Tek torun annesi olmak çok zor...

inciava

herşeyimsin kuzum...
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2011
351
30
98
41
Arkadaşlar benim 15 aylık bir kızım var. Eşimin abisigil 6 senelik evliler ama malesef bebekleri olmuyor. Biz evleneli 2,5 sene oldu ve 15 ay önce kuzum doğdu. İlk torun iki taraftanda. Kayınvalimin 2 oğlu olduğundan hep kız olsun diye dua etti ve kızım oldu. Kayınvalidem ve kaynımlarla ayrı şehirlerde oturuyoruz.
Hepsi kızıma çok düşkün. Ben ise kızımı o kadar çok seviyorum ki bugüne kadar yarım saat bile ayrı durmadık. Neyse devamlı kv olsun kaynım olsun ilerde biraz daha büyüsün alıp getircem onu diyorlar. Ben her defasında benle gelir benle gider dememe rağmen bir türlü laf anlamıyorlar. Bu arada kv kp eltim kaynımla sorunumuz yok şu sıralar. Ama kaynım ve eltimle geçmişde kv yüzünden sorunlarımız olmuştu. Yüz göz olmamak için uzatmıyoruz ama bazı şeyler unutulmuyor. Bu olaylardan dolayıda ne eltime karşı ne de kaynıma karşı içimde sevgim kalmadı.
Neyse en son kv geldiğinde yine dedi büyüsün götürcem dedi bende sinir oldum ben izin vermiyorum benle gelip gider dedim. Oda kendi isteyince konuşmaya başlayınca kendi gitcem der dedi. Bende bunun üzerine
-Ben ufacık çocuğun lafıyla hareket edecek bir insan değilim, dedim.
- ki beni ezipde çocuğun aklına girip de annene de kalcam burda diyen olursa o zaman küllahları değişiriz dedim.
Kv bu lafımın üstüne şimdi değil tabi 14-15 yaşlarına gelince canım dedi. Bende
14-15 yaşındaki bir kız çocuğunu gözümün önünden ayrı bir şehre asla bırakmam, hem ben istemediğimi dedikçe bu ısrar niye dedim. Birşey demedi.
Kp ise Allahlık. Biri bu meseleyi açınca ben annesiyle götürür annesiyle getiririm der. Ne kadar anlayışlı bir insan. Adam bu lafı diyince canımı istese veresim geliyor.
Tek torun olunca tüm ilgi onda oluyor. Cidden bazen insanı aşırı sevgide bunlatır ya o durum. Kimisi daha ne istiyorsun ya sevmeselerdi diyebilir ama cidden çok fazla sevgide insanı bunaltıyor.
Şimdi sormak istediğim kv ve kaynım illaki yine bu meseleyi açacaklar yeri gelince ben ne diyeyim o zaman. Eltim son kez tüp bebek denedi. 10 gün sonra belli olacak. Yatıp kalkıp dua ediyorum. inşallah bu sefer tutar da biraz olsun üstümdeki yükü alır.
Ne komik bir durumdayım. kendi çocuğum için mücadele veriyorum resmen. Bu arada eşin desin demeyin onun yanında diyolar ağzını açmıyor. Yani oda anacıgillerden:)

ben cok buyuk bir olay gormuyorum acıkcası 14-15 sene sonrasını simdiden kafaya takmaya degermi:) hem gitse nolucak cocugunuz yeri gelince kayınvalidenizde kalır yeri gelir sizin annenizde yabancı degillerki sevdiklerinden istiyorlar hem sevmeyipde istemem gelmesin demesi dahamı iyi..boyle bir konu acılırsa inatlasmak yerine ozaman gelsinde bakalım hayırlısıyla buyusun isterse gelir kalır yabancı yere gitmiyorya deyin konu kapansın

Kusura bakmayın ama saçma geldi bu bana...Neden misal hastalık olurrr fakirlik olurrr dert olur tasa olurr..Öyle bir bırakırsınız ki evladınız siz bile şaşarsınız .O kadar çalışan anneler var sizin evladınız onların çocuklarından daha mı kıymetli sanıyorsunuz. Bakın hem bazıları ananeye, babanneye bile değil ele bırakmak zorun da kalıyorlar.Ben valla bakıyorum kayınvalidemm bi iki gün alsın da dinleneyim yapmayın böyle şeyler. Sanıyorsunuz ki o torun için ölüp bitiyorlar yok öyle bir şey görmedikleri, bakmadıkları emek vermedikleri bi çocuk böyle ufaklık zamanların da sevilir bi.Aklınız da bulunsun.

