Tek suçum kız olmak mı? Yoksa bu ülkede yaşamak mı??...

moonlight_mj4ewr

Evlâd-ı Osmanlı
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
849
14
46
Diğer
Merhabalar.. Öncelikle hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. :71:
Nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum, ama inşallah beni anlayanlar çıkar..

Ben Yunanistanlıyım. Batı Trakya türklerindenim. Bu yıl lise sona geçtim ve tahmin edebileceğiniz gibi sorunum üniversite okumak istediğim yer.. Ailem burada okumam için çok üstüme geliyorlar. Oysaki ben türk lisesinde okuyorum ve Yunanistanda okumayı hiç istemiyorum. Ailem sen oku biz seni okutacağız dedikleri halde inadına burda oku diyorlar. O kadar bunaldım ki. Bu ayın sonuna kadar hazırlık kursuna kaydolmam gerek, çünkü hem kayıt ücreti yok hem de %25 ücret indirimi söz konusu. Ancak dersler Yabancı öğrenci sınavı (veya mülakat) yani Türkiyede kazanmak için gerekli olan eğitimi veya sadece Yunanca sınavları için gerekli olan eğitimi içeriyor. Yani ayrı paketler. Ben YÖS için olan hazırlık derslerine gitmek istiyorum, Türkiyede okumak istiyorum, henüz bölmümüme karar vermiş değilim ama gitmek istediğim kursta ücretsiz rehberlik hizmeti de var. Bu benim için çok önemli çünkü Yunanistanda rehberlik dersi yok ve çoğu kişi kendine uygun bölümü bilmeden rastgele bölüm seçiyor ve başarısız oluyor. Ben hala daha karar veremedim aklıma 3 bölüm var ama yine de umutsuz gibiyim. O kursu istememin nedeni ise geçen yıl gittim oraya ve matematik dersleri aldım gayet iyiler, ayrıca rehberlik hizmeti çok önemli çünkü başka yerlerde yok. Ama hangi sınava hazırlanacağımı bilmediğim için ben hala kayıt olamıyorum ve moralim çok bozuk. Bir de ben başörtülüyüm. Dün annemlerle kavga ettim, bana "Sen kızsın, orda nasıl okuyacaksın, hem başını açarlar onlar kendi insanlarının bile zorla başını açıyorlar seni mi açmayacaklar." dediler. o kadar moralim bozulduki, hiç birşeye hevesim kalmadı artık..

Geçen yıl YÖS sınavı oldu, bu yıl mülakat olmuş.. artık 2013te ne olur bilmiyorum ama kurs bizi hem YÖS'e hem mülakata hazırlayacaktı. Ayrıca geçen yıl giren 300 kişiden 200ü burs kazanmış. Ben burada hayatta burs kazanamam, ayrıca krizde bulunan bir ülkedeyim, üniversiteler grev yapıyorlar bir ton para harcanıyor okumak için, ders kaybı vb. sorunları var. Burada okumak çok zor benim için de onlar için de. Ama bir türlü anlatamadım derdimi. Çok çaresizim :5:

Ben İstanbulda ya da Bursada okumak istiyorum ama oradaki üniversiteler hangi bölümleri açıyor, yurtlar nasıl, burs konusu hakkında hiç bilgim yok. Araştırıyorum ama.. sizin de bildiğiniz birşeyler varsa bana yardım eder misiniz? İnanın çok ihtiyacım var en ufak bir yardıma bile... Şimdiden okuyanlara çok teşekkür ederim. Uzun oldu ama dertliyim işte.. :85:

Son düzenleme:
hic kimsenin basini acmazlar bence... SOfia bile basi ortulu turkiyeden gelen bi cok kisi okuyor o zamn sen en iyisi SAUDI ARABIA a git orda tamamen kapanirsin ve aileninde ici rahat eder :)

Türkiye uzakmış(!) diye göndermek istemiyorlar. İstanbul otobüsle 6 saat, Bursa 8... Çok var orada okuyanlar tanıdığım.. Ama ben Atinada kazansam gönderir misiniz dediğimde evet dedi babam. İlla bu iğrenç ülkede diye tutturdular. Arabistan Türkiyeden de uzak hiç sanmıyorum. Ayrıca ben Türkiye istiyorum :(

Merhabalar.. Öncelikle hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. :71:
Nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum, ama inşallah beni anlayanlar çıkar..

