- 16 Ağustos 2015
- 323
- 258
- 103
- Konu Sahibi benbirmelek
Öncelikle merhabalar herkese
15 aylık evliyim 15 yaşımdan beri pko luyum.
sürekli doğum kontroller kullandım. hamile kalmamın zor olacağını bildiğim için evlenir evlenmez kadın doktoruna düzenli olarak görünmeye başladım. 3 ay doğum kontrol sonrası klomen kullanmaya başladım. asıl sorun şurada başlıyor ki, şu zamana kadar halada klomen kullanıyorum. bu kadar uzun süre aynı ilacı devam etmek açıkçası beni tedirgin ediyo.görümcemin tavsiyesiyle 1 senedir gittiğim doktoruma artık güven duyamıyorum. ayrıca bu zamana kadar hiç bir tahlil istememiş olmasıda cabası. 7 - 8 ay sonra hsg, sonrasındada semen analizi istedi. Acaba benmi paranoyaklaşıyorum yoksa şüphelerimde haklı mıyım?
Bildiğim kadarıyla klomen tarzı ilaçlar 6 ay tedavi uygulanıyor.
Ama benim 1 sene oldu ve ilk zamanlar düzenli kaliteli yumurta üretebiliyorken son 2-3 aydır yumurta kalitem düştü ek olarak menogon vurdurmaya başladım. Klomen bende artık bağısıklık kazanmış olabilir mi?
Doktoruma 3-4 aydır aşılamayı önerdiysekte kaliteli yumurta bulursak yapacağımızı söyleyip , yeterli kaliteye ulaşmadığı takdirde ilaç yada iğneyle destekleme şansımız yokmu dediğimdeyse , olumsuz cevap aldık. Ne bir folicasit ne ek bir ilaç ne tahlil ne tetkik nede bi destek. Arada 1 sefer letrasan kullandım ama hiçbir şekilde fayda etmedi hiç yumurtam oluşmadı. En son geçen ay tekrar konuştuğumuzda da yine klomen yada letrasanı bi üst doz olarak vereceğini söyledi. Kızlar kafam çok karışık cidden. Bu ay yıne klomen kullandım ama yumurtaları görmek için kontrole gitmedim bugun yarın yumurtlama günüm doktora gidesim kalmadı hevesim kalmadı. Kızlar k.bakmayın uzun ve karışık oldu umarım derdimi anlatabilmişimdir. Sizden yardımlarınızı bekliyorum lütfen beni yalnız bırakmayın. Başka bir doktor arayışına girmelimiyim. Sizce doktorum eksikmi yada benmi fazla abartıyorum. ne yapmam lazım? Şimdiden teşekkürlerr