Tek arter Tek ven (Kordonda 2 damar bulunması)

melek1701

Melis'in annesi :)
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
888
14
118
39
Bursa
Arkadaşlar canım çok sıkkın ayrıntılı ultrasona girdim cmrtesi günü
Bebeğim gayet sağlıklı kıpır kıpır iyi görünüyor organları da herşeyi iyi...
Ama kordonda kirli kanı taşıyan 2 damar olması gerekirken bende tek damar var
Radyolog uzmanı baktıktan sonra kötü birşey değil bebeğin durumu iyi olabilir böyle şeyler dedi
Ama doktorum beni çok üzdü ve tabi ki internet araştırmalarımda çok moralimi bozdu
Dünden beri ağlıyorum sürekli.. Gelişim geriliği olabilirmiş ileride erken doğumdan tutunda bebeğimi bile kaybedebilirmişim
Bu durumda olan arkadaşlar varmı lütfen yardımcı olsunlar.. Forumda bir kaç konu açılmış ama belki şuan yaşayanlarda vardır..

Kızlar yok mu bu durumu yaşayan...

Cnm aynisi bendede var.. Bende 20 haftalik ultrasonumda ogrendim.cok agladik uzulduk kotu seyler okudum.. Simdi 25 haftalikhamileyim. Bebekte o tek arterdamar'dan baska sorun yok. Hic bir sorunyok yani, biz alistik bu duru
A ve insallah sag salim aliriz yavrularimizi kucagimiza. En sik rastgelen seybobreklerde bir sorun olmasi, ama eger yoksa korkma. Cunki nette guzel seylerde yaziyor;)

merhaba melek
bendede aynı sorun cıktı 21 haftalık hamileyim. gecen hafta öğrendim. 2li 3lü testlerin nasıl cıkmıstı. benim temiz ama doktor amniyosentez önerdi. yaptırmıcam galiba. sen naptın

canım benım arkadaş büyük ıhtımalle doğum yapmış cünkü baya zaman geçmiş umarım başka bır arkadaş yardımcı olur

Daha dün bu sorunu yaşayan bir arkadasım paylaştı.Amniyosentez falan da yaptırmamış hatta doktorların duygusuz ruhsuz bir sekilde sonuc negatif çıkarsa gebeliği snlandiririz demesinden nasıl rahatsızlık duyduğunu anlattı. Doktor var doktorcuk var her meslekte olduğu gibi. su an Oglu 3,5 yasında ve çok sağlıklı. Eğer bebeğinizi Allahu Teala'nın bir hediyesi olarak görüyor ve engellide olsa benim cocuğum dıyorsanız aldırmayı da düşünmüyorsanız canınızı sıkmayın ben çapcanli gördüm dün anne de bebek de sağlıklı ve mutlular. Allah ol der oda hemen oluverir. Hayra ol desin Rabb'imiz insaallah

merhaba 38 haftalık gebe olmama ragmen bugun kontrollerde bebeğim 35 haftalık oldugu gözlemlendi ve tanı olarak umblikal arter yani tek arter tanısı konuldu ama herhangi bir işlem yapılmadı yarın 30 agustos oldugu için pazartesiye gün verildi...
şimdiye kadar bütün tesleri normaldı nasıl anlaşılmadı bilmiyorum internette okuduklarımdan çok tedirgin oldum ne yapacagımı bilmiyorum bunu yaşayan annelerden bilgi almak istiyorum ve dua bekliyorum kızım sag salım gelsin ne olur....

Evet suay o anki tezcanlilikla tarihe bakmamisim yazdiktan sonra farkettim.
Amniyosentez yaptirmicam. Allahin izniyle hersey yolunda devam eder. Bebegime saglikli sıhhatli kavusurum.

Evet suay o anki tezcanlilikla tarihe bakmamisim yazdiktan sonra farkettim.
Amniyosentez yaptirmicam. Allahin izniyle hersey yolunda devam eder. Bebegime saglikli sıhhatli kavusurum.

Canım merhaba inşallah yazımı görür ve okursun.. Amniyosentez yaptırma bebeğinde herhangi bir sorun görmüyorlarsa..
Daha yeni bu konuyla ilgili başka bir forumda bu yazıyı paylaşmıştım..
İşte benim yaşadıklarım canım..

Arkadaşlar yazmadan geçmek istemiyorum.. Bende 20 haftalık hamile iken tek arter tek ven sorunu ile karşılaştık doktorum amniyosentez önermişti.. Bebeğimde bunun dışında bir sorun yoktu.. Ben sırf bu yüzden doktorumu değiştirdim başka doktora başladım o da aynı sorundan bahsetti.. Gelişim geriliği erken doğum olma ihtimali bunlardan bahsetti.. Bu kadar büyük gebelikte amniyosentezi önermiyorum dedi birşey çıksa zaten kıyamazdımki.. Sonra beni Çok ünlü bir profosore yönlendirdi.. Yüklüce bir muayene ücreti ödedik.. Tabi bu arada ben mahvolmuş durumdaydım.. İnternette çok kötü şeyler okudum birde üstüne.. O gittiğim profosörde evet dedi tek arter tek ven var.. Ama bebekte başka hiç bir sorun yok.. Birazcıkta olsa içim rahatlamıştı ama doğana kadar hep içim içimi yedi durdu.. Velhasıl hiçbir gelişim geriliği yaşamadık aksine kızım hep önden gitti 3500 gr olarak dünyaya geldi.. Doğumdan sonra doktorum yanıma geldi melek dedi 3 damar varmış ama biri çok inceymiş görünmemiş.. Şok oldum arkadaşlar.. Boşuna yaşamıştım o sıkıntıları yani.. Diyeceğim o ki içeride ne olup bittiğini Allahtan başka kimse bilmiyor hem maddi hem manevi harcandık boşuna.. 4 doktora göründüm en iyilerine hemde.. Allaha tevekkül etmek en güzeli sakın kendinizi üzmeyin...

