• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli annelerden alışveriş yardımı

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kızlar ya ne bebeğime ne kendime alışveriş yapmadım istanbulda nerden alışveriş yapabilirim ilk doğumum acemiyim bi gecelik iki takm pijama alsam yeter mi nası doğum yapacağım o belli değil ama nerdeyse 7.ayıma gircem artık yavaştan halletmek istiyorum liste yaptım daha hiçbişey almadım toplu alırım diyorum ama tecrübeli annelerden yardm bekliyorum

Benim vereceğim n önemli tavsiye bir iki tane yeni doğan takımı alabilirsin ama gerisini 1-3 aylık olarak almandir.

Benim normal dogum oldu doguma giderken 2 tane 5li hastane cikisi götürdm 5.6 tane bez 2 tane bataniye. Biberon ve pisik kremi (gerek olursa diye)
Kendim icinde hasta bezi kilot gibi olanlardan aldm ve cok rahat ettm seninde aklinda bulunsun. 1 tane pijama takimi. Kilot koydum ama kullanmadm hasta bezi kullandm. Bide eve giderken ayri bi kiyaft koydm. Zaten 1 gun kaldm bana bunlar yetti.

Kızlar ya ne bebeğime ne kendime alışveriş yapmadım istanbulda nerden alışveriş yapabilirim ilk doğumum acemiyim bi gecelik iki takm pijama alsam yeter mi nası doğum yapacağım o belli değil ama nerdeyse 7.ayıma gircem artık yavaştan halletmek istiyorum liste yaptım daha hiçbişey almadım toplu alırım diyorum ama tecrübeli annelerden yardm bekliyorum

merhaba,

evveliyatla hayirli olsun, Allah tamamina erdirsin. bebek alisverisi tamamen butce ile alakali bir sey. ben kendi tecrubeme gore sunu demek isterim ki fazla bir sey almayin. bir hevesle aldiginiz butun giysiler giyimleden kuculuyor.

onerecegim urunler, markalari ile beraber:

biberon: doktor brown
emzik: chicco physio kaucuk
body - tulum: mothercare (ozellikle duz beyaz oneririm, o kadar cok yikaniyor ki en pratik renk beyaz oluyor)
bez: prima primium care
islak mendil: uni baby yeni dogan
pisik kremi: desitin
sampuan: mustela newborn konak onceyici kopuk
bebek arabasi: -butce dahilinde- bugaboo (biz cameleon modelini kullaniyoruz cok memnunuz)
meme pedi: avent (goguse kesinlikle yapismiyor)

1 Gecelik ve 2 takım pijama yeterli bence. İç çamaşırı ve alt pedi (hastaneden vermiyorlarsa) en lazım olanlar.

Bebeğime hiç hastane çıkışı almamıştım.
Onun yerine kısa ve uzun kollu üst body'ler ve alt kısmı kendinden patikli altlar aldım.
Bir de tulumlar çok işime yaramıştı.

Ayrıca bere ve eldiven çok kullandım.

Şimdi havuzlu han falan derler oralar çok kalitesiz söyliyim. Bebek teni hassas olur. Aslında google'a yenidoğan alışveriş listesi yazsan çok detaylı liste bulursun.

Ben bodylerini mothercare'den carters'tan aldım. Zara'da dış kıyafetleri tshirt pantolon şort takımları bulabilirsin. Zara home'un bebek nevresimleri battaniyeleri çok güzel.

Aklına gelmeyeceğini düşündüğüm şeyleri yazıyorum
Emzirme atleti(sırtını korusun, yoksa açık kalıyor)
Emzirme önlüğü( arabada ben hep emziriyorumönlükle)
Terlik
Hastaneye sor bakalım neler veriyorlar( bazıları bez falan veriyo hasta bezi falan da)
Hastane çıkışı(3 tane,tercihen bej olanlar boyasız diye biliyorum. Beyazlarda ağartıcı, renklilerde boya kullanıyorlar. )
Kendine ve çocuğa çorap
Yanında yiyecek ve hoşaf falan götür. ( hastane yemekleri berbat. Süt gelsin diye yemen ve içmen gerek)
Aklıma gelenler bunlar

Güzel konu olmus canım çok faydalı takipteyim :)

