Tek basima yoruldum artik

Yarali1987

Şu koca dünyada yalnızlığımda boğuldum...
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
219
141
103
Slm kizlar ben yurtdisindayim benim 4 yasında bir evladim var otizm teşhisi konuldu tedavi için istanbula gidicez 3 haftalığına ama babası olucak adam calisiyorum kalamam o kadar sen annemle babamla kal diyor 1 haftadır sinirimden ac acina oruç tutuyorum resmen midemde kramplar moral sıfır esimlede yatakları ayirdim daha doğrusu kendi ayırdı. Eşimin kendi işi zaten her sene 3 haftalığına tatile giderdik bu sene tedavi amaclı olunca gidemem kalamam diyor ordan bi ev kiralari annemlerle kalırsın diyor (kv ile çekilmez hayat anlaşamıyoruz zaten). Ben artik evli kalmamizin bi anlami olmadigini dusunur oldum abartiyirmuyum sizce? Oncedende sorunlarimiz vardi zaten ama bu bana cok agir geldi bütün yükü üzerime yuklemesinden yoruldum

Kusura bakmayın sizin asıl destek almak istediğiniz şu anki yalnız birakilmislik hissiniz biliyorum ama özellikle merakettim nasıl bir tedavi uygulanacak çocuğunuza 3 hafta İstanbul'da?
Otizm merkezinde duyu bütünleşme tedavisi uygulanicak yanında psikolojik destek nöropediatr esliginde aktiviteler

Çocuğunuzun durumunu kabullenemedi eşiniz. O yüzden kaçıyor. Anlatın, kaçma deyin. Bize ihtiyacı var ne kadar çabuk kabullenirsek o kadar hızlı ilerleriz deyin. Boşanmayı düşünmeyin. Kabullenecek nasılsa.
Ailede benden başka kimse kabullenemedi 😔 gözlerinin önünde oluyor oysa herşey mkansiz ama kabullenemiyorlar. Herkesi anlarım d babası nasıl kabullenmez aklım almiyo

Kp ve kv size bu süreçte zorluk olacaksa hiç götürmeyin. Alın yavrunuzu, gerekirse 2 hagta uzatın bir güzel de tatil yapıp gelin. Bizim toplumda maalesef otizm olan çocukları hala kabullenemeyen insanlar var maalesef.. Siz çocuğunuz için güçlü durun. Esinize diyeceğim tek söz Allah akıl fikir versin. Sizi böyle bir zamanda yalnız bırakması ne büyük zayıflık.
(konu ile biraz alakasız ama eşim çocuk doktoru ve hep otizm olan çocuklardan melek olarak bahseder. Keşke onlar kadar temiz kalabilseydik. Allah size ve evladınıza hayırlı uzun ömürler versin)

Ailede benden başka kimse kabullenemedi 😔 gözlerinin önünde oluyor oysa herşey mkansiz ama kabullenemiyorlar. Herkesi anlarım d babası nasıl kabullenmez aklım almiyo
Bir öğrencim var, ne dede babaanne, ne de baba kabul ediyor çocuğun bu durumunu. Tedaviyi de annenin isteğine rağmen kabul etmiyorlar. Genelde ilk zamanlar böyle oluyor, siz sürecten yana baskın olup kabullendirmeye bakın. Zaman su gibi geçiyor, anasınıfında iken öğretmeni farketmiş, kavga gürültü ayrılmışlar okul değişmisler. Şu an 3.sinif bitiyor ve çocuğa çok üzülüyorum, kabul etmiyorlar. Gitmenize izin vermiş eşiniz, çocuğunuzu götürün. Onu bunu boş verin derim.

Kp ve kv size bu süreçte zorluk olacaksa hiç götürmeyin. Alın yavrunuzu, gerekirse 2 hagta uzatın bir güzel de tatil yapıp gelin. Bizim toplumda maalesef otizm olan çocukları hala kabullenemeyen insanlar var maalesef.. Siz çocuğunuz için güçlü durun. Esinize diyeceğim tek söz Allah akıl fikir versin. Sizi böyle bir zamanda yalnız bırakması ne büyük zayıflık.
(konu ile biraz alakasız ama eşim çocuk doktoru ve hep otizm olan çocuklardan melek olarak bahseder. Keşke onlar kadar temiz kalabilseydik. Allah size ve evladınıza hayırlı uzun ömürler versin)
Allah razi olsun aynen öyle kabullenemiyorlar oysa en zoru annenin kabullenmesi ben kabullendim başkaları bu hakki kendilerinde nasıl buluyor anlamiyorum

Bir öğrencim var, ne dede babaanne, ne de baba kabul ediyor çocuğun bu durumunu. Tedaviyi de annenin isteğine rağmen kabul etmiyorlar. Genelde ilk zamanlar böyle oluyor, siz sürecten yana baskın olup kabullendirmeye bakın. Zaman su gibi geçiyor, anasınıfında iken öğretmeni farketmiş, kavga gürültü ayrılmışlar okul değişmisler. Şu an 3.sinif bitiyor ve çocuğa çok üzülüyorum, kabul etmiyorlar. Gitmenize izin vermiş eşiniz, çocuğunuzu götürün. Onu bunu boş verin derim.
Evet maalesef zaman çok önemli bu durumlarda ne kadar gecikirse o kadar umut azalıyor. Eşim izin verdi ama söyle bir durum var istanbulda nerde kalıcam nasıl gidicem ben hiç bilmiyorum o korku var icimde