Arkadaşlar canım çok sıkkın ayrıntılı ultrasona girdim cmrtesi günü
Bebeğim gayet sağlıklı kıpır kıpır iyi görünüyor organları da herşeyi iyi...
Ama kordonda kirli kanı taşıyan 2 damar olması gerekirken bende tek damar var
Radyolog uzmanı baktıktan sonra kötü birşey değil bebeğin durumu iyi olabilir böyle şeyler dedi
Ama doktorum beni çok üzdü ve tabi ki internet araştırmalarımda çok moralimi bozdu
Dünden beri ağlıyorum sürekli.. Gelişim geriliği olabilirmiş ileride erken doğumdan tutunda bebeğimi bile kaybedebilirmişim
Bu durumda olan arkadaşlar varmı lütfen yardımcı olsunlar.. Forumda bir kaç konu açılmış ama belki şuan yaşayanlarda vardır..
------------------------------------------------------

MERHABA!.. Bebeğiniz doğdumu?

ne durumdasınız... Sizinle aynı durumda olduğumu düşünüyorum...:18:

Merhaba, yeni üyeyim ben, şimdiye kadar hiçbir konuda cevap yazmamıştım ama buna yazmak şart oldu,
Cok yakın bır arkadasım bu durumu yaşadı, şubat 2013te hamile kalmıştı ve plansiz bır gebelikti.. Ama ne olursa olsun aldirmayacagi kesindi.. tahliye düşünmediği icin 2li ve 3lu testleri yaptırmadı.. Sonra detaylı ultrasonda bu iki damar durumu ortya çıktı.. Dr en kötü ihtimalleri sıralayip iyice korkuttu arkadasımı.. O kadar ki Dr değiştirmek zorunda hissetti kendini.. Diğer Dr da gelişimini takip etmemiz lazım dedi sadece, ki zaten bastan beri gelişimi haftası ile uyumlu gidyordu..

Bız de o donemde internetten bır sürü araştırma yaptık olumlu hikayeleri okuyalım diye.. Cok fazla birsey bulamamistik o zaman ve arkadasım dogum yapana kadar ağladı neredeyse bu konu icin.. Sonuc olarak Kasım ortasında sapasaglam meleği doğdu.. Ama sezerayndan sonra kendine gelene kadar 19 kere sormuş bebek sağlam mı diye, o kadar etkilenmişti..

Buraya özellikle yazma gereği hissettim çünkü hamileyken yaşadığınız ruh hali bebeği cok etkiliyor, annesi o kadar ağladığı icin bebek de simdi cok ağlıyor.. Eğer bebeğin gelişimi haftası ile uyumluysa, bariz bır orantisizlik yoksa kendinizi hirpalamayin bosuna..
:16:

kızlar bendede aynı sorun var 17 haftalık hamileyim gerçi drumla daha konuşmadım ama buralardan okudukça canım çok fazla sıkıldı sizler bebeklerinizi kucağınıza aldınızmı bana yardımcı olursanız çok mutlu olrum

kızlar bendede aynı sorun var 17 haftalık hamileyim gerçi drumla daha konuşmadım ama buralardan okudukça canım çok fazla sıkıldı sizler bebeklerinizi kucağınıza aldınızmı bana yardımcı olursanız çok mutlu olrum
merhaba bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. doktorun ne dedi? ilça falan verdi mi?

19 haftamda ayrıntılı ultrasona girdim o dr tek arter olmadığını söyledi özellikle arterlerin fotoğraflarını çekti verdi diğer drunuz bebek küçük diye görememiş olabilir dedi ama diğeri zaten korkkulacak bi durumun olmadığını sadece bebek biraz düşük kilolu olabilir dedi

merhaba bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. doktorun ne dedi? ilça falan verdi mi?
Merhaba arkadaşlar bende 22+5 günlük hamileyim dun tek arter olduğunu öğrendim. Siz nasılsınız umarim bebekleriniz de siz de cok iyisinizdir. bu sure icinde neler yasadiniz lütfen anlatin

Merhaba arkadaşlar bende 22+5 günlük hamileyim dun tek arter olduğunu öğrendim. Siz nasılsınız umarim bebekleriniz de siz de cok iyisinizdir. bu sure icinde neler yasadiniz lütfen anlatin
Ben de aynı durumdayım 3lu taramamiz riskli olduğu için amniyosentez oldum sonucunu bekliyoruz inşallah iyi sonuçlar alırız. Şuan bebeğinizin gelişimi nasıl gidiyor.

Aynı durum bende de var kalpte ve bobrek te sorun yok kalp eko şu çekildi sorun yok 2 li ve 4lu tarama düşük risk te çıktı şu an sadece sık takip diyor doktor inşallah bir problem yasamayiz

Back
X