• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tedbir nafakasi

frida_kahlo1

Mevzu, epeydir toparlanamamak.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
184
91
103
Merhaba hanimlar,
Ben bosanma asamasindayim ve 1 sene oldu hala ilk mahkemem gorulmedi insallah 1 ay sonra mahkemem var bu surecte maddi sıkıntılar cektigim icin ise girdim girmek zorundaydim. Ama davamda aci cektirmek icin nafaka talep ettim. Calisan kadin olarak nafaka alabilirmiyim yoksa bir gelirim oldugu icin reddedilir mi bana bu konuda yardimci olurmusunuz.

Not: bu konuyu bircok defa avukatima sordum hep havada birakiyo tatmin etmiyo siz bana yardimci olursaniz sevinirim illa cevrenizde yasayan yada duyan vardir. Simdiden tesekkurler ;)

Ex eltim çalışıyor ve nafaka da alıyor.

çalışmanız nafaka almanızı engellemez.Ancak karşı taraf işsizdir yada asgari ücretle çalışıyordur o durumda sizin geliriniz daha yüksek ise bir ihtimal hakim nafaka bağlamaz yada çok cüzzi bir rakam olur.
Ayrıca nafaka süreciniz mahkeme açıldığı tarihten başlayacaktır. Yani hakim nafakaya karar verirse eşiniz ilk mahkeme açıldığı günden itibaren geçmiş nafakaları öder.
Nafakaya karar verilmesi için evlilik birliğinin sarsılmasında sizin kusursuz yada daha az kusurlu olmanız gerekir.

eşinizin geliri ve sizin geliriniz ne kadar
ayrıca evliyken durumunuz nasıldı para açısından
yani evliyken bir elim yağda bir elim balda
ama ayrılınca sefalet içine düştüm diyebiliyor musunuz

Tanıdığım biri çalışıyor ve yaklaşık 7 yıldır nafaka alıyomuş (çocuk yok). Neler yaşadığınızı bilemem elbette ama acı çektirmek için olayı uzatacağınıza önünüze bakıp geleceğinizi kazanın derim ben, bir senedir daha mahkemeye bile çıkmamışsınız.

Back
X