• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başınalık..

Nazenin1905

1.8.15
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
3.667
60
78
Merhabalar,
Memur olduğum için İzmir'den Bileciğe göreve geldim. Burada aceleci ev tuttum ve yerleştim. Evim apart ve sokağa değil arkada diğer apartmanın bahçesine bakıyor.. 3 cephe de bina var..
Küçük bir köpeğim ve ben yaşıyoruz. Sorun şu ki çok korkuyorum..
4 yaşından beri annem çalıştığı için evde hep yalnız kalırdım şu yaşıma kadar hiç böyle bir takıntım olmadı..
Gece çok zor uyuyorum. Mutlaka bir odanın ışığını açık bırakıyorum. Köpeğim en ufak sese havlayınca uyku haram oluyor..
Diğer odanın kapısını kilitliyorum. Sürekli bir panik halindeyim..
Belki daha yeni olmasından dolayı kaynaklanıyordur ama ciddi anlamda evde olan tüm zamanım diken üstünde geçiyor.
Sizce bu duruma alışır mıyım ?

Merhabalar,
Memur olduğum için İzmir'den Bileciğe göreve geldim. Burada aceleci ev tuttum ve yerleştim. Evim apart ve sokağa değil arkada diğer apartmanın bahçesine bakıyor.. 3 cephe de bina var..
4 yaşından beri annem çalıştığı için evde hep yalnız kalırdım şu yaşıma kadar hiç böyle bir takıntım olmadı..
Gece çok zor uyuyorum. Mutlaka bir odanın ışığını açık bırakıyorum. Köpeğim en ufak sese havlayınca uyku haram oluyor..
Belki daha yeni olmasından dolayı kaynaklanıyordur ama ciddi anlamda evde olan tüm zamanım diken üstünde geçiyor.
Yalnızlığa alışkın biri olarak kesinlikle alışırsın. Rahat olmaya çalış. Bence köpek olmasaydı daha iyi olurdu sanki.
sen işteyken o evde tek kalıyor. Gezdirebiliyor musun işten sonra?

Yeni bir yer, yeni bir ev. Sadece alışma sürecindesin.
Ben de yalnız yaşıyorum ve 4 ay önce taşındım. Şehir değiştirmedim hatta mahalle bile değiştirmedim ama yeni daireme alışana kadar uyumakta zorlanmıştım.
Köpeğinin havlaması da huzursuz ediyordur, alışırsın merak etme.

korktuğunuz zaman ayetel kursiyi okuyun.gerçekten rahatlatıyor.ev yeni olduğu için alışırsınız zamanla

rottweiler beslemeni öneririm. Gerçekten mükemmel bir koruyucu. O yanındayken asla korkmazsın..
Bir kapı önünde bir pencere önünde dolanır durur gece boyunca.Gelebilecek tehlikenin nereden olduğunu biliyor ve oraları dolaşıyor. Yolda yürürken bile önden kendisi gider dönüp sana bakar, yürüdüğün yolu kontrol ediyor düşün.

Merhabalar,
Alışırsınız muhakkak. Yanlızsınız , bilmediğiniz bir yerdesiniz çok normal korkmanız. Uyumadan önce kitap okumayı yada radyo açıp evdeki sessizliğe yada seslere odaklanmadan kafanızı dağıtmqyı
deneyin.
Kolaylıklar dilerim.

Yıllarca tek başıma yaşadım. Üstelik karanlıktan acayip korkarım. Koridorun ışığı açık uyudum hep. Halen eşimin olmadığı gecelerde durum böyle. Sizin daha önce böyle bir sorununuz yokmuş, demek ki alışma sürecinden. Yine de kendinizi daha emniyette hissedecekseniz, kapınıza bir alarm taktırın. Ben her penceremin önüne cam bardak, biblo filan bırakırdım bir ara zemin katta otururken. (korkuyoz işte napalım alla alla :KK22:) Hani biri açmayı denerse düşsün de gürültü çıkarsın diye. Ha bir de beysbol sopasından tutun, polis copuna kadar bir sürü şeyim vardı, kapının eşiğinde ve yatağımın altında dururlardı. (şimdi bunları okuduktan sonra, ben yine iyiymişim, ne deliler var diye düşünürseniz ayıp edersiniz :p)

Alisirsiniz tabiki nelere alisilmiyor...
Umarım..

Yalnızlığa alışkın biri olarak kesinlikle alışırsın. Rahat olmaya çalış. Bence köpek olmasaydı daha iyi olurdu sanki.
sen işteyken o evde tek kalıyor. Gezdirebiliyor musun işten sonra?
Onu bırakamam ki. Sabah ve akşam çıkartıyorum tabi ki. Onun yalnızlıkla bi derdi yok :oops:

Yeni bir yer, yeni bir ev. Sadece alışma sürecindesin.
Ben de yalnız yaşıyorum ve 4 ay önce taşındım. Şehir değiştirmedim hatta mahalle bile değiştirmedim ama yeni daireme alışana kadar uyumakta zorlanmıştım.
Köpeğinin havlaması da huzursuz ediyordur, alışırsın merak etme.

