Tecrübeli anneler

Bebeğiniz daha çok küçük emerken yorulduğu için 5 dakika bile emse uyuyakalıyordur. Uyudu diye yerine bırakmaktansa kucağınızda kalsın tekrar tekrar emzirin.
Muhtemelen bebek sütünüzle doyuyordur ama biz anneler hiç inanmayız doyduklarına :)
Mama içmek bebeklere daha kolay gelir, eğer mamayı arttırırsanız memeden soğuyabilir çocuk.
Kucağımda daha tatlı uyuyor. Yatağına koyduğumda karnı açsa gözünü açıyor başlıyor mızırdanmaya o ara tekrar alıp tekrar emiziriyorum böyle bi saati deviriyoruz sanki uyumayınca hep açmış gibi geliyor. Üzülüyorum öyle olunca da çocuğa aziyet ediyormuşum gibi geliyor.

Kucağımda daha tatlı uyuyor. Yatağına koyduğumda karnı açsa gözünü açıyor başlıyor mızırdanmaya o ara tekrar alıp tekrar emiziriyorum böyle bi saati deviriyoruz sanki uyumayınca hep açmış gibi geliyor. Üzülüyorum öyle olunca da çocuğa aziyet ediyormuşum gibi geliyor.

O kadar küçük ki sırf annenin kokusunu özlediği için de uyanıyor olabilir. Beşiğin bir kenarına üzerine kokunuzun sindiği bir kıyafetinizi koyun. En azından uyursa huzurlu uyur.

15 gün oldu doğum yapalı. Sütüm var. İlk günler meme ucu yarası olduğum için emzirirken çok zorlandım. Maalesef mamaya bulaştık. Meme ucu yaralarım iyileşti emzirmeye devam ediyorum. Geceleri uyurken emzirdiğimde sıkıntı olmuyor zaten uykulu oluyor hep ama gündüzleri ve akşamları doymuyor. Emziriyorum 10 dk emip bırakıyor. Uyuyup kalıyor. Ben de emmediği için yatağına koyuyorum ama aradan on dk geçmeden başlıyor mızırdanmaya trkrar emziriyorum tekrar 5-10 dk oluyor. Böyle bir saat geçiyor ama sütle doyuramıyorum. En son yine mama vermez zorunda kalıyorum. Bu sefer rahatlıyor karnı doyuyor ve uyuyor ama emzirirken uyutamıyorum. Anlamadım sütümde mı problem var yoksa mama mı uyuşturup uyutuyor anlayamıyorum.
Sütünde bir problem yok. Sebebi mamayı geç sindirirler bu yüzden uyanmazlar. Mamayı bırakabilirsiniz. Ben bu konuda tecrübeliyim 11 aylık bebeğim çünkü.
Mama geç sindirirler anne sütü çok kolay hazmolur mama verince uyumasının sebebi budur. Eğer mamaya devam ederseniz sütünüz otomotik azalır. Çünkü mamaya bulaştık diyorsunuz

Anne değilim, tecrübeli değilim ama iyi bir gözlemciyim. Ablam bebeği 45 dakika 1 saat memede rutardı iyice doysun diye. Beş dakikada uyudu diye bırakırsanız doymaz kanaatimce.

O zaman da hava yutuyor bebek ve gaz sorunu oluyor ne yazikki. :( uyudugunda uyandirmak gerek. Konu sahibi arkadasim; bebegin Daha cok ufak. Cenesi gucsuz. Benim kizim da oyleydi ilk ay. Uyur kalirdi emmekten yorulup. Emdikce cenesi guclenecek. Mamayi alma sebebi icmek icin cok efor sarfetmemesidir. Sutun az diye degil. Biberondaki akisla senin memendeki akis bir olmuyir. Ondan cekince bol geliyor ama memeye asilmasi lazim. Simdi kizim 2 aylik resmen gogsume asiliyor koparircasina. Cenesi guclendi cunku. Buyudukce gececek annesi. Uyursa uyandir emzir mutlaka. Cekmeye alissin. Biberonun rahatina alisirsa bu sefer memeyi unutabilir. Bir de bolca dere otu ye. Sutun bol olur bebek daha rahat emer.

Canım biberondan daha çok geliyor o yüzden onu yorulmadan emiyor. Memeyi daha kuvvetli çekmesi gerekiyor yoruluyor ve bir de senin kokunda uyuyup kalıyor. Sütüm yok diye düşünme. Hemen kucağından bırakma. Uyuyunca topuğunu sık çenesini gıdıkla uyandır emmeye devam etsin. O uyuyacak sen uyandıracaksın öyle uyudu diye bırakırsan doymaz

Benim kızım da öyleydi biberonu emerdi memede uyurdu hemen. Hemşire beni uyarmıştı topuğunu sık uyandır diye hatta kendisi sıkıp ağlatmıştı da içten içe kızmıştım. Sonra bu danalar büyüyor yaşına giriyor sabaha kadar memede uyuyor , oyun oynarken aklına gelince gelip açtırıyor bakıp gidiyor tam bir memeci oluyorlar biraz sabır

Back
X