Arkadaşlar benim 15 aylık bir kızım var. Eşimin abisigil 6 senelik evliler ama malesef bebekleri olmuyor. Biz evleneli 2,5 sene oldu ve 15 ay önce kuzum doğdu. İlk torun iki taraftanda. Kayınvalimin 2 oğlu olduğundan hep kız olsun diye dua etti ve kızım oldu. Kayınvalidem ve kaynımlarla ayrı şehirlerde oturuyoruz.
Hepsi kızıma çok düşkün. Ben ise kızımı o kadar çok seviyorum ki bugüne kadar yarım saat bile ayrı durmadık. Neyse devamlı kv olsun kaynım olsun ilerde biraz daha büyüsün alıp getircem onu diyorlar. Ben her defasında benle gelir benle gider dememe rağmen bir türlü laf anlamıyorlar. Bu arada kv kp eltim kaynımla sorunumuz yok şu sıralar. Ama kaynım ve eltimle geçmişde kv yüzünden sorunlarımız olmuştu. Yüz göz olmamak için uzatmıyoruz ama bazı şeyler unutulmuyor. Bu olaylardan dolayıda ne eltime karşı ne de kaynıma karşı içimde sevgim kalmadı.
Neyse en son kv geldiğinde yine dedi büyüsün götürcem dedi bende sinir oldum ben izin vermiyorum benle gelip gider dedim. Oda kendi isteyince konuşmaya başlayınca kendi gitcem der dedi. Bende bunun üzerine
-Ben ufacık çocuğun lafıyla hareket edecek bir insan değilim, dedim.
- ki beni ezipde çocuğun aklına girip de annene de kalcam burda diyen olursa o zaman küllahları değişiriz dedim.
Kv bu lafımın üstüne şimdi değil tabi 14-15 yaşlarına gelince canım dedi. Bende
14-15 yaşındaki bir kız çocuğunu gözümün önünden ayrı bir şehre asla bırakmam, hem ben istemediğimi dedikçe bu ısrar niye dedim. Birşey demedi.
Kp ise Allahlık. Biri bu meseleyi açınca ben annesiyle götürür annesiyle getiririm der. Ne kadar anlayışlı bir insan. Adam bu lafı diyince canımı istese veresim geliyor.
Tek torun olunca tüm ilgi onda oluyor. Cidden bazen insanı aşırı sevgide bunlatır ya o durum. Kimisi daha ne istiyorsun ya sevmeselerdi diyebilir ama cidden çok fazla sevgide insanı bunaltıyor.
Şimdi sormak istediğim kv ve kaynım illaki yine bu meseleyi açacaklar yeri gelince ben ne diyeyim o zaman. Eltim son kez tüp bebek denedi. 10 gün sonra belli olacak. Yatıp kalkıp dua ediyorum. inşallah bu sefer tutar da biraz olsun üstümdeki yükü alır.
Ne komik bir durumdayım. kendi çocuğum için mücadele veriyorum resmen. Bu arada eşin desin demeyin onun yanında diyolar ağzını açmıyor. Yani oda anacıgillerden:)
çocuk annesinin yanına yakışır,ben nerdeysem çocuğumda orada olacak dersin:34:takma kafana.zaten çocuğunda senden ayrılmak istemeyecektir:34:

Kusura bakmayın ama saçma geldi bu bana...Neden misal hastalık olurrr fakirlik olurrr dert olur tasa olurr..Öyle bir bırakırsınız ki evladınız siz bile şaşarsınız .O kadar çalışan anneler var sizin evladınız onların çocuklarından daha mı kıymetli sanıyorsunuz. Bakın hem bazıları ananeye, babanneye bile değil ele bırakmak zorun da kalıyorlar.Ben valla bakıyorum kayınvalidemm bi iki gün alsın da dinleneyim yapmayın böyle şeyler. Sanıyorsunuz ki o torun için ölüp bitiyorlar yok öyle bir şey görmedikleri, bakmadıkları emek vermedikleri bi çocuk böyle ufaklık zamanların da sevilir bi.Aklınız da bulunsun.

canım benim evladım tabiki başkalarının evladından daha kıymetli. senin evladın başkasının evladından senin gözünde kat be kat üstün değil mi? benim için öyle.
ben hasta da oldum ciddi bir hastalık geçirdim ki devam da ediyor yine de kendim baktım. kamu kuruluşunda çalışıyordum en üst düzeyde gözüm kapalı istifamı verdim kendim bakacam diye. herkes manyakmısın böyle iş bırakılırmı dedi. ama iş miş çocuğumdan önemli değil benim için. ki kayınvalideniz de o çocuğu siz değilde kendi doğurmuş gibi hareketlerde bulunursa laflar ederse değil kalmasını sevmesini bile istemezsiniz.

