merhaba kızlar ben daha önce hep erken menopoz başlığına yazıyodum ilk defa tüp bebk kısmına yazıyorum.tecrübeli arkadaşlara bi kaç sorum olacaktı.ben 3 ay önce adet düzensizliği için doktora gittim fsh 62 çıkmıştı 3 ay ilaç tedavisinden sonra dün ki ölçümde 23 çıktı doktorum bu düşüşün çok olumlu olduğunu söyledi.ama geç kalmadan tüp bebek yöntemine başvurmamı söyledi ve istanbul cerrahi hastanesini tavsiye etti.hastanedekilerle irtibata geçtim bana fsh değerinin çok önemli olmadığını önemli olanın yumurtalık rezervi olduğunu söyledi.sormak istediğim sorulardan biri şu:1,5 yıllık evliyiz geçen yıl çocuk istemedik ve normal yolla çocuğu sadece 2 ay denedik acaba biraz daha deneyip öylemi tedaviye başlasak daha iyi olur?bide hastane hakkında bilgisi olan varmı acaba?yardımcı olursanız sevinirim
bence hiç bekleme.
aynı sorun bendede var.fsh nın yüksek olması demek yumurtalıkların alarm veriyor demektir.yani yumurtan az.bi kaç ay sonra yada bi kaç yıl sonra tüp bebek yapılabilecek yumurtan olmayabilir.
zaten bi cok tüp bebek merkezi 20 nin altına düşmeden tedacviye bile almıyor.
bizim için zaman cok değerli,kaybetme derim ben.
allah yolunu acık etsin
Bence hiç bekleme ne olur olmaz bir önce tüp bebek denemene başla eğer ilerde yumurta rezervin hiç kalmaz ve menepoza girersen tek şansın yumurta donasyonu kalıyor onuda Türkiyede yapmıyorlar yurt dışına gitmen lazım bilgin olsun.
canım 25 yaşındayım ben.ya aslında bende hemen başlamak istiyoru ama tecrübeli olanlara sormak istedim.zaten adetin 2.günü ve 3.günü gitcekmişim sanırım heralde yumurtalık rezervine bakacak.bide eğer tedaviye başlıyacaksam pazartesi farlutala başlamam gerekiyomuş bu ilaç tam olarak ne için bilen varmı?bide önceki msjda da sormuştum istanbul cerrahi hastanesine gitcem hakkında bilgisi olan varmı?
Bende hemen tedaviye başlamanızı öneriyorum. İstanbul Cerrahi Hastanesini normalde bilmiyorum ancak tek bildiğim Serdar Koç ve ekibi (medicalparktan ) o hastaneye geçti ve Serdar Koç çok başarılı bir dr. dur. Ona muayene olmanı tavsiye edebilirim.