Esinize ona ihtiyaciniz oldugunu soyleyin sinirle bi yere varamazssiniz. Belli ki uzgun bu sekildr kaciyor. Ne yazik ki erkekler anneler kadar guclu olamiyor bazu durumlarda. Allah sizd daha fazla guc kuvvet versin eşinizede destek olun siz cok yipranacaksiniz ama kadinlar daha anac daha guclu

Bulunduğunuz ülkede yokmu bu tedaviyi alabileceğiniz bir yer.
1 senedir daha yeni teshis konuldu otizm le ilgili çok az ortam var bilgi alamiyorum genel olarak psikologa yönlendiriyorlar ve bunun çocuğun öğretimine bir faydasi yok

İmkanlar daha geniş diye biliyorum yurt dışında çocuğunuza kabullenmek zaman alicak engelli ailesi olarak yaziyorum size annesiniz herkes bu durumdan geçiyor maalesef cocugunuzun hayat boyu eğitime ihtiyacı var ve yurt dışında haftanın her günü destek veriyorlar Türkiye'de ayda 8 saat ve 45 dakikalık seanslar halinde lütfen oradan araştırma yapın rapor cikarttirip rehabilitasyon merkezine yonlendirilirsiniz en azından burda öyle ama yetersiz maddi olarak sürekli yorulursunuz Allah yardımcınız olsun hangi ulkedesiniz

Slm kizlar ben yurtdisindayim benim 4 yasında bir evladim var otizm teşhisi konuldu tedavi için istanbula gidicez 3 haftalığına ama babası olucak adam calisiyorum kalamam o kadar sen annemle babamla kal diyor 1 haftadır sinirimden ac acina oruç tutuyorum resmen midemde kramplar moral sıfır esimlede yatakları ayirdim daha doğrusu kendi ayırdı. Eşimin kendi işi zaten her sene 3 haftalığına tatile giderdik bu sene tedavi amaclı olunca gidemem kalamam diyor ordan bi ev kiralari annemlerle kalırsın diyor (kv ile çekilmez hayat anlaşamıyoruz zaten). Ben artik evli kalmamizin bi anlami olmadigini dusunur oldum abartiyirmuyum sizce? Oncedende sorunlarimiz vardi zaten ama bu bana cok agir geldi bütün yükü üzerime yuklemesinden yoruldum
Öncelikle Allah yardımcınız olsun otizm uygun tedaviyle hafifletilebilir otizmli pek çok deha var bazı alanlar da yasıtlarından daha guclu olabılıyorlar belkide bu hastalık bir hediyedir. Kendinizi üzmeyin eşiniz de biraz araştırsa iyi olur

İmkanlar daha geniş diye biliyorum yurt dışında çocuğunuza kabullenmek zaman alicak engelli ailesi olarak yaziyorum size annesiniz herkes bu durumdan geçiyor maalesef cocugunuzun hayat boyu eğitime ihtiyacı var ve yurt dışında haftanın her günü destek veriyorlar Türkiye'de ayda 8 saat ve 45 dakikalık seanslar halinde lütfen oradan araştırma yapın rapor cikarttirip rehabilitasyon merkezine yonlendirilirsiniz en azından burda öyle ama yetersiz maddi olarak sürekli yorulursunuz Allah yardımcınız olsun hangi ulkedesiniz
İzmit'te,özel bir merkeze yurtdışından otizmli çocukların geldiğini ve çok ciddi ilerleme kaydettiklerini izledim bir tv haberinde.
İstanbul'da da bu işi iyi kotaran merkezler olduğunu biliyorum.
Ülkemizde bir kaç özel merkez,
bu konuda sanılandan iyi işler çıkarıyor.
Elbette maddi imkanları geniş aileler yararlanıyor bu özel merkezlerden.
Diğer türlü,dediğiniz gibi ancak rehabilitasyon merkezlerinde haftanın belli gün ve saatlerinde,
el yordamıyla özel eğitim verilebiliyor.

Fransadayim emin olun cok araştırdım ve dediginiz gibi imkanlar daha cok değil burda türkiye de daha donanımlı merkezler var burdan giden o kadar cokkk. Burda otizmi bir kusur özür olarak görüp toplumdan uzaklastiriyorlar

Tekrar merhaba ufak bir araştırma yaptım çok haklısınız Fransa bu konuda çok duyarsızmis Belçika'da eğitim alabiliyor musunuz sanırım internetten araştırdım tam emin değilim ve işler daha hızlı ilerliyormus hayatınızın tümünü düşündüğünüz zaman sürekli eğitim gerekli Birsen basar videosunda bir aile izledim belki size faydası olur diye yazmak istedim.

Booking.comdan otel bakın merkezi yerlerde şahane oteller var. Yazın daha pahalı olabiliyor malum turizm sezonu, Eylül Ekim daha sakin oluyor.

Bu yıl mazaretiniz var oruç tutmasanız da yukardaki anlayışla karşılar bence😊Şu yazdıklarınız oruçlu kafayla çekilcek şeyler değil çünkü.

Bence siz kocanızı ailesini boşverin çocuğu kapın gelin. Kocanız nasılsa eninde sonunda kabullenecek.

Back
X