Tek çocuklu anneler lutfen yorum yaparmısınız :(

enbu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
196
8
68
İstanbul
Merhaba; ben 41 yaşında evli 2 buçuk yaşında kızı olan bir anneyim.arkadaşlar o kadar sıkıntıdayımki... lütfen yorumlarınızla bu sorunu çözmek istiyorum..sorunum şu, kızım için ikinci bir çocuk istiyorum fakat riskli bir gebelik olacağı için vazgeçmiştim...daha öncede bu konuyla ilgili konu açmıştım...aldığım yorumlardan doktorla görüşmem gerektiğini ve ona göre karar vermemin daha doğru olacağını yazıldı..tamam çok doğru fakat doktorunda ne söyleyeceğini az çok biliyorum..yaş ortada riskler ortada geriye amniyo sentez kalıyor..allah korusun sonuç kötü olsa bile o bebeği aldıramam :( ama bir yandanda kızım ileride kardeş istermi ozaman da işte vicdanım sızlar :( o kadar çaresiz kaldımki bu konuyu eşimle konuştuk.. tamam dedik olmasın ve son noktayı koyduk..ne zamanki bu durum oldu ve konu tekrar açıldı..benim âdetlerim doğumdan sonra 10 gün erken gelmeye başladı..hep böyle devam etti..geçen ayki adetim gecikti ve ben kesin hamileyim dedim..güya korunuyorum..bu zaman zarfında duygularım çok değişikti istiyormuydum yoksa istemiyormuydum..neyse ben âdet oldum ve psikolojim okadar kötü olduki :( ya belkide bi ikinciye hamile kalamam..sizlerden istediğim özellikle tek çocuklu anneler ne gibi problemler oluyor veya olmuyor..lütfen bu konuda yardımcı olun.

Canim ben de tek cocuktum..ohh hic bir seyimi paylasmam, sira beklemem gerekmedi memnundum halimden..yasim 34 oglum var 1, 5 yasinda..kardes dusunmuyorum..boyle bir dunyaya 1 cocuk bile fazlaymis gibi geliyor bana..teror, savas, deprem, susuzluk, kirlilik, betonlasma, ozon deligi, radyasyon, hormonlu genetigiyle oynanmis besinler vs vs..dunyanin icine ettik tabiri caizse..

Tek çocuğum .. =) Annem gelmişti yanıma , oyun esnasında elime aldığım bebeğe annelik yaparken , oyuncak bebeğe buda senin kardeşin olsun güzel güzel oynayın diye tembih edişimi duymuş ertesi günde bana seninde kardeşin olmasını ister misin diye sormuştu..

Bu konu ne zaman açılsa hep odama kaçardım, kardeşte kardeş..
Tek olmak çok güzel, benim çocukluktan buyana hiç canım sıkılmadı..
Ailem,arkadaşlarım,sevdiğim insanlarla oyalana oyalana geldik bu yaşa..

Tek olmanın güzelliklerini bolca tattım.. =)
Ama bir abim olsun isterdim ..:rolleyes:

Daha anne değilim ama benim bir kız kardeşim var zamanında kardes diye agladigim günleri hatırlıyorum ve şimdi kardeşim iyi ki var diyorum. Allah korusun aileme birsey olsa bu hayatta en çok guvenebilcegim insan kardeşim. Canım ciğerim herseyim sirdasim. Ve allah nasip ederde anne olursam çocuğumu kardessiz bırakmayı düşünmem

Bende belli yasa kadar tek buyudum ve ozamanlar hep aglardim herkesin kardesi var benim yok diye okadar cok isterdimki arkadaşlarımın kardeslerini kardesim yerine koymaya calisirdim ama tabiki nafile.. sonra kardesim oldu surekli hergun her dakika kavga ederiz ama ondan kiymetlisi yok benim icin iyikide olmus cok mutluyum kardeş bambaska bişey....
Cok kucuk, bebek yasta evlatlik almaya nasil bakarsiniz ?