Ebebekten almıştım ben ama çoğu şeye gerek bile kalmamıştı, hastanenle bi görüş bazı şeyler hastanede var, benim doğum yaptığım hastanede hasta pedinden, çocuk bezi, mama gerekirse mama, süt sağma makinası hepsi vardı, süt sağma makinası çok gerekli gerçekten Sezeryan oldu doğumum sütü o makina getirdi ,bez ben Hugies almıştım yeni doğan çok memnun kaldım hiç pişik falan olmadı çok şükür, hastanede onu kullanıyormuş iyi oldu, hemde üzerinde gösterge var altına yapmışmı görüyordum ,iki takım gecelik aldım ben en rahatı o oldu, ama yetmedi 1 takımda annem getirdi ,oğluma iki takım götürdüm yeni doğan o da yetmedi ,fazladan koymuştum çantaya onları bile kirlettik, 2 gün sezeeyandan dolayı kaldık 2 günde küvezde kaldı oğlum uzayınca planlar değişti, ev de uzaktaydı.
Göğüs pedi aldım ihtiyacım olmadı
Islak mendil almadım ebebekte alt pamuk peçete gibi bişey vardı onunla temizliyordum az ıslatıp hem pişik olma riski de yok
Krem olarak ise bi arkadaşın öneris ile bimde doğal zeytinyağlı krem var ondan aldım sağolsun hiç pişik olmadı güzel bi krem
Bez bi paket aldım kullanmadık bile
Daha sonra mama almam gerekti
Süt sağma makinası önemli
Gecelik yedekte al bulunsun
Şampuana gerek yok ben yıkatmadım üzerinde ki o sıvı mikroplardan koruyor evde yıkadık

Ben herşeyi ebebek ve mothercare'den almıştım iki seferde gidip.
Mothercare'in tulumları gayet kaliteli,büyüdükçe oradan aldım hep.
İçine giydirmek için,kafadan geçmeli değilde önden bağlamalı parçalar tercih edin,tulumlardada yine aynı şekilde önden çıtçıtlı modeller var mothercare'de giydirip çıkarmak çok kolay oluyor,kesinlikle tavsiye ederim.
Ben geceliklerimide hamile giysilerimide Ebru Maternity'den almıştım,gayet kullanışlı ama heryerde alternatif bulursunuz. Kanamanız olacağı için gecelik tercih edin derim ben zira ben pijama hiç giyemedim,2 gecelik götürmüştüm onları giydim.
Hastane özelse size kanama için gerekli malzemeyi verirler,ben yanıma almıştım fakat kullanmadım,bebek bezide götürmüştüm ama orada kaldığım süre içinde bebeğin altını hastane personeli değiştirdiği için kullanmadim.
Emzirme sütyeni alın muhakkak. Birde gecelik yazarken söylemeyi unutmuşum,göğüs kısmı çıtçıtlı yada düğmeli modellerden tercih edin ki emzirmek kolay olsun.
Bebek alışverişine gelince.
Fazla adet olmamak şartıyla yenidoğan giysi,yukarıda bahsettiğim tarzda. 0.3 ayda alabilirsiniz gitmişken zira çabuk buyüyor minnoşlar.
Ağız silmek için bezler var onlardan 10lu paket 2 tane almıştım ben,salyasi oluyor silmek için. Önlükte alın derim,giysisi ıslanmıyor böylece.
Eldiven,bere alacaģınız tulumun yanında yoksa alın derim.
İnce yelek üşümemesi için.
Mevsimine uygun battaniye.
Ben biberonda götürmüştüm gerek olmadı ki sadece 1 tane almıştım.
Bebek bezi
Alt açma örtüsü
Yenidoğan için ıslak pamuk havlu ben ebebek'ten almıştım 12li paket,uzun süre oradan aldım. Baby-me idi sanırım markası.
Bebek için şampuan.
Bebek için deterjan
Ateş ölçer.
Tırnak makası.
Odasında yatıracaksanız bebek telsizi.
Ben kraft'ın müzikli salıncağını almıstım 13 kilo olana kadar tepe tepe kullandım,kah içinde uyuttum kah mama yedirdim,tavsiye ederim (marka farketmez,muhakkak daha farklı ve güzelleri çıkmıştır)
Ilk aklıma gelenler bunlar.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Hayırlı olsun Allah hayirlisiyla kucağına almayı nasip etsin.

Ben kendime;
-1 takım gecelik
-terlik
-corap
-hasta bezi (külot gibi)
-deodorant

Bebegimle;
-2 tane hastane çıkışı
-battaniye
-ince battaniye (kundak yaptım onunla)
-10 tane bebek bezi
-islak meendil (pamuklu aldım ben)
Götürdüm yetti bana sezeyandan dolayı 2 kaldım ayrıca.. bez olarak bimin bezini aldım ben oğlum hiç pişik olmadı halada iyi çok şükür. Sen tabi istedigini al bebislerin popolari narin ve farklılık gosterir

Bol bol alttan citcitli body al. Digerleri bebek hareket ettikce yukari siyriliyor beli aciliyor. Belde bitenleri hic kullanamadim.

