı zaman sütü almaz birde biberinde emmek kolayına geliyor emdiği zaman zorlanıyor

Anne değilim, tecrübeli değilim ama iyi bir gözlemciyim. Ablam bebeği 45 dakika 1 saat memede rutardı iyice doysun diye. Beş dakikada uyudu diye bırakırsanız doymaz kanaatimce.

Meme uçları için madegassol krem var emzirince sürün her emzirmeden önce yıkayın meme baslarinizi

Her apladığında emzitin kesınlıkle mama fılan vermeyın..emerken yorulup uyuması normal dolayısıyla tam emmedığı için hemen acıkıyor buda normal.neden mama verıyorsunyz kolaya kaçıyorsunyz anlamadım..benım oğlumda gögüs ucumdan kan geldiğini bılırım yınede emzırdım bı kere agzına mama koymadım aslaa..annelik böyle işte hep kendınden ödğn vermek..bol bol emzıtın zamanla düzene gırecektır

Hiç memeden çıkarmayan arkadaşım vardı,2 yaşına kadar ikiside yanyana yattılar öle istiyordu.
Bence insan doğasına aykırı.
Meme ve mama idare edilebilir çok kasmayın.
Anne sütü tabiki çok önemli ama kafa patlatcak kadar düşünmeyin.düşündükçe sütünüz azalır zaten.
Kuzenim gündüz emziriyordu,gece uykudan önce emzirip üstüne az mama verip uyuturdu,misler gibi uyurdu çocuk öle büyüdü.

Hanımlar yanlış anlamayın meme ucum yarayken de emzirdim ağlaya ağlaya bağıra çığıra emzirdim. Sadece bir gün sütü sağdık (ilk günlerde onu da beceremedik) onda da aç kaldığı için sarılık oldu hastaneye yatırdık çocuk aç kalmasın diye mama takviye ettik sarılığı atması için o zaman da emzirdim. Emzirmekten kaçmıyorum aksine mamayı ben hiç istemedim eşim almış gelmiş verdiler sarılık olduğu için bir şey diyrmedim. Meme uçlarımda iyileşti şükür ki. Zaten her öğün mama vermiyorum bazen bir saat uğraşıyorum emsin diye ama saat başı da emzirmek durumunda kalıyorum göğsüme süt dolmadan emzirince de verimli Olmuyor. Çocuk aç kalıyor bu sefer ağlıyor ben de o zaman çaresiz mama veriyorum. İki memeyi sağdığım da 60-65 ml süt çıkıyor bazı zaman o bile yetmiyor yine istiyor.

Karni tok olan bebek uzun yatar .
Ama sizin her 2 saatte mutlaka bir sekilde doyurmaniz gerekir.
Sık sık emzirin .Mamayi da cok vermeyin 1 veya 2 kere yeterli olacaktir Memeleriniz sut toplayana kadar.
Ayrica biberon kullanmamanizi oneririm .Zira biberon alan bebekler bir sure sonra memeyi reddedebiliyor.Şiringa ile verebilirsiniz.

Hanımlar yanlış anlamayın meme ucum yatarken de emzirdim ağlaya ağlaya bağıra çığıra emzirdim. Sadece bir gün sütü sağdık onda da aç kaldığı için sarılık oldu hastaneye yatırdık çocuk aç kalmasın diye mama takviye ettik sarılığı atması için o zaman da emzirdim. Emzirmekten kaçmıyorum aksine mamayı ben hiç istemedim eşim almış gelmiş verdiler sarılık olduğu için bir şey diyrmedim. Meme uçlarımda iyileşti şükür ki. Zaten her öğün mama vermiyorum bazen bir saat uğraşıyorum emsin diye ama saat başı da emzirmek durumunda kalıyorum göğsüme süt dolmadan emzirince de verimli Olmuyor. Çocuk aç kalıyor bu sefer ağlıyor ben de o zaman çaresiz mama veriyorum. İki memeyi sağdığım da 60-65 ml süt çıkıyor bazı zaman o bile yetmiyor yine istiyor.

Hastanedeki bebek hemşiresi 20 dk kadar emzirirsen yeterli olur demişti, ilk başlarda 10dk sağ, 10 dk sol meme olarak. Sonraki emzirmede son emzirdiğin memeden başlayacakmışsın. Yani önceki emzirme sağ-sol yaptıysan bir sonrakinde sol-sağ yapacaksın. Bebek iyice emmeye başladığı günlerde de artık emzirme süresince meme değiştirmeye gerek kalmıyormuş. Ve 20 dk süresince bebek uyursa ayağından gıdıklayıp uyandır ki doysun demişti. 20dk içinde kesinlikle uyumasına izin vermeyecekmişsin. Ama 20 dk sonra uyuyabilirmiş. Burada bebek hemşiresi varsa daha düzgün bilgi verebilir. Güle güle büyütün bebeğinizi. Daha çok küçük, bunlar normal. Ben 1 aylıkken konu açmıştım hep memede bu böyle mi geçecek hayatım diye :) sonra baya düzene oturuyor. Canınızı sıkmayın. Şu an o da sudan çıkmış balık gibi.