Ben Yunanistanlıyım. Batı Trakya türklerindenim. Bu yıl lise sona geçtim ve tahmin edebileceğiniz gibi sorunum üniversite okumak istediğim yer.. Ailem burada okumam için çok üstüme geliyorlar. Oysaki ben türk lisesinde okuyorum ve Yunanistanda okumayı hiç istemiyorum. Ailem sen oku biz seni okutacağız dedikleri halde inadına burda oku diyorlar. O kadar bunaldım ki. Bu ayın sonuna kadar hazırlı kurslarına kaydolmam gerek, çünkü hem kayıt ücreti yok hem de %25 ücret indirimi söz konusu. Ancak dersler Yabancı öğrenci sınavı (veya mülakat) yani Türkiyede kazanmak için gerekli olan eğitimi veya sadece Yunanca sınavları için gerekli olan eğitimi içeriyor. Yani ayrı paketler. Ben YÖS için olan hazırlık derslerine gitmek istiyorum, Türkiyede okumak istiyorum, henüz bölmümüme karar vermiş değilim ama gitmek istediğim kursta ücretsiz rehberlik hizmeti de var. Bu benim için çok önemli çünkü Yunanistanda rehberlik dersi yok ve çoğu kişi kendine uygun bölümü bilmeden rastgele bölüm seçiyor ve başarısız oluyor. Ben hala daha karar veremedim aklıma 3 bölüm var ama yine de umutsuz gibiyim. O kursu istememin nedeni ise geçen yıl gittim oraya ve matematik dersleri aldım gayet iyiler, ayrıca rehberlik hizmeti çok önemli çünkü başka yerlerde yok. Ama hangi sınava hazırlanacağımı bilmediğim için ben hala kayıt olamıyorum ve moralim çok bozuk. Bir de ben başörtülüyüm. Dün annemlerle kavga ettim, bana "Sen kızsın, orda nasıl okuyacaksın, hem başını açarlar onlar kendi insanlarının bile zorla başını açıyorlar seni mi açmayacaklar." dediler. o kadar moralim bozulduki, hiç birşeye hevesim kalmadı artık..

Geçen yıl YÖS sınavı oldu, bu yıl mülakat olmuş.. artık 2013te ne olur bilmiyorum ama kurs bizi hem YÖS'e hem mülakata hazırlayacaktı. Ayrıca geçen yıl giren 300 kişiden 200ü burs kazanmış. Ben burada hayatta burs kazanamam, ayrıca krizde bulunan bir ülkedeyim, üniversiteler grev yapıyorlar bir ton para harcanıyor okumak için, ders kaybı vb. sorunları var. Burada okumak çok zor benim için de onlar için de. Ama bir türlü anlatamadım derdimi. Çok çaresizim :5:

Ben İstanbulda ya da Bursada okumak istiyorum ama oradaki üniversiteler hangi bölmüleri açıyor, yurtlar nasıl, burs konusu hakkında hiç bilgim yok. Araştırıyorum ama.. sizin de bildiğiniz birşeyler varsa bana yardım eder misiniz? İnanın çok ihtiyacım var en ufak bir yardıma bile... Şimdiden okuyanlara çok teşekkür ederim. Uzun oldu ama dertliyim işte.. :85:

Tatlım sınavlara nasıl giriyorsun bilmiyorum ama buraya gelirsen bazı üniversitelerde başın kapalı olarak derslere girebilirsin.Her üniversitede hala olmuyor ama çoğu üniversite artık izin veriyor başı kapalı öğrencilere. Türk vatandaşlığın varsa devlet yurtlarına başvurmayı denersin.Özel yurtlar da bir sürü.Ama tavsiyem eğer maddi durumunuz çok iyi değilse İstanbul'dansa Bursa'ya gitmek senin için daha iyi olacaktır.Hem alışma olarak da İstanbul'da çok çeşit insan var.Sanki Bursa'da daha rahat edersin gibi.Ankara'ya gelmeyi düşünürsen ben de sana arkadaşlık ederim yurtları filan araştırırken,burs araştırırken.Yine vatandaşlığın varsa başbakanlığın bursuna da başvurabilirsin. Bölümleri google'dan bulabilirsin.Sen kendin ileride ne yapmak istediğine karar ver önce.Bir de ben tam bilmiyorum ama yabancı kontenjanı filan diye bir şey de var onunla gelen bir sürü Türk de oldu lys sınavına yine giriyor olmaları lazım.Araştırmak gerek. Ben sana şimdi netten bulup üniversite bölümlerinin olduğu sayfayı gönderiyorum bir incele:

niversiteler

vakıf dedikleri özel üniversite ...