Canım ya 16 sene sonrasını kavgasını şimdiden mi yapıyorsun, boşver inan ki kendini sıkmana değmez.:1:
16 seneye kadar neler neler değişir.Belki onlar görecekler kız sorumluluğu almanın ne demek olduğunu da kendileri yanaşmayacaklar, belki de senin fikrin değişecek.
Sen istiyorsun ki şimdiden koyayım tavrımı daha da bir şey demesinler, ben yerinde olsam he der geçerim, zamanı gelince düşünürüm.Anne sensin neticede, şimdi de istemezsen götüremezler, 15 sene sonra da istemezsen götüremezler.Sözleşme imzalamıyorsunuz ki, yılar sonra karşına çkıp "biz başta alıp götürecez deyince sen ses etmemiştin, şimdi karışamazsın"desinler.

Mesela benim annem bu yaşıma rağmen(kazık kadarım) beni her gün en az 3 kez arar, genelde 6-7e gider bu.Çok evhamlıdır anlatamam.Ama ben daha 6 yaşındayken beni bir başıma akrabalarına katıp 19 saatlik otobüs yolculuğuyla köye yolladı.Tabi halen ben köye gitsem telefonun başından kalkmaz annem, o zamanki halini var sen düşün yani.o evhamlı haliyle benim bir başıma şehir dışına yerleşmeme izin verdi, ne yapabilirdi ki?Sonuçta ben de isterim hep annemin dizinin dibinde olmayı ama öyle bir dünya yok malesef.:43:

Bir kere de kardeşim baba tarafından kuzenlerle gitmek istedi köye, o da küçüktü annem yok demedi, güvenmediği insanlardı ama mecbur kaldı gibi bir şey oldu.Tabi kardeşimin hastalanmadığı mı kaldı, bitlenmediği mi.Bir de çocuğu almaya gittiklerinde "vermiyoruz,biraz daha kalacak" diye kavga çıkardılar.Amann be, yine sinirlerim depreşti vallahi.Sen sen ol arkadaşım, çocuklarını akrabalarından mahrum etme ama içinin elvermediği insanlarla da yalnız yollama, ama inatla değil annelik içgüdüsüyle karar ver.Anneler böyle şeyleri hisseder bence.

Son düzenleme:
canım benim evladım tabiki başkalarının evladından daha kıymetli. senin evladın başkasının evladından senin gözünde kat be kat üstün değil mi? benim için öyle.
ben hasta da oldum ciddi bir hastalık geçirdim ki devam da ediyor yine de kendim baktım. kamu kuruluşunda çalışıyordum en üst düzeyde gözüm kapalı istifamı verdim kendim bakacam diye. herkes manyakmısın böyle iş bırakılırmı dedi. ama iş miş çocuğumdan önemli değil benim için. ki kayınvalideniz de o çocuğu siz değilde kendi doğurmuş gibi hareketlerde bulunursa laflar ederse değil kalmasını sevmesini bile istemezsiniz.

Tabi ki herkezin evladı kendine kıymetlidir yanlış anladın:)) Ama sen nasıl ki seviyorsan çocuğunu çoğu anne de öyle seviyor .Benim yavrum da tek ve ilk torun her iki tarafta hatta sülalede tek çocuk şu an. O böyle sevildikçe istendikçe ben mutlu oluyorum çok hoşuma gidiyor.Babam sırf bi gün görmek için kilometrelerce yoldan geliyor bana da diyor kızım az büyüsün alıp götüreyim diye.Babacım durursa al götür ama durmaz seni bunaltır diyorum. Kaldı ki allah korusun bana bişey olsa bakıyorum yavrum babannesini çok seviyor teyzesine aşık gözüm arkada kalmaz diyorum. He birde sanırım erkek annesiyim diye yaşıyorum şu an bunu torunumu bende kendim doğurmuşçasına sahiplenirdim kızma kaynana ne güzel kıymetli bak.Sonra eltin doğurur ikinci plana atıldı diye gücenirsin bak demedi deme gelirim aklına :) Ayrıca bak bi arkadaş demiş onlar almak istese bile yavrun gitmek istemez.Sen tabi annecim he he de isterlerse bi bahane uydur zor bişey değil ki bu yarım elma gönül alma.Bak benim kuzenim var ona bişeyi yapma dedik mi tamam ablacım der senin duymak istediklerini söyler sonra kendi bildiğini yapar anlamışsındır ne demek istediğimi.

