Doğuma Hazırlık tecrübeli arkadaşlara

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ismire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
20
0
36
İzmir
merhaba arkadaşlar çok şükürki bende hamile olduğumu kan testiyle perçinlemiş oldum vede 4 haftalık dediler şaşırdım ama bundan sonra ne yapmalıyım hiç bilmiyorum ilk başta kadın doğum doktorumumu seçsem ne yapsam konu hakkında tecrübeli arkadaşların fikrini almak isterim.

cnm önce iyi bi kadın doğumcu seç kendine takiplerini yaptır şimdi dr. sana 2 3 günde bir kan tesiti yapacak hcg seviyen doğru ilerliyormu diye yani düşük tehliken var mı yok mu diye bunlar çok önemli mesela 5 ay önce benim hcg değerim hızlı yükselmeyince 1.5 aylıkken düşük yaptım:59:

cnm önce iyi bi kadın doğumcu seç kendine takiplerini yaptır şimdi dr. sana 2 3 günde bir kan tesiti yapacak hcg seviyen doğru ilerliyormu diye yani düşük tehliken var mı yok mu diye bunlar çok önemli mesela 5 ay önce benim hcg değerim hızlı yükselmeyince 1.5 aylıkken düşük yaptım:59:

çok üzüldüm canım cvp verdiğin için çok teşekkr ederim bide temin site kilitlendi bir sürü göndermişim kusura bakmasın hiç kimse

Tecrübeli arkadaşları foruma bekliyorum tecrübelerini yazsınlar ben daha hala doktora gitmedim cvp bekliyorum............

ben kafamdaki soruları yazayımda elbet bi arkadaşım cvplar hamileyken saç boyamak uygun deil diyolar kimyasal olduğu için ne yapmam gerekiyo

ben tekrarlayım bebişim 4 haftalık daha araştırdım biraz şuan bi elma çekirdeği kadarmış inanılmaz doktora gitmem için erkenmi yoksa daha bekleyimi bi arkadaşım cvplarsa çokk sefinirim

ben tekrarlayım bebişim 4 haftalık daha araştırdım biraz şuan bi elma çekirdeği kadarmış inanılmaz doktora gitmem için erkenmi yoksa daha bekleyimi bi arkadaşım cvplarsa çokk sefinirim

canım 5 haftalık iken keseyi ancak görebiliyorlar 4 ve geçincede kalp atışları ve yolk kesesini görünce doktor okeylşiyor zaten hamileliği

canım bence de önce bir doktor bul kendine ve bebeğini gör:34:
doktor yapman gereken her şeyi söyler zaten,testlerden filan bahsediyorum
onun dışında anne olarak tek yapman gereken kendine daha çok özen göstermek

ben 4.haftada keseyi gördüm sanırım
5.haftada da kalp atışlarını duydum
hamile olduğumu öğrendiğimde bebeğim 3 haftalık bile değildi:9:

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun.Kendine takiplerin için iyi bir kadın doğum uzmanı bulup gidebilirsin.Ancak kan testini doktor isterse yaptırırsın.Ben hiç yaptırmadım mesela.Doktor 5.haftada keseyi gördü.6.haftada gel kalp atışlarına bakalım dedi.O yzüden doktorun isterse yaptırırsın.Saç boyatma konusuna gelince Bazı doktorlar izin veriyor bazısı sakıncalı görüyor.Yalnız bütün doktorlar ilk 3 ay saç boyatmanın sakıncalı olduğu konusunda hemfikir.Belki bişey olmaz ama tedbir amaçlı ilk 3 ay boyatmamak lazım.

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun.Kendine takiplerin için iyi bir kadın doğum uzmanı bulup gidebilirsin.Ancak kan testini doktor isterse yaptırırsın.Ben hiç yaptırmadım mesela.Doktor 5.haftada keseyi gördü.6.haftada gel kalp atışlarına bakalım dedi.O yzüden doktorun isterse yaptırırsın.Saç boyatma konusuna gelince Bazı doktorlar izin veriyor bazısı sakıncalı görüyor.Yalnız bütün doktorlar ilk 3 ay saç boyatmanın sakıncalı olduğu konusunda hemfikir.Belki bişey olmaz ama tedbir amaçlı ilk 3 ay boyatmamak lazım.

canım çok halısın endede 5 haftalıkken keseyi gördüler 6. haftam için gidicem inşallah duyarım kalbini
saç boyatma kötüymüş. bitkiselse olabilirmiş. ama kuypförlerede güven olmuyoki bitkiselle boyuyorlar bi bakıyosun orielle açmışlar. eğer erkek se internette gördüm makyaj yapmak bile o kimyasallar yüzünden çocuğu kısır bile yapabiliyormuş. bende şaşırım internette 12. ve 16. haftlar bebeğiniz erkekse majyaj yapmayın diyor.varmıdır bunun aslı astarı kızlar...?:59:

ne tatlı bir heyecan içindesin...:nazar:ALLAH analı babalı büyütsün.... hep sağlıklı mutlu kalın sıcacık yuvanızda..... heyecanını anlıyorum... kendine güvenilir iyi bir dr edindikten sonra drun seni zaten takibe alacaktır... dr tıpben seni takip edecek meleğinle beraber.... ama benim sana tavsiyem; bebeğinle şimdiden konuşman...sevgi sözcüklerini hep ona fısıldaman... stresten, sana stres getirebilecek herşeyden uzak dur... yürüyüşlerini ihmal etme... uykun düzenli olsun... geç uyuyup geç kalkarsan doğum sonrasında aynen meleğinde karnındayken alışmış olduğu bu sisteme devam eder... kısacası o şimdiden herşeyiyle kendini proglamlıyor... senin kokunu, babasının sesini, senin sesini, nasıl bir ortama geleceğini hep kaydediyor.... tüm bunları bilerek kesinlikle stresten uzak dur... ve en önemlisi şimdiden bebek gelişimi ile ilgili kitapları oku..... mutluluklar.

Back
X