Teşekkür ederim, umarım bu süreç hemen biter..

korktuğunuz zaman ayetel kursiyi okuyun.gerçekten rahatlatıyor.ev yeni olduğu için alışırsınız zamanla

Okuyorum elbette ama kendi içimde çözemiyorum sanırım, rahatlatmıyor..

rottweiler beslemeni öneririm. Gerçekten mükemmel bir koruyucu. O yanındayken asla korkmazsın..
Bir kapı önünde bir pencere önünde dolanır durur gece boyunca.Gelebilecek tehlikenin nereden olduğunu biliyor ve oraları dolaşıyor. Yolda yürürken bile önden kendisi gider dönüp sana bakar, yürüdüğün yolu kontrol ediyor düşün.

Harika bir köpek ama zaten bir köpeğim var.. 8 saat çalışıyorum tuvalet eğitimi, yalnız kalabilmesi fln eğitmek zor iş.. Çok zamanımı alır..

Alışırsınız muhakkak. Yanlızsınız , bilmediğiniz bir yerdesiniz çok normal korkmanız. Uyumadan önce kitap okumayı yada radyo açıp evdeki sessizliğe yada seslere odaklanmadan kafanızı dağıtmqyı
deneyin.
Kolaylıklar dilerim.

Sese odaklanmadığım zaman daha rahatsız oluyorum :KK51: Teşekkür ederim öneriniz için..

Yıllarca tek başıma yaşadım. Üstelik karanlıktan acayip korkarım. Koridorun ışığı açık uyudum hep. Halen eşimin olmadığı gecelerde durum böyle. Sizin daha önce böyle bir sorununuz yokmuş, demek ki alışma sürecinden. Yine de kendinizi daha emniyette hissedecekseniz, kapınıza bir alarm taktırın. Ben her penceremin önüne cam bardak, biblo filan bırakırdım bir ara zemin katta otururken. (korkuyoz işte napalım alla alla :KK22:) Hani biri açmayı denerse düşsün de gürültü çıkarsın diye. Ha bir de beysbol sopasından tutun, polis copuna kadar bir sürü şeyim vardı, kapının eşiğinde ve yatağımın altında dururlardı. (şimdi bunları okuduktan sonra, ben yine iyiymişim, ne deliler var diye düşünürseniz ayıp edersiniz :p)

Pencere önüne cam koyma fikrini çok sevdim, öneriniz için teşekkürler. Bunu inanın eve gider gitmez yapacağım :KK45:
Bende kapı önü ve yatak başı dahil olmak üzere biber gazı bulunduruyorum :-)

Bende çok yalnız kaldım.. ne kadarda alışkın olsamda.... gece olunca, böyle yatakta kalbim güp güp atardı bi ses duyunca....

Alisirsin tabi bende bir donem yalniz yasadim senin yaptigin gibi isik acik ve tum kapilar kilitli bir sekilde uyumaya calisirdim. Zamanla alisrsin

Kesinlinlijle zaman icinde gecer korkunuz yada en azindan azalir .bikac tavsiye de benden
Evnizin genel guvenligini gozden gecirin,sitedemisiniz, apartman kapisi hep kapalimidir filan dikkat edin .
Bir veya birkac komsunuzun tlf alin acik durumlarda aramaka.icin
Evde yedek tlf olsun sarji ile birlikte
Elektrik kesintisinde isildak el feneri gibi seyleriniz elinizin altinda olsun .(ben de yalniz yasadim en korktugum elektrik kesilmesi vede deprem di)
Mumkun oldugunca konsularinizla araniz iyi olsun , tanidik bir cevrede psikolojik ilarak daha rahat edersiniz,
Ama evinize girene cikana da dikkat edin

Daire anahtarinizi degistirin,yani kilidi. Baskasinda olma ihtimali kalmasin. Kendinize ait bi kilit olsun evden tasinirken eskisini takarsiniz tektar,bu cok onemli, basit bi is kendiniz yapamazsaniz da birini bulun degistirin .

Eve giris cikis saatleriniz dikjt cekici sekilde olmasin
Kapinizin onune bikac ayakkabi filan koyun, erkek ayakkabisi da olsun
Mumkun okdugunca hava aydinlikken kapi pencerelerinizi kapatin
Ben yalnizken ilk zamanlar evde kuklandugim alanlari a tutardim, yani 3 odanin 1i kapali ve kitli ordan zaten suphen kalmaz , alan daraltma kontrolu kolaylastirir
Mumkunse disariyla temasi en az olan odada yatin daha kuytuda daha rahat edersiniz
Son bi klasik ;Tamirci filan gibi kisileri evde yalnizken almayin komsu cagirin , hic olmadi evde yabanci varken daire kapisi mutlaka acik olsun
Kisa zamanda alisirsin ins , tedbiri de elden birakma

Back
X