Türkiye uzakmış(!) diye göndermek istemiyorlar. İstanbul otobüsle 6 saat, Bursa 8... Çok var orada okuyanlar tanıdığım.. Ama ben Atinada kazansam gönderir misiniz dediğimde evet dedi babam. İlla bu iğrenç ülkede diye tutturdular. Arabistan Türkiyeden de uzak hiç sanmıyorum. Ayrıca ben Türkiye istiyorum :(

yok yani arkadas arabistana gidersen iyice kapanirsin ailende rahat eder gibisineee :))))) demek istemis sanirim

Tatlım sınavlara nasıl giriyorsun bilmiyorum ama buraya gelirsen bazı üniversitelerde başın kapalı olarak derslere girebilirsin.Her üniversitede hala olmuyor ama çoğu üniversite artık izin veriyor başı kapalı öğrencilere. Türk vatandaşlığın varsa devlet yurtlarına başvurmayı denersin.Özel yurtlar da bir sürü.Ama tavsiyem eğer maddi durumunuz çok iyi değilse İstanbul'dansa Bursa'ya gitmek senin için daha iyi olacaktır.Hem alışma olarak da İstanbul'da çok çeşit insan var.Sanki Bursa'da daha rahat edersin gibi.Ankara'ya gelmeyi düşünürsen ben de sana arkadaşlık ederim yurtları filan araştırırken,burs araştırırken.Yine vatandaşlığın varsa başbakanlığın bursuna da başvurabilirsin. Bölümleri google'dan bulabilirsin.Sen kendin ileride ne yapmak istediğine karar ver önce.Bir de ben tam bilmiyorum ama yabancı kontenjanı filan diye bir şey de var onunla gelen bir sürü Türk de oldu lys sınavına yine giriyor olmaları lazım.Araştırmak gerek. Ben sana şimdi netten bulup üniversite bölümlerinin olduğu sayfayı gönderiyorum bir incele:

niversiteler

vakıf dedikleri özel üniversite ...

Öncelikle çok teşekkür ederim. :)

Eskiden yabancı öğrenci sınavı (YÖS) vardı ama bu yıl mülakat yapıldı sanırım. Gelecek yıl ne olacak kimse bilmiyor. Vatandaşlığım yok yunan vatandaşıyım. Burs kazananlar nasıl kazandı inanın onu da hiç bilmiyorum. Türkiyede okuyan yakın bir tanıdığım hiç yok, ailemizde üniversiteyi okuyan hiç olmadı ben ilkim bu konuda yani anlayacağınız ailem üniversite konusunu hiç bilmiyor, dayım Selanikte okumuş ilkokul öğretmeni, beni de oraya göndermek istiyorlar ya da brda avukatlık var illa oraya ama ben istemiyorum. :( İnanılmaz çaresiz kaldım. Linktekini inceleyeceğim çok çok teşekkür ederim :) :71:

yok yani arkadas arabistana gidersen iyice kapanirsin ailende rahat eder gibisineee :))))) demek istemis sanirim

evet ercin oyle demek istedim birde orda KIZ BASINA diye bisi olmaz :)
ayrica yani bu demek oluyorki ailen sana guvenmiyor oraya gondermiyorlar,atina istanbul ne fark eder :) sofia gitcem de o zaman izin verirler herhalde :52:

Rahatlıkla okuyabilirsin Türkiye'de türban konusunda problem çıkarmıyorlar diye biliyorum artık yasa da pek birşey değişmemiş olsa da. Bir de kendi insanları ve yabancı insanlar mantığını anlamadım. Sen takır takır Türkçe konuştuğuna ve müslüman olduğuna göre, zaten Türk kökenli bir aileden geliyorsun, Türk göçmenisin. Öbür türlü olsa bile yabancı öğrencilere okul yönetimi, güvenliği vs. kötü davranmaz sırf yabancılar diye, ama senin zaten öyle bir şeyden endişelenmene de gerek yok.

mrb cnm bende yunanıstan gocmenıyım fakat turk vatandasıyım bnm teyzemın kızı yunan vatandası o suanda marmara unıv.zıhınsel engellıler ogretmenlıgınde okuyor ayrıyetten burs alıyor yurt konusuna gelınce devledın yurdunda yapamadı ozel yurdada gıtmedı ıkı sene bıızımle bırlıkte kaldı oyle bı nıyetın varsa ya ev tutacaksın yada ozel yurda gıdeceksın:)

o zaman niye ailene demiyorsun BU BENIM HAYATIM KARISMAYIN BANA ISTANBULDA OKUYCAM YOKSA OKUMAM DE :72:

onlar için hava hoş, çalıştırırlar, evlendirirler yani onları razı etmem lazım mutlaka yoksa hayatım kayar..

