Tecrübeli bebek sahipleri ,yardımm :(

86deliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
8.935
10.664
248
38
kızlar iyigeceler herkese,
2aylık bebeğim var şükürler olsun sağlıklı ki iki kayıptan sonra kavuşmuş biri olarak her anne gibi onun bütün zorluklarını çekmeye razıyım,
Lakinnn,bebeğim hep ayakta kucakta gezmek istiyor.ayağa kalkıp gezdirmezsek sürekli avazı çıktığı kadar ağlıyor.bitek yemek yerken kucakta sakin duruyor.maması biter bitmez ağlamaya başlıyor,ayağa kalkıp gezdirince susuyor.
Bu hep böyle kısır döngü gibi artık belim koptu resmen
Yalnızım ve çok zor oluyor nasıl alıştı bilmiyorum daha iki aylık.
Ağlasın diyorum almıyorum 5-10dk ama katılana kadad ağlıyor susmuyor ağlamaktan morarınca alıyorum mecbur ,anında susuyor.
Delircem artık napsam ben

Başka derdi vardır,muhtemelen gaz. Bebek arabasında gezdiriyordum ben. Şimdi yaşına girecek hala bana yapışık kucakta..

Mamaroo kesinlikle tavsiye ederim kullandm

Eger yoksa tamyatar uygun pusetle evin içinde gezdirebilirsiniz. Bizim ev pusetimşz vardı sadece evde kullanmak için almıştık. Çünkü kuzularımdan birisi sadece pusetle gezerken uyuyor ve rahatlıyordu

canım bizimkide öyleydi dede babnne derken cocuk gezip duruyordu kucakta ....
yapman gereken yavas yavas alıstırmak .illaki aglıcak ama malesef koy yataga yanına koltuga ilk 5 dakika dur .sonra 10 dakka 15 dakka felan arttır. cıngırak al . yattıgı yerden elini saplat elini takip etmeye baslayabilir.aglarken elini tut .sonra yavas yavas baska odaya gec

Canım benim kızım şu an 17 aylık ben ilk doğduğu günden beri neredeyse bazı durumlar haricinde emzirmek için almıştım alışmasın kucaga diye doğduktan 1 gün sonra yalancı memeye alıştırdım o hep yatık dururdu bende kıvrilirdim yanına beraber uyur uyanırdık kızımla eve misafir gelirdi kimse alamazdı kucaklarına istemiyordu çünkü beni kucağına alma diye ağlıyordu daha 1 aylıkken yani gün içinde kucağına aldığın zaman bebisi uzun uzun tutma onun yanında olduğunu hissettir vücüdünü sivazla ağladığı zaman sakinleştir yerine bırak bu belli bi süre sonra bırakacaktır kucakta gezmeyi inşaAllah

Aynısının 6 aylığı bende mevcut.
Şuan iyi günleriniz çünkü kilosu hafif.
Benimki gibi büyüdüğünde ağrılarınız çok olacak.
Hatta boyum kısaldı diye dalga geçiyorum, üzerimde sürekli 8 kilo yükle yerçekimine karşı koyamam herhalde.
Kanguru, ev tipi ana kucağı, oyun halısı, bebek arabası vs aklınıza gelebilecek her şeyi denemiş bir anneyim.
Sonuç, avm de gezerken bile kucağımda duran bir bebeğim var, mamayı da otururken ya da yatarken yemeyi bıraktı, sadece ayakta gezerken yiyiyor.
Sokakta orada burada beni gören tanımadığım insanlar sabır diliyor acıyan gözlerle.
Yerde kendi kendine durması maksimum 8-9 dk o da uzun uykudan kalktıysa.
Sadece kucağa almanız yetmez, illa gezdireceksiniz ve aynı yerleri değil.
Bazı bebekler maalesef böyle, yapılacak bir şey yok.
Ben yaramazımı kabullendim, cinsi bu şekilde deyip bağrıma bastım.
Ha hala uslu uslu duran, akşam 9 dedin mi kendi kendine uyuyan, yemesi sorunsuz, kendi kendine eğlenen, ağlaması sadece bir sebebe bağlı olan bebekleri görünce çıldırmıyor muyum, evet çıldırıyorum.
Hergün söyleniyor muyum, sinirleniyor muyum evet.
Ama gerçekten yapılacak bir şey olmadığını kabullendim.
Yaşamayan da hiçbir şekilde anlamaz, verilen tavsiyeler faydasızdır çünkü.

Kolik olabilir(gazlı yani)Benim oğlumda öyleydi kolikti hala da öyle çok gazlı bir bebek.Eğer öyleyse kucağa almadan susmaz asla beyaz gürültü iyi geliyor(elektrik süpürgesi,fön makinası vs)Biz 6 aylık olduk hala kucakta oturur kucakta uyur birde 9 kilo düşünün:)Doktora danışıp kolikse gaz damlaları ve masaj yapabilirsiniz

Sizin yerinizde olsam aglamaya terketmezdim el kadar bebegi. Kucaga alisma degil o. Size ihtiyaci var diye agliyor simarikliktan degil. Bir sure boyle olacak dunyaya alistikca ilgisi dagilacak etrafa yonelecek. Buyuyunce baska turlu de oyalarsiniz

Sizin yerinizde olsam aglamaya terketmezdim el kadar bebegi. Kucaga alisma degil o. Size ihtiyaci var diye agliyor simarikliktan degil. Bir sure boyle olacak dunyaya alistikca ilgisi dagilacak etrafa yonelecek. Buyuyunce baska turlu de oyalarsiniz
Kesinlikle haklisiniz

Bebegin size ihtiyaci var aglamasi o yuzden

Birde tum gun yatiyirlar hareket yok gunlerce yattiginizi dusunun vucuthareket istiyor

Bebekler dunyaya gelince anne karnindaki hareketi istiyor. o nedenlekucak, puset, kanguru rahatlatiyr onlari

Zaten ağlamaya terketmek sürekli yaptıgım bile değil sadece bir iki kere denedim ,olmayınca yapmadım.
Biliyorm bana ihtiyacı olduğunu ama kilolu bir bebek bende sezeryandan kaynaklı bel ağrısı kaldığı için çözüm arıyorum .
Kucağımda durmasın demiyorum ,ayakta sürekli gezmek istemesinden nasıl vazgeçirirm diyorum
Yoksa kucağımda dursun sürekli ama durmuyor.ayakta gezincek saatlerce :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…