• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrubeli Annelerden Tavsiye Bekliyorum

imeldaguney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
693
1
116
İstanbul
Oncelikle herkese merhaba

Nasip olursa onumuzdeki aylarda ikinci evladimi ve ikinci oglumu kucagima alacagim. Aralari yaklasik 4 yas olacak. Buyugunu baya zamandir hazirliyorum aslinda. Berabet vakit geciricez buyuyunce oynicaksiniz gibi. O da kardesini bekliyor onunla konusuyor. Ama ufak ufak da kiskanclik sinyalleri aliyorum. Bebek gibi oldummu diyor bazen. bazen bebege alinan seyleri bende giyer miyim diye soruyor vs.bunun gibi. Bebek dogdugunda nasil davranmaliyim ve aralarinda sevgiye dayali bir bag kurmak istiyorum bunu nasil yapabilirim tavsiyelerinizi almak istiyorum. Simdiden tesekkurler

Ufak tefek şeyler olur arada.
Önce onu sevip öpeceksiniz bir süre.
Ona aldığınız kıyafetleri giydirmeye çalışın mesela olmadığını görsün.
Senin kıyafetlerin daha güzel yakışıyor diyin.

Seçme şansını bir süre ona verin. Ama kısa bir süre.
Yoksa kendinin ondan üstün olduğunu düşünür bu süreç uzun sürerse.

Benımde ıkıncı bebekle kızımın arası neredeyse 5 yas olacak. Kızım zaten bıraz bana karşı kıskançlığı olan bı cocuktur nasıl davranır pek kestıremıyorum bende.
Bız daha bebege hıcbırsey almadık, alınanları da kıskanırmı onu dusundum sımdı.
Bız senın kardesın, bizim bebegımız, ona cok ıyı bakıcaz, bız aıleyız gıbı bebegı benımsetme asamasındayız sımdılık. Senınle yatıyımmı bu aksam, bebekken berabermı yatıyoduk soruları gunasırı yasıyoruz.
Alışmaları zor oluyor muhakkak, ama sevgıyle aşılır ıns dıyorum.

Bnm henuz ikinci cocugum yok ama cok yakin arkadaşımın bebegi oldu 7 ay once..Kucugu emzirip ihtiyaclarini karsilayip hemen buyugun yanina giderdi..Bende icimden sanki ayrimcilik yapiyor diye gecirirdim kucuge daha ilgi duyulmasi gerekiyormus gibi dusunurdum(tamamen icgudusel kendi cikarimim)..Aradan zaman gecti ve rastgele bir gun yazi okudum ki arkadasim aradaki kiskanclik bagi paylasamama hissiyati olmasin diye megerse dogru yapiyormus..Hatta cogu zmn hadi kardesinin ustunu giydirelim hadi onu uyutalim gibi bir cok seyi beraber yapiyorlardi..Onlarnda aralarinda 4 yas vardi:)

Benımde ıkıncı bebekle kızımın arası neredeyse 5 yas olacak. Kızım zaten bıraz bana karşı kıskançlığı olan bı cocuktur nasıl davranır pek kestıremıyorum bende.
Bız daha bebege hıcbırsey almadık, alınanları da kıskanırmı onu dusundum sımdı.
Bız senın kardesın, bizim bebegımız, ona cok ıyı bakıcaz, bız aıleyız gıbı bebegı benımsetme asamasındayız sımdılık. Senınle yatıyımmı bu aksam, bebekken berabermı yatıyoduk soruları gunasırı yasıyoruz.
Alışmaları zor oluyor muhakkak, ama sevgıyle aşılır ıns dıyorum.

Alinanlari kiskanabilir kizin. Benim oglum da bebege alinanlari kendi giyip kendi kiyafetlerini bebege vermeyi dusunuyo mesela :) bende ona eski koyafetlerini gosterdim bak sende kucucuktun diye anlattim. Bir de bebege biseyler aldigimda ogluma da sevebilicegi ufak tefek seyler aldim bazen biraz gereksiz alisveris oluyo ama napalim kiskanmasin diye aliniyo:)

Bnm henuz ikinci cocugum yok ama cok yakin arkadaşımın bebegi oldu 7 ay once..Kucugu emzirip ihtiyaclarini karsilayip hemen buyugun yanina giderdi..Bende icimden sanki ayrimcilik yapiyor diye gecirirdim kucuge daha ilgi duyulmasi gerekiyormus gibi dusunurdum(tamamen icgudusel kendi cikarimim)..Aradan zaman gecti ve rastgele bir gun yazi okudum ki arkadasim aradaki kiskanclik bagi paylasamama hissiyati olmasin diye megerse dogru yapiyormus..Hatta cogu zmn hadi kardesinin ustunu giydirelim hadi onu uyutalim gibi bir cok seyi beraber yapiyorlardi..Onlarnda aralarinda 4 yas vardi:)

Evet oyle okuyorum bazi yerlerde ama nasil olacak o diye dusunuyoum mesela ilk oglum bi on gunluk falan olduktan sonra surekli kucaktaydi. Bu da oyle olursa yapisik gezecegiz demekki. Hem korkuyorum hem de eglenceli olurmu diye dusunuyorum . Yasayip gorecegiz

Kardeşinden ve onunla ailecek yapacaklarinizdan haberi olsun. Ancak iki lafın biri "kardeşin" olmasın. Ben olsam sıkılırdım şahsen. Rutin hayatınız ve etkinliklerinizi bozmadan arada kardeşini hatırlatmanız yeter bence. Sürekli hatırlatmanın ve anlatmanın da bir baskı olduğunu düşünüyorum.

Back
X