Rahatlıkla okuyabilirsin Türkiye'de türban konusunda problem çıkarmıyorlar diye biliyorum artık yasa da pek birşey değişmemiş olsa da. Bir de kendi insanları ve yabancı insanlar mantığını anlamadım. Sen takır takır Türkçe konuştuğuna ve müslüman olduğuna göre, zaten Türk kökenli bir aileden geliyorsun, Türk göçmenisin. Öbür türlü olsa bile yabancı öğrencilere okul yönetimi, güvenliği vs. kötü davranmaz sırf yabancılar diye, ama senin zaten öyle bir şeyden endişelenmene de gerek yok.

evet ben türkiyeli değilim ya, türklere yabancıyım onlara göre.. bu ufak şehirde hiç bir şey görmemişler yunanlardan ama onların burdaki müslümanlara yaptığı eziyetleri ben biliyorum, bizim için canını veren Sadık Ahmeti biliyorum... ben de öyle düşünüyorum sizden öyle farkımız yok türkçe biliyorum ana dilim zaten, müslümanım ne farkımız varki? illa yurtdışı olmasın, bu lanet olası ülke olsun! nefret ediyorum yaa..

mrb cnm bende yunanıstan gocmenıyım fakat turk vatandasıyım bnm teyzemın kızı yunan vatandası o suanda marmara unıv.zıhınsel engellıler ogretmenlıgınde okuyor ayrıyetten burs alıyor yurt konusuna gelınce devledın yurdunda yapamadı ozel yurdada gıtmedı ıkı sene bıızımle bırlıkte kaldı oyle bı nıyetın varsa ya ev tutacaksın yada ozel yurda gıdeceksın:)

ne güzel ya :)) benim kurstaki matematik hocam da marmara üni.sinden mezun hem de benim okuduğum liseden gitmiş o da oraya.. peki ne kadar burs alıyor? nasıl kazandı bursu o da YÖS le mi girdi üniversiteye?

Öncelikle çok teşekkür ederim. :)

Eskiden yabancı öğrenci sınavı (YÖS) vardı ama bu yıl mülakat yapıldı sanırım. Gelecek yıl ne olacak kimse bilmiyor. Vatandaşlığım yok yunan vatandaşıyım. Burs kazananlar nasıl kazandı inanın onu da hiç bilmiyorum. Türkiyede okuyan yakın bir tanıdığım hiç yok, ailemizde üniversiteyi okuyan hiç olmadı ben ilkim bu konuda yani anlayacağınız ailem üniversite konusunu hiç bilmiyor, dayım Selanikte okumuş ilkokul öğretmeni, beni de oraya göndermek istiyorlar ya da brda avukatlık var illa oraya ama ben istemiyorum. :( İnanılmaz çaresiz kaldım. Linktekini inceleyeceğim çok çok teşekkür ederim :) :71:

Bence senin önce bölümleri araştırıp ,sonra okullarda var mı o bölümler diye seçmen lazım tatlım. Bölümü de kendin ileride meslek olarak ne yapmak istiyorsun ona göre seçmelisin. Sen ne olmak istiyorsun?

Son düzenleme:
Bence senin önce bölümleri araştırıp ,sonra okullarda var mı o bölümler diye seçmen lazım tatlım. Bölümü de kendin ileride meslek olarak ne yapmak istiyorsun ona göre seçmelisin. Sen ne olmak istiyorsun?

aslında aklıma yatan 3 bölüm vardı yani 3 meslek. biri lise öğretmenliği (matematik, edebiyat, ingilizce olabilir) diğeri mimarlık ve psikoloji.. ama mimarlık ve psikoloji sanki yapılacak gibi değil.. şu an aklımda bunlar var daha düşünüyorum.. :))

o yunanıstanda gırdı sınaava cnm aılesı yunanıstanda oldugu ıcın turk vatandası olmadından devlet burs verıyor 550 tl alıyor her ay

nasıl yani burda panelliniesle mi ama marmara üniversitesine burdaki sınavla nasıl girebilir ki? ben bunu konuyu araştırmalıyım bursta hiç fena değilmiş :)

aslında aklıma yatan 3 bölüm vardı yani 3 meslek. biri lise öğretmenliği (matematik, edebiyat, ingilizce olabilir) diğeri mimarlık ve psikoloji.. ama mimarlık ve psikoloji sanki yapılacak gibi değil.. şu an aklımda bunlar var daha düşünüyorum.. :))

3ü de çok güzel :16: Eğer ileride Türkiye'de yaşamayı düşünüyorsan öğretmenlik atamaları çok zor olduğu için psikoloji ya da mimarlık tercih etmeni öneririm. Yunanistan'a dönmeyi düşünüyorsan bir şey diyemem tabi :)

3ü de çok güzel :16: Eğer ileride Türkiye'de yaşamayı düşünüyorsan öğretmenlik atamaları çok zor olduğu için psikoloji ya da mimarlık tercih etmeni öneririm. Yunanistan'a dönmeyi düşünüyorsan bir şey diyemem tabi :)

evet burda da mimarlık ve psikoloji kötü :) mimarlar-mühendisler boşta iş yok, psikologlara karşı deli doktoru tutumu da var.. ama öğretmenlik burda daha kolay gibi yani atama konusunda.. orda kalamam buraya döneceğim :) sanırım öğretmenliğe mecburum. zaten küçüklüğümden beri istiyordum ama bilemedim şimdi :)

Back
X