Tüp bebeğe başlayacak arkadaşlarım, ben yaptım siz yapmayın. Eski kafalı insanlar çocuk olmayınca nasıl hemen kadını suçluyorsa tüp bebek sürecinde de sanki bu durum var. Özellikle amh düşüklüğü olup tüp bebek kararı verilen kadınlarda erkekten sadece sperm testi isteniyor. Bizde süreç öyle oldu. 1. Başarısız tedavimin ardından eşim bile doktora söyledi. Doktor bey hep eşime bakıyorsunuz, bana hiç odaklanmıyorsunuz diye ama doktor bey sperm testinin yeterli olduğunu söyledi. Evet, o teste sorun yoktu görünürde. Neyse 2. Tedaviye başladık, 5. Güne giden embriyo yok. ( 1.’de de 4 yumurtadan 1 tanesi gitti sadece) 2. Tedavide de 3. Günde transfer oldu 5’e gitmeyeceği için. Diğer 3 yumurta yine çöp. Neyse… doktor değiştirdim. Bu sefer eşimden sperm dna fragmanstasyonu İstedi. İNTER-MAR diye bir merkezde yaptırdık. %35 dna hasarı çıktı. Demem o ki kadın arkadaşlarım sadece size bakan doktorsan uzak durun. Ne psikolojinizi bozun ne de paranızı çar çur edin. 200 bin tl 2 tedavi için boşuna gitti. Spermde hasar olunca embriyo gelişimi ve tutunması olmuyormuş. Henüz 3. Tedavime başlamadım, pozitif bir tedavim yok ama yeni başlayacaklar için bu deneyimimi
Paylaşmak istedim.
Paylaşmak istedim.