boşyere canınızı sıkmayın şuan çocugunuz çok küçük zaten kalamaz. 14-15 yaşına gelene kadarda kim öle kim kala demişler:-) kaldıki o yaşlarda gidip kalsa neolur dedesi ve babanesinin evi sonuçta.

ben çocuklarımla hiç ayrılmadım.(allah ayırmasın inşallah)zaten uzaktaydık çocuklarıma sadece ben baktım.üzerlerinde kimsenin hakkı yoktur.sadece büyük oğlumu memeden ayırırken bırakmak istedim.ikiside karşı çıktı erken daha bıraktırma diye.şu yaşlarında hala hep beraber.gezeriz.arkadaşları gelir bizde kalır ama benimkiler gitmezler.oğlum dışarıdaysa gelmeden kesinlikle uyumam.illa kapıdan girdiğini göreceğim.sürekli, arar sorarım.annelik zor gerçekten,hep aklım onlarda:34:

Tabi ki herkezin evladı kendine kıymetlidir yanlış anladın:)) Ama sen nasıl ki seviyorsan çocuğunu çoğu anne de öyle seviyor .Benim yavrum da tek ve ilk torun her iki tarafta hatta sülalede tek çocuk şu an. O böyle sevildikçe istendikçe ben mutlu oluyorum çok hoşuma gidiyor.Babam sırf bi gün görmek için kilometrelerce yoldan geliyor bana da diyor kızım az büyüsün alıp götüreyim diye.Babacım durursa al götür ama durmaz seni bunaltır diyorum. Kaldı ki allah korusun bana bişey olsa bakıyorum yavrum babannesini çok seviyor teyzesine aşık gözüm arkada kalmaz diyorum. He birde sanırım erkek annesiyim diye yaşıyorum şu an bunu torunumu bende kendim doğurmuşçasına sahiplenirdim kızma kaynana ne güzel kıymetli bak.Sonra eltin doğurur ikinci plana atıldı diye gücenirsin bak demedi deme gelirim aklına :) Ayrıca bak bi arkadaş demiş onlar almak istese bile yavrun gitmek istemez.Sen tabi annecim he he de isterlerse bi bahane uydur zor bişey değil ki bu yarım elma gönül alma.Bak benim kuzenim var ona bişeyi yapma dedik mi tamam ablacım der senin duymak istediklerini söyler sonra kendi bildiğini yapar anlamışsındır ne demek istediğimi.

Yeşile şiddetle katılmakla beraber, kırmızı durumdan hiç ama hiiiç hoşlanmıyorum:49:

Son düzenleme:
Canım yaa böyle şeylere takılma bence.Bak benim kızımda ilk torun ben neler çektim anlatamam -ki ben altlı üstlü oturuyorum düşün yani.Aynı senin gibi her şeye müdahale etmeye cevap vermeye çalışıyordum sonra baktım bazen beni denemek için yapıyorlar bende duymazdan gelmeye başladım.Bunlara savunma yaptıkça daha çok üstelerler.Sen öyle bir şey dediklerinde "İnşAllah,kısmet,hele bir o günlere gelelim"vs de bak bakalım daha sonra devam edecekler mi.Sen şimdi annelik içgüdüsü ile paylaşmak istemiyorsun(ben de öyleydim)ama gerçekten çocuk dillendi,ayaklandı ben gitcem diyince gidiyor hele bir olmaz de ortalığı yıkıyor,artık kapıları da açıyor ben odada veya mutfakta iken kaçıyor.Valla ben yavaş yavaş ipleri gevşetmeye çalışıyorum.Nasıl olsa çocuk senin yanında kendini fazla üzme kafana da takma.İnşAllah eltinin tüp bebeği de tutar Rabbim ona da anneliği tatdırsın.Bak benim 2 görümcem şimdi hamile dedesi yine de ben yalnız seni severim diyerek gönül yapıyor bu da benim hoşuma gidiyor aslında :))

Benim gelinimin çekeceği var benden biliyorum :))Yok ben sürekli sevmek isterdim yardım etmek isterdim .Ya sanırım bu işler mizaç meselesi biraz.He birde benim kayınvalidem bana ne demişti biliyormusunuz.Bi çocuğun annesini sevmiyorsan onun çocuğunu da sevemiyorsun ,ısınamıyorsun demişti kadın bana açık açık söyledi olur mu öyle şey ya dedim oluyor kızım oluyor dedi demek ki konu sahibi seviliyor böylede bakmak lazım.
Yeşile şiddetle katılmakla beraber, kırmızı durumdan hiç ama hiiiç hoşlanmıyorum:49:

Ben iki tarafın da ilk ve tek torunuyum. Hatta iki tarafta sülalede de annemin babamın kuzenleri falan var onların da benden sonra bebeği olmadı hiç. Soyu devam ettirebilecek tek insanım kısaca. :33:

Bence abartmışsınız. Benim yakın akrabalarım arasında yaz tatiline gitmediğim kimse yoktur herhalde. Babaannemle, halalarımla, dayımla ve amcamın ailesiyle mutlaka tatil yapmışımdır. Tabi bu süre öyle yaz boyu olmaz, bir hafta olur. Annem de bana değişiklik olacağını, eğleneceğimi bildiğinden ses çıkarmazdı. Şu anda da durum pek değişmedi. Ben yazın bir hafta annemle, bir hafta babamla, bir hafta da halalarımla tatil yaparım. Kimse de beni kaçırmaya, annemden koparmaya falan çalışmaz.

Ki zaten çocuk en çok anneyi sevmez mi? Ben mi hata yapıyorum?

Bence öyle göndermem, etmem kavgalarına gerek yok. 15-16 sene sonrasından bahsediyorsunuz hemde. Yalnız başka şehre göndermem falan da demeyin, çocuğunuz hiç mi okul gezisine gitmeyecek mesela? Benim yaşıtlarım arasında bile gitmeyen azdır ki seneler sonrasından bahsediyorsunuz. Çocuk tabi ki eşinizin de sizin de ailesinin yanına gidecek. Sizden toptan alacak değiller ya, kurulu düzeni sizin yanınızda olacak.

Bence kendinizi hiç sıkmanıza gerek yok. Kayınvalideniz sizden alacak değil çocuğu. Taş çatlasa yazın tatil olur işte, büyütülecek mesele değil o da.

valla kendi kendinize sorun yaratıyorsunuz sıkmayın canınızı taa 15 sene sonrasını niye düşünüp problem yapıyosunuz,hem gitsin neoulcakki tabi yinede sizin düşünceniz,ama başka torunlarda gelince bence kızınıza düşkünlüğü azalabilir

tek torun evet zor...görümceyim ben de,yaza planlarım arasında yeğenimi alıp kaçırmakta var:37:
ben de kardeşimin eşine bunu çok diyorum..yani sadece o na değil her ikisine birden...
kendi çocuğum olsa sanırım bu kadar severdim ki annem ve babam da torunlarını çok seviyorlar...
14-15 yıl çook uzun yıllar sonrası...onlar dediğiniz gibi sadece çocuklarını evlendirmiş fakat uzun
yıllar torun hasretiyle yanıp tutuştukları için muhtemelen şimdiden hayal kuruyorlar:34: onlara da
çok görmeyin..o seneler süresince neler değişir neler...

ben çocuklarımla hiç ayrılmadım.(allah ayırmasın inşallah)zaten uzaktaydık çocuklarıma sadece ben baktım.üzerlerinde kimsenin hakkı yoktur.sadece büyük oğlumu memeden ayırırken bırakmak istedim.ikiside karşı çıktı erken daha bıraktırma diye.şu yaşlarında hala hep beraber.gezeriz.arkadaşları gelir bizde kalır ama benimkiler gitmezler.oğlum dışarıdaysa gelmeden kesinlikle uyumam.illa kapıdan girdiğini göreceğim.sürekli, arar sorarım.annelik zor gerçekten,hep aklım onlarda:34:
inşallah cocuklarınız evlenincede onlarla bu iletişimi yaşamaya devam edersiniz

inşallah cocuklarınız evlenincede onlarla bu iletişimi yaşamaya devam edersiniz

ahh canım ne konular okuyoruz inan ki korkuyorum.kaynanam sürekli eşimi arıyor diyorlar.ben yanımdayken sürekli arıyorum evlenince niye aramayayım:50:

ikide birde aynı şeyi söylemeleri hoş değil tabiiki..tamam insan sever elbet görmek ister..ama alcaz götürcez lafı gerçekten sinir bozucu..tepkini koymakla iyi yapmışsın...çocuk dedğin annesinin yanında olmalıdır her zaman..14-15 yaşına gelince de zaten genç kız olur..isterse gider istemezse gitmez ...götürcez ne demek yaa kızdım valla...

Back
X