Doymuyor değil. Çene kasları kuvvetli değil yorulup bırakıyor 15 günlük bebekten bahsediyorsunuz. Sadece karnı acıktığı için değil size yakın olmak sakinleşmek güvende hissetmek için de emer. Çocuk ağladığı zaman hemen doymuyor deyip mama tıkmayın ya. Sütünüz var bebek de emiyor ve uzun bir süre memeye yapışık olacak sürekli emmek isteyecek her ağladığında emzireceksiniz. Doyup doymamakla alakalı değil bu durum. Daha kuvvetli çekemez sütü büyüdükçe emdiği miktar artacak daha uzun süre uyuyacak emdikten sonra. Yapmayın lütfen ilk fırsatta mama vermeyin.

Hanımlar yanlış anlamayın meme ucum yarayken de emzirdim ağlaya ağlaya bağıra çığıra emzirdim. Sadece bir gün sütü sağdık (ilk günlerde onu da beceremedik) onda da aç kaldığı için sarılık oldu hastaneye yatırdık çocuk aç kalmasın diye mama takviye ettik sarılığı atması için o zaman da emzirdim. Emzirmekten kaçmıyorum aksine mamayı ben hiç istemedim eşim almış gelmiş verdiler sarılık olduğu için bir şey diyrmedim. Meme uçlarımda iyileşti şükür ki. Zaten her öğün mama vermiyorum bazen bir saat uğraşıyorum emsin diye ama saat başı da emzirmek durumunda kalıyorum göğsüme süt dolmadan emzirince de verimli Olmuyor. Çocuk aç kalıyor bu sefer ağlıyor ben de o zaman çaresiz mama veriyorum. İki memeyi sağdığım da 60-65 ml süt çıkıyor bazı zaman o bile yetmiyor yine istiyor.
Sağdığınızda gelen sütle bebeğin çektiği süt miktarı farklı bununla kıyaslamayın. Ağlaması verimli olmadığını göstermez ben 18 ay resmen memem dışarda gezdim üstümü kapatmaya fırsatım olmuyordu sürekli emzirmekten. Ayrıca süt bebek emdikçe üretilir. Siz verimli olup olmadığını düşünmeyin her ağladığında emzirin. Bebek çok küçük. Sürekli emecek sürekli ağlayacak ve isteyecek bu böyle. Bunu kabullenin.

Bebeğiniz daha çok küçük emerken yorulduğu için 5 dakika bile emse uyuyakalıyordur. Uyudu diye yerine bırakmaktansa kucağınızda kalsın tekrar tekrar emzirin.
Muhtemelen bebek sütünüzle doyuyordur ama biz anneler hiç inanmayız doyduklarına :)
Mama içmek bebeklere daha kolay gelir, eğer mamayı arttırırsanız memeden soğuyabilir çocuk.

Hastanedeki bebek hemşiresi 20 dk kadar emzirirsen yeterli olur demişti, ilk başlarda 10dk sağ, 10 dk sol meme olarak. Sonraki emzirmede son emzirdiğin memeden başlayacakmışsın. Yani önceki emzirme sağ-sol yaptıysan bir sonrakinde sol-sağ yapacaksın. Bebek iyice emmeye başladığı günlerde de artık emzirme süresince meme değiştirmeye gerek kalmıyormuş. Ve 20 dk süresince bebek uyursa ayağından gıdıklayıp uyandır ki doysun demişti. 20dk içinde kesinlikle uyumasına izin vermeyecekmişsin. Ama 20 dk sonra uyuyabilirmiş. Burada bebek hemşiresi varsa daha düzgün bilgi verebilir. Güle güle büyütün bebeğinizi. Daha çok küçük, bunlar normal. Ben 1 aylıkken konu açmıştım hep memede bu böyle mi geçecek hayatım diye :) sonra baya düzene oturuyor. Canınızı sıkmayın. Şu an o da sudan çıkmış balık gibi.
Ben de öylw yapıyorum. Ayak gıdıklamak burnuna. Vurmak alt açmak uyandırmak için elimden geleni yapıyorum. Uyanmıyor. Çok derin uyuyor. Şimdiki doktorumuz 2 saatte bir değil de çocuk acıkıp ağlayınca emzir ve bi öğünde bi memeni emzir dedi. Bilemedim. Biri öyle diyor diğeri başka.

Ben de öylw yapıyorum. Ayak gıdıklamak burnuna. Vurmak alt açmak uyandırmak için elimden geleni yapıyorum. Uyanmıyor. Çok derin uyuyor. Şimdiki doktorumuz 2 saatte bir değil de çocuk acıkıp ağlayınca emzir ve bi öğünde bi memeni emzir dedi. Bilemedim. Biri öyle diyor diğeri başka.

O zaman siz aklınıza yatanı yapın, ben yanlış yönlendirmiş olmayım sizi.

Back
X