tek başına araba kullanmak :(

edamla_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2012
113
0
66
İstanbul
merhaba kızlar benim sorunumda şu yanımda güvendiğim arabayı kullanmayı bilen biri olduggunda çok iyi kullanıorum hiç bir sorun yasamıorum ancak tek basıma trafiğe birr türlü çıkamıyorum. gerginleşiorum ayaklarım titriyor acıkcası korkuorum güvenemiorum kendime bir türlü sizce bunu aşmak için neler yapabilirim?

kalabalık yollara çıkmamakla başlayabilirsin.sonra ufak ufak açılırsın dert etme :)

Bende de aynı sorun vardı.. Sözlüm yanımdayken hep kullanmıştım.. Bir gün üsküdarın en işlek yerinde kısa bir işi için durduk.. O gidince aksilik ya, trafik polisi geldi aracı oradan çekmezsem çekici ile götüreceklerini söyledi.. Mecburdum başka çarem yoktu :1: Aldım arabayı oradan ve sözlüm gelene kadar dolandım.. Arada sırada araba tekliyordu, çünkü gazdaki bacağım zangır zangır titriyordu hahahaha :1::1::1::27:

O olaydan sonra özgüven hissettim kendimde.. Araba sözlümde olduğu için öyle ahım şahım tek kullanmıyorum hala yanımda oluyor çünkü. Ama problem yaşamam kesinlikle tek kullanmaktan.. o olaydan bir süre sonra aynı yere gittik, park yeri yoktu sözlüm işini hallederken dolanayım dedim, yanlış yere girmişim, çok geç farkettim geri geri çıktım tekrar yola girdim. o an öyle mutlu oldum ki, arabada çığlıklar falan attım düşün :1::1:

Başımdan geçen bu konu sahibi , tavsiyeme gelirsek, eğer benim gibi mecbur kaldığın bir an olursa aşman için daha çok katkısı olur.. Onun dışında, sokak aralarında kullanırsan zorlanırsın diye düşünüyorum.. Çünkü tek kullanmaya alışmamışken panik yaparsın karşı yönden araç gelirse.. O yüzden bulunduğun yerde büyük boş alan, otopark vs. gibi yerler varsa oralarla başlayabilirsin.. Ya da mesela bazı yollar boş olur.. Bizim burada formula pistine giden yol vardı boş ben orada pratik yapmıştım çok.. Belli saatlerde boş ve sadece kamyonlar oluyordu.. Tavsiyem bunlar :16:

mahalleydı sokaktı bunlarla basla cnm.Sonra yavas yavas alısıyorsun ozguvenın gelıyor bıde yanına bırını aldıgında arkaya otursun oylede faydalı oluyo hem varmıs gıbı hem yokmus gıbı.

bi dahakine erkek arkadaşımı arkaya oturtyım en iisi :) eylüle kadar bu cesaret gelmeli sürüş de problem yok ama cesaret eksik :/ bide gittiğim yerlerde trafik eksik olmuo malum istanbul sokaklar bile dolu :)

Ayyy çok güldüm yani konu sahibi sana değil de kendime güldüm...:9:
Ben de yalnızken çok iyi araba kullanıyorum,yanımda biri olunca kasıyorum. Hele ki babamın yanında öyle komik hatalar yapıyorum ki...
Allahım her ikimize de yardım etsin arkadaşım inşallah aşarız her ikimiz de bunu..:7::55:

Ben de yalnızken çok iyi araba kullanıyorum,yanımda biri olunca kasıyorum. Hele ki babamın yanında öyle komik hatalar yapıyorum ki...
Allahım her ikimize de yardım etsin arkadaşım inşallah aşarız her ikimiz de bunu..:7::55:

inş. canım herkesin derdi farklı napcann :)

Bende de tam tersi. Karışacaklar diye tedirginim ama yalnızken çok iyi.

bende de tam tersidir biri varken karıştırırm,sen bence bol bol tek başına pratik yapmayı dene canım o zaman iyileştirirsin ...

bende hep tek başıma daha iyi kullanırım.yanımda biri olmasın mümkünse.o arabanın kontrolü bende olsun.kendine güvenmek zorunda kalıyorsun.
bence tek kullanarak öğrenilir araba.

ahh kesinlikle bende öyle yanımda babam varken çok panik oluyorum ve mümkünse böyle durumlarda arabayı ona veriyorum.Çünkü o benden daha panik davranıyor.

konu sahibi arkadaşım ; önce yakın yerlere git gel.Market vs gibi biraz alıştıktan sonra yavaş yavaş uzaklaş...

merhaba kızlar benim sorunumda şu yanımda güvendiğim arabayı kullanmayı bilen biri olduggunda çok iyi kullanıorum hiç bir sorun yasamıorum ancak tek basıma trafiğe birr türlü çıkamıyorum. gerginleşiorum ayaklarım titriyor acıkcası korkuorum güvenemiorum kendime bir türlü sizce bunu aşmak için neler yapabilirim?

Merhaba Edamla,

sizin bir kac basliginizi gordum ucak korkusu yanliz araba kulanma korkusu.. bunlarin hepsi bendede basladi ve panik attak oldugumu ogrendim... size belki komik gelebilir ama bunun uzerine dusun lutfen.

Sanırım vakit ayırılıp uzun yazılan şeyler dikkate alınmıyor... En azından sizin bu fikrinizi öğrendim konunuzla.. :34:

Sanırım vakit ayırılıp uzun yazılan şeyler dikkate alınmıyor... En azından sizin bu fikrinizi öğrendim konunuzla.. :34:

biraz alınganlık yaptınız gibime geldi yazdıklarınızı tabii ki okudum ve imrendin ama dikkate alınmadıgını nerden cıkardınız anlamadım neyse fikirlernz için teşekkürler k.bakmayın

Merhaba Edamla,

sizin bir kac basliginizi gordum ucak korkusu yanliz araba kulanma korkusu.. bunlarin hepsi bendede basladi ve panik attak oldugumu ogrendim... size belki komik gelebilir ama bunun uzerine dusun lutfen.

uçak korkusu konusunu ben açmıştım, karıştırdınız sanırım.

Back
X