teflon tavada yada tencerede kek tarifi

asayram

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
222
1
46
Bursa
fırın varken ne gerek var demeyin hanımlar.hem çok basit hem soğuk yani sıcak havalarda furın çalıştırmamak adına cazip tarif.2 yumurta-2 bardak un-1 bardak portakal suyu(isteğe göre değişir)tarçın-1,5 bardak şeker(pekmezde olabilir.-kakao(yerine havuç rendeleyebilirsiniz-1/2 sıvıyağ-vanlya-kabartma tozu-1 bardak süt karıştırın.yayvan tencere yada tavada dibine margarin ve un sürerek karışımı dökün kısık ateşte ocakta 40-45 dak. pişirin.cam kapak olursa pişip pişmediğini rahat anlayabliriz.tarifi kendi damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.afiyet bal şekerler olsun hanımlar...:56:

fincanlara doldurup tencerede suyun içinde pişeni biliyorumda böylesini hiç düşünmemiştim :26:

aaa çok şaşırdım severim böyle değişik tarifleri, deneyeyim bakimm :3:

Ayy ne güzel nası kabarıyo yaa çok değişik
Köz tadı da olur ohhh :39:

keşke resmini çekseydim yaptığımda ama birdahakine kesin paylaşacağım resmini.öyle güzel kabarıyorki.değişik özel bir tadı oluyor...herkese tavsiye ederim...:41::42:

bende teflon tavada kek yapıyorum 2 yumurta, 1 bardaktan biraz az şeker, 1 fincan süt, yarım fincan yağ, kabartma tozu, kakao ve un. Biraz akışkan yapıyorum kıvamını, teflon tavayı yağlayıp döküyorum, cam kapak kapatıyorum. Üzeri göz göz oluyor zaten pişince, kakaolu olduğu için üzerinin kızarması gerekmiyor. Harika bir kek oluyor yumuşak, ıslak kek kıvamında...nefis oluyor.

normal kek tarifi canım kabartma tozunu at içine kapat ağzını kısık ateşte enfes bir tat.üzeride pişiyor...:56:

tarifinizi denedim ama dibi yandı ve üstüde kızarmadı :14: kısık ateşten aldıktan sonrada ortası çöktü yaa çok çirkin oldu :14::14:

Back
X