Tek cocugum. Bu durumdan bir an bile sikayet etmedim. Kucuk ailemi cok seviyorum, bir kardes eksikligi de hissetmiyorum.

sağlık probleminiz eğer izin vermiyorssa ikinci hamileliğe, birşey diyemem sonuçta kardeş yapayım derken, ya size birşey olursa (eğer böyle bir risk varsa tabi) kızınız annesiz kalmasından sa kardeşsiz buyusun,, en azından annesi ve babası başında olur,, Allah korusun tabi,,

ama eğer sağlık sıkıntınız yoksa sadece yaş için böyle diyorsanız, kesinlikle kardeşsiz olmaması daha iyi,, gelecekte tek başına olmasındansa desteği, dayanağı, canından bir parçası olması hayatta çok başka bişey,, hiçbirşeyin yerini tutmaz,,

2 kardeşim var, Allah eksikliklerini göstermesin,,

benımde 3 yaşında bir kızım var Allah izin verirse, 5-6 yaşına geldiğinde inşallah kardeş dusunuyorum,,

en güzel kararı eminim verirsiniz,,

bu arada hayat hiçbirzaman kolay olmadı zaten,, herkezin hayatında zorluklar olmuştur,, olurda,, Allah herkezin yardımcısı olsun..

Benim iki oglum var allah bagislarsa ikinci bebrgimi 7 yil sonra dogurdum zor karar verdim diyelim ben tek cocugun facia olmadigini düşünüyorum e esinizlede konusup kapatmissiniz konuyu bebeginizin tadini çıkarın tek cocukta gayet mutlu ve sorunsuz büyür kafanızı karıştırmayın

Biz üç kız kardeşiz.
Tek çocuk olanlar büyük ihtimal anlamayacaklar bunun değerini.
Kardeş çok başka şey.
Allah gecinden versin anne babama bi'şey olsa sarıp, sarmalarız birbirimizi.
Hele ki şu son günlerde kardeşim gibi gördüğüm arkadaşlarımdan da kazık yiyince bana kardeşlerimden başkasının yalan olduğunu bi'kez daha anladım.

Kardeş önemli bence.

Benim de bir oglum var .Ikinci cocugu hic istemedik .Oglum fazla afacan ve hareketli cocukdu ,herhalde o gozumuzu korkuttu.
Oglum da hic kardes isterim , demedi.

Benimde 10 yasinda bir oğlum var ve o da kardeş istemiyor su an küçük sordugumuzda istemem diyor çocuk çok büyük bir sorumluluk ben krizinin uzulecegini sanmiyorum fakat eğer çok istiyorsan acele etmelisiniz ben 26 yasindayim ama etrafındaki küçük bebeklerin aglamasina bile katlanamiyorum

Ben yaş olarak uygun bulmuyorum çok geç kalmışsınız bir sürü testlerden geçmeniz gerek bu kadar eziyete gerek yok
epeyde komplikasyon olur
bence kendinizi riske atmayın derim her şeyden önemli olan sağlık

Canim ben de tek cocuktum..ohh hic bir seyimi paylasmam, sira beklemem gerekmedi memnundum halimden..yasim 34 oglum var 1, 5 yasinda..kardes dusunmuyorum..boyle bir dunyaya 1 cocuk bile fazlaymis gibi geliyor bana..teror, savas, deprem, susuzluk, kirlilik, betonlasma, ozon deligi, radyasyon, hormonlu genetigiyle oynanmis besinler vs vs..dunyanin icine ettik tabiri caizse..
Tamda benim duygularimi dile getirmissiniz. Ustune soylecek sozum yok. Benimde 1 cocugum var .kardes yapmadim diye tesekkur ediyor bana: )) hem o yasta sakat cocuk riski cok buyuk: (( sonra basiniza dert almayin konu sahibi.