Bulabiliyorsan kendinden eldivenli body, kendinden corapli alt al. Bu bebek milleti eldiven corap dusmani cunku.

Bol bol mevsime gore battaniye edin. Mesela oglum yaz bebegi. Annem pamuklu ince carsaf kumasindan ortuler hazirlamisti. Yetmedi yine yaptik.

Bir de acayip sekilde alt acma ortusu harciyorum. Oglum alti acildigi zaman etrafi pisletmeye meyilli oldugu icin :D Disarida misafirlikte falan da gerekli bence. Bir de altini temizlemek icin islak mendil ya kullanma ya da yenidoganlar icin sirf su ve mendil seklinde olanlar var ondan kullanabilirsin. Altini silmek icin en iyisi islatilmis pamuk bence. Su ana kadar bebegim bir defa bile pisik olmadi.

Bir de gerekli seylerin parasina acima en kalitelilerinden al ama gereksiz seylere de hic masraf yapma. Ornegin pisik kremi cok onemli, kaliteli bir marka kullanmak lazim fakat bebeginizin cildi oyle aman aman hassas degilse normal bir bebek bezi is gorur en pahalilardan almaniza gerek yok.

Genel olarak bebek ivir zivirlarini ebebek in internet sitesinden almistim. Gecelik vs icin de lohusa sepetinden almistim en uygunu oydu.

Mutlaka bir termometre (kizilotesi olanlar tavsiyemdir) al. Surekli kullaniyoruz, bebegin atesini banyo suyunu mama sicakligini vs olcuyoruz.

Hastane icin pijama degil de gecelik daha kullanisli. Bir de lohusa kulodu acayip harika bir sey. Mutlaka en az bir paket al.

Digerlerini arkadaslar yazmis zaten ben en isime yarayan kisimlari soyledim.

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

Bend sez oldum . Ikı uc takım gecelik al rahat bol olsun emzirme yeri de olsjn . Çorap patık aldım . Yelek aldım üşütmemek için eşarp aldım kapalıyım uzun yelek aldım yürüyüş yapıyorsun çünkü . Bebeğe Ikı uc takım aldım ama gıyemedı kuvezdeyıd . Hastene NIN hastane çıkısı vardı zaten onu verdıler . Bez falan da vardı ama hastene getırın demıştı bende almıştım . Biberon al belkı süt gelmez vs mama al . Böyle yetıyor bunlar zaten

Hayırlı olsun Allah hayirlisiyla kucağına almayı nasip etsin.

Ben kendime;
-1 takım gecelik
-terlik
-corap
-hasta bezi (külot gibi)
-deodorant

Bebegimle;
-2 tane hastane çıkışı
-battaniye
-ince battaniye (kundak yaptım onunla)
-10 tane bebek bezi
-islak meendil (pamuklu aldım ben)
Götürdüm yetti bana sezeyandan dolayı 2 kaldım ayrıca.. bez olarak bimin bezini aldım ben oğlum hiç pişik olmadı halada iyi çok şükür. Sen tabi istedigini al bebislerin popolari narin ve farklılık gosterir
Aynen jenny willy benım kızıda aldım ondan hıc pişik olmadı baya aldım bittiler Malesef . İslak mendıl de Şok'tan aldım uclü paket beş tl . Zaten suyla yıkarsan bısey olmaz . İlla cok para vermeye gerek yok

1 Gecelik ve 2 takım pijama yeterli bence. İç çamaşırı ve alt pedi (hastaneden vermiyorlarsa) en lazım olanlar.

Bebeğime hiç hastane çıkışı almamıştım.
Onun yerine kısa ve uzun kollu üst body'ler ve alt kısmı kendinden patikli altlar aldım.
Bir de tulumlar çok işime yaramıştı.

Ayrıca bere ve eldiven çok kullandım.
Benimde gözüm hep tulumlarda fakat alt açmada zorluk olmuyor mu? Komple üstünü çıkartmak tekrar giydirmek o_O

Benimde gözüm hep tulumlarda fakat alt açmada zorluk olmuyor mu? Komple üstünü çıkartmak tekrar giydirmek o_O

Altı
Aksine daha kolay oluyor
Zaten önden de ayak kısmına dek çıtçıtlı
Resimdeki gibi
1171794.jpg

Altı
Aksine daha kolay oluyor
Zaten önden de ayak kısmına dek çıtçıtlı
Resimdeki gibi
1171794.jpg
Bişey daha sorayım bu hastane çıkışları çok kalabalık oluyor iç giyim dış tulum vs hepsini aynı anda giydirmiyorlar dimi o_O
Beğenmiyorum zaten çoğunu benim hayırlısıyla doğumum şubatta olacak direkt bikaç NB tulum mu alsam?

Back
X