Bol bol alttan citcitli body al. Digerleri bebek hareket ettikce yukari siyriliyor beli aciliyor. Belde bitenleri hic kullanamadim.
Bulabiliyorsan kendinden eldivenli body, kendinden corapli alt al. Bu bebek milleti eldiven corap dusmani cunku.
Bol bol mevsime gore battaniye edin. Mesela oglum yaz bebegi. Annem pamuklu ince carsaf kumasindan ortuler hazirlamisti. Yetmedi yine yaptik.
Bir de acayip sekilde alt acma ortusu harciyorum. Oglum alti acildigi zaman etrafi pisletmeye meyilli oldugu icin

Disarida misafirlikte falan da gerekli bence. Bir de altini temizlemek icin islak mendil ya kullanma ya da yenidoganlar icin sirf su ve mendil seklinde olanlar var ondan kullanabilirsin. Altini silmek icin en iyisi islatilmis pamuk bence. Su ana kadar bebegim bir defa bile pisik olmadi.
Bir de gerekli seylerin parasina acima en kalitelilerinden al ama gereksiz seylere de hic masraf yapma. Ornegin pisik kremi cok onemli, kaliteli bir marka kullanmak lazim fakat bebeginizin cildi oyle aman aman hassas degilse normal bir bebek bezi is gorur en pahalilardan almaniza gerek yok.
Genel olarak bebek ivir zivirlarini ebebek in internet sitesinden almistim. Gecelik vs icin de lohusa sepetinden almistim en uygunu oydu.
Mutlaka bir termometre (kizilotesi olanlar tavsiyemdir) al. Surekli kullaniyoruz, bebegin atesini banyo suyunu mama sicakligini vs olcuyoruz.
Hastane icin pijama degil de gecelik daha kullanisli. Bir de lohusa kulodu acayip harika bir sey. Mutlaka en az bir paket al.
Digerlerini arkadaslar yazmis zaten ben en isime yarayan kisimlari soyledim.
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.