Merhaba; ben 41 yaşında evli 2 buçuk yaşında kızı olan bir anneyim.arkadaşlar o kadar sıkıntıdayımki... lütfen yorumlarınızla bu sorunu çözmek istiyorum..sorunum şu, kızım için ikinci bir çocuk istiyorum fakat riskli bir gebelik olacağı için vazgeçmiştim...daha öncede bu konuyla ilgili konu açmıştım...aldığım yorumlardan doktorla görüşmem gerektiğini ve ona göre karar vermemin daha doğru olacağını yazıldı..tamam çok doğru fakat doktorunda ne söyleyeceğini az çok biliyorum..yaş ortada riskler ortada geriye amniyo sentez kalıyor..allah korusun sonuç kötü olsa bile o bebeği aldıramam :( ama bir yandanda kızım ileride kardeş istermi ozaman da işte vicdanım sızlar :( o kadar çaresiz kaldımki bu konuyu eşimle konuştuk.. tamam dedik olmasın ve son noktayı koyduk..ne zamanki bu durum oldu ve konu tekrar açıldı..benim âdetlerim doğumdan sonra 10 gün erken gelmeye başladı..hep böyle devam etti..geçen ayki adetim gecikti ve ben kesin hamileyim dedim..güya korunuyorum..bu zaman zarfında duygularım çok değişikti istiyormuydum yoksa istemiyormuydum..neyse ben âdet oldum ve psikolojim okadar kötü olduki :( ya belkide bi ikinciye hamile kalamam..sizlerden istediğim özellikle tek çocuklu anneler ne gibi problemler oluyor veya olmuyor..lütfen bu konuda yardımcı olun.
hiçbir problem olmuyor, çevrenin yok kardeş olmadan olur mu, bencil, olur, şımarık olur şöyle kötü olur böyle kötü olur laflarına aldırış etme, bence genç doğum yaptım ikinciyi istemedik, ve gayette kardeşleri olanlara nazaran çok paylaşımcı, kardeşleri olanlara nazaran hiç şımarıklığı olmayan bir çocuğum var. Oğlum şimdi büyüdü böylece tek çocuklar öyle olur böyle olur safsatalarının yalan olduğunu ilk elden öğrenmiş oldum
bence kararınızın arkasında durun ve arkanıza bakmayın, üzülmenin anlamıyo yok kararı aldıktan sonra(gerçi ben hiç üzülmedim ama sağlık problemim yaş sorunum yok). Çocuğun yanında da kardeş muhabetti yapmayın, yaptırmayın derim. Hiç bi sorun çıkmaz, tek çocuk sahibi olmanında güzellikleri çok

Benim de 6.5 yasında bir kızım var açıkçası başka çocuk düşünmüyorum pek..

Ama sürekli bana tek çocuk olmaz diye baskı yapılıyor eşim de ister gibi artık ılımlı bakıyor

İlkokul 2 ye geçince düşünelim diyor artık ama ben hala korkuyorum :(

bu arada oğlum gayet kolay bir bebek ve çocuktu, beni hiç üzmedi desem yalan olmaz, okulda da çok başaralı, yani ikinciyi istememek tamamen bizim tercihimiz, bu devirde bu tercih bu kadar anormal görülmemeli, çevrede haddini bilse keşke biraz, sanane milletin kaç çocuğu olduğundan burdan art niyetle vurmaya kalkanda çok oluyo ha, aldırış etmemeyi öğreniyosun zamanla. Şimdi düşünüyorum bi tane daha yapmış olsaydık, oğlum şimdiki oğlum olmazdı, yani bu halinden oldukça memnunum. Çocuklarında aklına kardeş fikrini çevre düşürüyor, bence o yüzden çocuğunun yanında bu muhabetlere izin verme derim

bi de şöyle bir gözlemim var arkadaşlar, herkes çocuğun tek olduğuna taktığından, çocuğun her hareketi çok göze batıyor, en ufak bi yanlış hareketinde bak gördün mü tek çocuktan ondan diye yaftayı yapıştırıyorlar, ama alakası yok aynı şeyi 5 kardeşli bir çocuk yapsa umurlarında bile olmıcaktı, o yüzden çocuğunuza güveniyorsanız çevreye aldırış etmeyin
çocuk bu, nedense tek çocuklardan yetişkin gibi olması bekleniyor gayet saçma olarak

tek çocuk olmanında iyi yanları var
kardeşli olmanında iyi yanı var
ama bence sahip olduğunuz evladınıza verebileceğiniz en iyi hayatı verin
kardeşi olsun tek kalmasın derken bazı şeyleri riske atmayın
ya size bir şey olursa ya da doğacak kardeşine
Allah korusun
o zaman çocuğunuzun halini bir düşünün

ha şu da var annem beni 38 yaşında doğurmuş,teyzem kuzenimi 40 yaşında doğurdu çok şükür ki bir şey olmamış
belki sizde doğum yapsanız bir şey olmayacak

ama zaten çocuğunuz var ben olsam riske girmezdim

evet bir tek çocuk vakası daha..
41 yaş bence ciddi bir yaş bunu göz ardı edemezdim senin yerinde olsam..

Back
X