Tek testis-varikosel ve azospermi sıfır sperm..

yasemin010103

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2014
445
269
103
33
Merhaba,
Öğrendiğimiz günden beri kabus gibi geceler yaşıyorum uyuyamıyorum artık.Eşim doğduğunda testisleri kasıkta doğmuş sonrasından testislerini ameliyatla indirmeye çalışmışlar bir testisini torbaya indirmişler ameliyatı yapan doktor ben tek testisi kurtardım çocugu olur demiş.8 ay denemenin sonucunda cocugumuz olmayınca eşimi üroloğa gönderdim sperm testi verdi sıfır sperm hiç sperm çıkmadı ultrason çektirdi 1-2 grade varikosel çıktı amelıyat olacak fakat doktor direk tüp bebek yapın demiş. Hiç spermi olmayıp tek testisle tüp bebek yapıp tutan varmı. Allahım o kadar zor bir durummuş ki düşmanıma yaşatmasın .. Bir umut belki benzer hikayede olup bebeği olan vardır...

Hiç sperm olmadan tüp bebek yapilmasi mümkün degil. Ilaçla takviyeyle birkaç tane sperm üretip tüp bebek yapılıyor diye biliyorum. Doktor herhangi bir ilaç/takviye vermedi mi?

evet ilaç verdi takviye ilaçlar verdi bi ilacınıda 3 ay kullanacak ama varikosel ameliyatıda olacak
Hiç sperm olmadan tüp bebek yapilmasi mümkün degil. Ilaçla takviyeyle birkaç tane sperm üretip tüp bebek yapılıyor diye biliyorum. Doktor herhangi bir ilaç/takviye vermedi mi?

Back
X