• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi tecrübeli arkadaşlar, eşimin sperm testi sonuçlarını değerlendirirmisiniz lütfen!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

swarthy

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
13
2
16
İstanbul
perhiz süresi :3 gün
likefaksiyon süresi : 15 dk <30dk
vizkosite : normal
aglütinasyon: -
volüm: 4ml
konsantrasyon/ml: 12 milyon >15*1000000/ml
total konsantrasyon: 48 milyon >40*1000000/ml
motilite: %40

kategori a(hızlı progresif haraket: %15
kategori b(yavaş progresif haraket: %15
kategori c(progresif olmayan: %10
kategori d(haraketsiz:%60

yuvarlak hücre(beyaz kan hücreleri)..................................................................< 1*1000000/ml
normal sperm morfolojisi :%8 > 4(kruger strikt kriterleri)

yıkama sonrası
yıkama yöntemi: density gradient centrifugation
volüm:0,5 ml
konsantrasyon/ml :15 milyon
motilite %86
progresif haraketlilik;

kategori a(hızlı progresif haraket: %55
kategori b(yavaş progresif haraket: %25
kategori c(progresif olmayan: %6

doktor normal yollarla hamile kalmaya engel değil dedi. ama benim araştırdığım kadarıyla sperm ssayısı düşük değilmi. ileri haraketlilik olayınıda tam anlamadım yukarda %15 diyor yıkama sonrası %55 yorum yaparsanız sevinirim:

arkadaslar acil cewap werebılırmısınız sperm testı sonucunu aldık

MİKTAR : 3,1
RENK : gri beyaz
GÖRÜNÜM(SEMEN) : opak
pH : 7,8 (kalevi)
SIVILAŞMA : 30 dakkada akışkan
GÖRÜNÜM (SPERM) : normal
FRUKTOZ : 286 mg/dl
SAYIM (/ML) : 52 400 000
HAREKETLİLİK : 30 DAKKADA
HIZLI : 42%
ORTA : 2%
YAVAŞ : 4%
HAREKETSİZ : 52%
HAREKET ŞEKLİ : hareketli spermatozoaların %70ihızlı düzgün ve dogrusal hareketli ortalama hız 46 mlc/sn
MİKROSKOPİ : 1-2 lökosit ve prostatik hücre görüldü

bunu biri bana acıklayabılır mı lutfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn acilll cok merak edıyorummm

arkadaslar acil cewap werebılırmısınız sperm testı sonucunu aldık

MİKTAR : 3,1
RENK : gri beyaz
GÖRÜNÜM(SEMEN) : opak
pH : 7,8 (kalevi)
SIVILAŞMA : 30 dakkada akışkan
GÖRÜNÜM (SPERM) : normal
FRUKTOZ : 286 mg/dl
SAYIM (/ML) : 52 400 000
HAREKETLİLİK : 30 DAKKADA
HIZLI : 42%
ORTA : 2%
YAVAŞ : 4%
HAREKETSİZ : 52%
HAREKET ŞEKLİ : hareketli spermatozoaların %70ihızlı düzgün ve dogrusal hareketli ortalama hız 46 mlc/sn
MİKROSKOPİ : 1-2 lökosit ve prostatik hücre görüldü

bunu biri bana acıklayabılır mı lutfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn acilll cok merak edıyorummm

canım bu ameliyat dan 3 aydan sonra mı yoksa ilk defa mı yaptırdınız ona göre yorumlayalımhttp://www.kadinlarkulubu.com/erkek-...yenler-61.html (Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler) ve bu linke tıklarsan grubumuz var bizim orda benm de eşimde sperm hareketi azlığı var

Kızlar bundan üç yıl öncesinde tam umudumuzu kesmiştik bebeğimiz olmayacak diye başlamıştık ki netten bazı vitaminlerin sayı ve hareketliliği arttırdığını gördüm eczacı bu vitaminleri 3 ilaç olarak bize verdi ve ilca başladığımız ay hamile kalmıştım mucizeydi bu.. Daha sonra şükürler olsun oğlum dünyaya geldikten sonra 2 yıl hiç korunmadık ve artık oğlum 2 yaşını da doldurunca 2.bebeğimiz olsun istedik ve o vitaminlere yeniden başladık 1 ay olmadan yeniden hamile olduğumu öğrendim.. Rabbim ol deyince oldu yine.. Işte o vitaminler
pharmaton
zinco
sıvı l-carnitin
bu arada arı sütü de bebeğin tutunmasını sağlıyormuş..
Rabbim herkese nasip etsin..

Back
X