Çocuk Hastalıkları tedirgin bebek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

lethen

Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
11
0
16
İzmir
Merhabalar,

Bebeğim 37 günlük, uzun süreler uyanık kalıyor, 12-15 saat kadar sonrada sızıyor. Uyanık kaldığı sırada ilk saatler emzikle falan sessizce yatıyor, sonra yorulup ağlamaklı oluyor, sallıya sallıya uyutmaya calışıyorum. 15 dk falan uyuyor o da gözleri yarı açık, sanki uyumamaya sürekli uyanık kalmaya çalışıyor.

doktora gittim çocuğun tedirgin sürekli kucağında tutacaksın bu çocuğu dedi. aranızda bağ kuramamışsınız dedi, oysa ben zaten çocuğumu olabidiğince kucağımda tutmaya çalışıyorum. Acaba başka bir sıkıntısı mı var? Bağ kuramamızın başka nedenleri olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum.. çok endişeliyim..
benzer sıkıntıları yaşayanlar varsa yardımcı olabilir mi??

merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.bağ kuramamakla ilgili bişey olduğunu sanmıyorum.daha ne kadar oldu ki bağ kuramayacakmışsın!ayrıca anne bebeğiyle bağ kurmaya rahmine düştüğü zaman başlar canım.kolik ağrısı olabilir bebeğinde.aralıklı olarak gelir sanki çocuğun canını acıtmışsın gibi sürekli ağlar durduramassın bi kaç saat bu şekilde huzursuz olur sonra sakinlemeye başlar.hergün aynı saatlerde mi oluyo?ne kadar sıklıkla oluyo ve ne kadar sürüyo? bunları bi değerlendir.kolik ağrısı ise yapabilecek bişey yok belli bi zaman sonra geçiyo.ayrıca komik gelecek ama bazı şeyler bu ağrı başladığında bebeği sakinleştirdiğini duymuştum.mesela çalışan çamaşır makinasının sesi....bu anne karnındaki sese benzediği için bebeklerde güven yaratıp sakinleştiriyomuş.yada çalışan saç kurutma makinası sesi....

merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.bağ kuramamakla ilgili bişey olduğunu sanmıyorum.daha ne kadar oldu ki bağ kuramayacakmışsın!ayrıca anne bebeğiyle bağ kurmaya rahmine düştüğü zaman başlar canım.kolik ağrısı olabilir bebeğinde.aralıklı olarak gelir sanki çocuğun canını acıtmışsın gibi sürekli ağlar durduramassın bi kaç saat bu şekilde huzursuz olur sonra sakinlemeye başlar.hergün aynı saatlerde mi oluyo?ne kadar sıklıkla oluyo ve ne kadar? bunları bi değerlendir.kolik ağrısı ise yapabilecek bişey yok belli bi zaman sonra geçiyo.ayrıca komik gelecek ama bazı şeyler bu ağrı başladığında bebeği sakinleştirdiğini duymuştum.mesela çalışan çamaşır makinasının sesi....bu anne karnındaki sese benzediği için bebeklerde güven yaratıp sakinleştiriyomuş.yada çalışan saç kurutma makinası sesi....

Teşekkürler canım, kolikle ilgili birkaç sey okudum,inşallah kolik değildir, çok sıkıntılı bir durummuş.. hergün mutlaka oluyor ama farklı zamanlarda oluyor, çok kolik gibi değil sanki kesintisiz saatlerce ağladığı olmuyor..ama uyumuyorda.. sızana kadar ağlamadan sürekli gözlerini açmaya çalışıyor..
komik gelmiyor inan, beyaz gürültü dedikleri sesler (süpürge, saç kurutma makinesi vs...) bebeğimi sakinleştiriyor. ama asıl sorunumuz ağlamadan uyumamaya çalışması
:(

o zaman koliktir canım uzun sürmüyo sanırım 3 ay kadar .allah başka sıkıntı vermesin

Back
X