- Konu Sahibi ceydacemrenaz
-
Merhaba annisler benim 40 gunluk bebeğim var uyku problemi var bitki Çayı vermek istiyorum ama ne kadar ne ne sıklıkla vermem gerek bilmiuorum yardimci olursaniz cok mutlu olurum:2:
Merhaba annisler benim 40 gunluk bebeğim var uyku problemi var bitki Çayı vermek istiyorum ama ne kadar ne ne sıklıkla vermem gerek bilmiuorum yardimci olursaniz cok mutlu olurum:2:
Anason ve rezene vercem bildiginiz bisiler vrsa ogrenmk isterimUyku düzeni için bitki çayı ne vericeksin peki?
Hiçbir bitki çayı uykuyu düzene koymaz koyucağı idda edilsede bilginiz olsun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Anason ve rezene vercem bildiginiz bisiler vrsa ogrenmk isterim
Bebeğim 5,5 aylık aşırı kolik ve uyku sorunu vardı.Ailem sağlıkçı kendim başka sektörde sağlıkçıyım size önerilerim olur sadece ama yılmayım bu uyku sorunu hemen yola girecek birşey değil.Genellikle 4. Ay olrak gösterir uzmanlar
Tavsiyem şuan bebeğin zaten çok ufak bu aydaki bebeğe kavram sağlamanda zor sadece zamana ihtiyacn var ama bu düzeni kurmaya başla alışıcak
*Her gece yatmadan önce aç karnına banyo yaptır banyo sonrası ona pijama giydir ve anne sütü yerine sadece gece yatmadan önce 60 cc mama ver
* onu uyuttuğun ortamda hiçbir ışık olmamalı evindeki sesi kesmelisin bebeğinn geceye akşması için bu çok önemli
*Bebeğini ıyuturken onunla knşma sessizlik olmalı eşin dahi odaya girse fısıldaşın bebeklet güçlü ve güçsüz ses tonunu duyar
*bebeğine verdiğin bu mama onu yakialık 3-4 saatten fazla tok tutacaktır unutma bu yüzden uyandğında onu emzirme yada mama verme seansına geçersen bebeğin herzman aynı saatte beslenme ihtiyacı duyar.Onu tekraruyutmaya çalşmalısın sesini duyurmadan.Zor olucak ama zamanla çok kolaylaştığınu görüceksin
*gece lambası ışık kullanma bebeklerin ışıksız ortamda yatmayı büyüme hormonu salgılar bu sayede hem gece-gündüz kavramınöğrenicek hemde salgılar güçlü çalışıcak.Gece kaka yapmadığı müddetçe bezini alma bezini alman onun alışkanlığını arttrıcak ve uykusunu kaçıracaktır.
*Her sabah 06:00/07:00 saatleri bebeğininn sabah uykusundan kalkma saatidir.Bu saatte muhakkak perdeleri aç ve odaya gün ışığının girmesini sağla,ona günlük kıyafetini giydirp pijama düzeni sağlamalısın.
*Bebeğini gündüz hafif sesli ve cam kenarı ışığın aydınlığın vurduğu yerde yatır.Kendi özel beşiğinde sadece gece uyumalı.Gündüz beşiği veya yatağında onu yatırma.
*Bebeğinin gündüz uykularını kısa tutmaya çalış onu uyutma kendi kendine uyuyaklmalı.Elbet zor ama zamanla bu taşlar oturucak sadece zaman ben kızımda 1 aya yakın upraştm 35 günlüktü şuan tüm düzeni oturdu.
Bunları dene şuan yazm baya uzun oldu aklıma geldikçe sana ekleme yapıcam
Kimyonlu rezene yada ananoson çayını kendin tüket eğer emziriyorsan sütüne karışıcaktır.Bebeğine verebilirsin ama kolik ve uykuyu düzene koyan birbir çay değildir bilmeni isterim.
bebeğin kolik mi peki ?
ok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, benim ilk bbegim hemşireyim aslında bilgisiz sayılmam ama ben olunca söz konusu bildiğimide unuttum dogumdan sonrakolik başlıyor aynı saatlerde genelde o agrılar yüzünden uyumuyor tabiki bu normal , ama sallanmadan uyumuyor sürekli aglıyor ve derin uykuya dalamıyor yuzeysel anında uyanıyor . geceleri biraz daha uzun uyumayı alıştırdım ilk uykusu gece 4 saat sonraki 3 saat sürüyor sonra uyanıyor ve bir süre uyumamak istiyor uzun uyudugu için. bunun dışındaki tüm zaman da aglayarak ve uyumaya direnç göstererek gecıyor.
tabiki zamana ihtiyacımız var eminim eşim çalışıyor ben bebekle yanlızım şark görevi içinde dogudayız burda kapısını çalıp soru soracagım hiçkimsem yokyanlız olmak zor hele böyle bir zaman da
Uyku düzeni için bitki çayı ne vericeksin peki?
Hiçbir bitki çayı uykuyu düzene koymaz koyucağı idda edilsede bilginiz olsun
Dogru söylüyorsun bu baslangic tabi alisik olmadigim icin cok zor geliyo lohusa duygusalligida var o aglayinca bende bisiler kopuyor Allah bebisine saglik versin seninde insallah zorluklari onun buyul sevgisi ile guclenip gecircez.Aynen cnm insan kendi evladıda olsa bildiğini unutuyor panik oluyor.Geçicek hepsi ama işte biri biticek biri başlıcak kolik,diş hepsi agrılı dönrmler.
Benimde eşim çalışıyor bebeğim doğduğundan beri hep yalnızım ilk bebeğimdi ailemden ve eşimin ailesi destek olmadı kızım aşırı kolikti uyumaz yemezdi kolikten fıtık çıktı göbeği dahi kanadı hep yalnız atlattm çok zor günlerdi.3.ayda gaz sorunumuz bitti 3,5 aylıkken diş derdimiz başladı.
Seninde hepsi yoluna giricek bebek bakmak çok maharetli bir iş ek gıdaya geçtiğindede zor
Bu yüzden aslnda çok iyi günlerin😀korkutmayım tabide
Dogru söylüyorsun bu baslangic tabi alisik olmadigim icin cok zor geliyo lohusa duygusalligida var o aglayinca bende bisiler kopuyor Allah bebisine saglik versin seninde insallah zorluklari onun buyul sevgisi ile guclenip gecircez.
Seninde zor gecmis
Mrb cnm kolay gelsin bebis buyutmk zor is.benm ki 5 yasinda simdi.ben papatya anason rezene karstrip demliyordum kendm iciyordum zaten sute geciyordu gunde iki bardak.ozellkle papatyanin sakinlestrci uyku verici etkisi var tavsiye ederm.bir de 40 ini cikaran bebegin uyku duzeni olusuyor zamanla.telas etme.ayrica kundak yapmani tavsiye ederm kundakta bebek kendini anne karninda gibi daha guvende hissedermis.bosluktan dogan irkilmelerini kundak onluyor sarip sarmalandgi icin.bebek daha huzurlu uyuyor ben cok faydasni gormustm bi dene istersen.
kundak yapmadıgım için çok pişmanım zaten elleri çok hareketlı ve yuzunde şimdi denedim ama yaptırmıyorgeç kalmış olabilirmiyim acaba
Yok cnm daha kucuktr yapabilirsn.once biraz yadrgar sonra alisir pes etme :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?