Tecrübeli annelerden tavsiye istiyorumm dostlar

Ylzumutcm

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2019
531
391
23
Kizlarr yine ben.. Ama bu kez sizi bunaltmayacağım sadece fikir alacağım.. belki bilen vardir ben gecmisteki genclik hatalarimdan dolayi devamli pismanlik cekiyorum hatta bu nedenle panik atak bile oldum takinti haline geldi sonra da terapi aldim vs su an şükür daha iyiyim gecmisi unutup gelecege bakmaya calisiyorum. Ama daha önce de dedigim gibi ilerde kizim ya da oglum ayni hatalari yaparsa nasil davranirim onlara nasil nasihat ederim kendjm aynu hatalari yapmisken nasil onlara psiman olacaklari seyleri yapmamalari gerektigini anlatacağım. Illa ki vardir ben gibi birileri lutfen tavsiyede bulunun simdi de gelecek kaygisi basladi evlatlarima karsi vs.. ilerde söyle yaparsin diyeceginiz tavsiyelerinize ihtiyacim var simdiden tesekkur ederim hepinize

o hatadan içten pişmanlık duyulduysa ve birdaha yapılmadıysa hata değildir benim için.. geçti gitti der yoluma bakarım..
kii benimde oldu öyle bir anım yoluma baktım.. çocuklarımı yaptığım hataya göre değilde vatana millete hayırlı bireyler olarak yetiştirmeye çalışırım.. çünkü zaten hatasız yetişmeyecekler karakterleri düzgün olsun her hatanın telafisi vardır elbet.

o hatadan içten pişmanlık duyulduysa ve birdaha yapılmadıysa hata değildir benim için.. geçti gitti der yoluma bakarım..
kii benimde oldu öyle bir anım yoluma baktım.. çocuklarımı yaptığım hataya göre değilde vatana millete hayırlı bireyler olarak yetiştirmeye çalışırım.. çünkü zaten hatasız yetişmeyecekler karakterleri düzgün olsun her hatanın telafisi vardır elbet.
Oyle tabi... ama iste insan düşünüyor ben cok psimanlik cektim nasil bi anne olurum genc olduklarinda diye..

Cocuklarinizin pisman olacagini nerden biliyorsunuz ki , bu hissettiginiz duygular size has , sizden baskasi boyle hissetmiyor emin olabilirsiniz

Siz cocuklarinizi duzgun bireyler olarak yetistirin , akilli , kulturlu , saygili , hosgorulu , gerisini onlara birakin
Evet ben fazla taktim kafaya farkındayım ins hayirli evlat olsunlar da hatalar telafi eidlir dogru söylüyorsunuz

Hickimse hatasız değildir ayrıca hata yapmak güzeldir insana hem tecrübe kazandırır hemde olgunlaştırır.
Siz onlara insan olmanın erdemlerini öğretirseniz (saygı sevgi kültür hoşgörü vs)gerisi onların hayati olacak.Kucukken düşe kalka büyüdükleri gibi büyüdüklerinde de hata yapa yapa ilerleyecekler.
Hem bizim çocuklarımız olmaları onları birebir biz yapmaz.Kendi kişilik ve hayata bakışları farklı olacak size göre hata olan onlara göre doğru olacak.Burada kastettiğim insan ahlakına aykırı olmayan şeyler tabiki.

yahu yine mi bu konuyu açtın :işsiz: alt tarafı geçmişte seks yapmışsın diye artık sonrasında nasıl baskı gördüysen aileme utanç kaynağı oldum düşüncesiyle psikolojin bozulmuş.psikolojik ilaçlar da kullanıyorsun iyi gelmiyorlarsa git başka doktora.doktorlara anlat.çocuklarının psikolojisini de alt üst ettiğine dair ciddi ciddi şüphelerim var artık! çocuklarını biraz düşünüyorsan daha iyi bir doktor bul kendine onları da baskı psikolojisi altında yetiştirme.

hata ne tam olarak? forumda herkes sizi tanımıyor yani hatanızı bilemeyiz onu da yazsaydınız.

yahu yine mi bu konuyu açtın :işsiz: alt tarafı geçmişte seks yapmışsın diye artık sonrasında nasıl baskı gördüysen aileme utanç kaynağı oldum düşüncesiyle psikolojin bozulmuş.psikolojik ilaçlar da kullanıyorsun iyi gelmiyorlarsa git başka doktora.doktorlara anlat.çocuklarının psikolojisini de alt üst ettiğine dair ciddi ciddi şüphelerim var artık! çocuklarını biraz düşünüyorsan daha iyi bir doktor bul kendine onları da baskı psikolojisi altında yetiştirme.
Pskilojim duzelmeye başladı diye yazdim farkindaysaniz.. hoşunuza gitmiyorsa yorum yapamayabilirsiniz mesela. Zaten cocuklarim icin sordum onlara karsi tutumum nasil olmalı diye. Istedigim konuyu acarim herkes gibi dimi

Eskideki yakinlasmalar vs .. fazla erkek arkadaş olması.. herkese gereksiz guvenmek.

verebileceğiniz tek tavsiye "herkese güvenme, senin isteğin dışında seninle yakınlaşmak isteyen erkek arkadaşın bile olsa izin verme" vs olabilir. seviştiği için hayatı kararan kimseyi bilmiyorum. annem veya babam bana gelip "ben eskiden böyle bir şey yaşadım sen yaşama" dese "hocam o da senin sorunun valla" diyebilirdim. siz bence çocuklarınızı iyi ve kendilerine güvenen insanlar olarak büyütün böyle sorunları olmaz.

verebileceğiniz tek tavsiye "herkese güvenme, senin isteğin dışında seninle yakınlaşmak isteyen erkek arkadaşın bile olsa izin verme" vs olabilir. seviştiği için hayatı kararan kimseyi bilmiyorum. annem veya babam bana gelip "ben eskiden böyle bir şey yaşadım sen yaşama" dese "hocam o da senin sorunun valla" diyebilirdim. siz bence çocuklarınızı iyi ve kendilerine güvenen insanlar olarak büyütün böyle sorunları olmaz.
Tesekkur ederim:)) guzel bi bakis acısıymış bu da :)

Çocuklara en güzel, kendi hassasiyetleriniz ölçüsünde örnek bir hayat yaşamaktır, biz doğru olan yolu gösterir birde bol bol dua edebiliriz ama onların yaşayacaklarına engel olamayız malesef, onlarda bu hayatı doğrusuyla yanlışıyla yasayacaklar.

Çocuklara en güzel, kendi hassasiyetleriniz ölçüsünde örnek bir hayat yaşamaktır, biz doğru olan yolu gösterir birde bol bol dua edebiliriz ama onların yaşayacaklarına engel olamayız malesef, onlarda bu hayatı doğrusuyla yanlışıyla yasayacaklar.
Oyle tabi tıpkı bizler gibi.. geri donusu olmayam hatalar yaptırımasın Allah

Bunu simdiden bilemezsiniz ki. Bizlerde bir sey diyemeyiz. Her cocuk farklidir, her anne farklidir. Bence ebeveyn ve cocuk birlikte büyür, birlikte ogrenir hayati. Hic mukemmel anne de yok, mukemmel evlatta bence. Iyisiyle kotusuyle hepımiz insaniz. Derin yaralar acacak, insanlik disi seyler yasanmasin yeter. Siz psikolojik olarak kendinizi gelistirmeye calisin. Gerisi saglikla gelir insallah.

Back
X