Tek tupu tikali ayni zamanda pkos ve cikolata kisti olup hamile kalanlar varmi ?

fcozler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
266
110
53
40
Arkadaslar baslik cok uzun oldu farkindayim :) 2.5 yildir gebelik icin ugrasiyorum arastira arastira en son bugun hsg cekindim tuplerden birinin tikaligi oldugu ortaya cikti... fsh 5.58 lh 5.78 amh 5.25 aslinda ilacla gebe kalmama engel degil ama olmuyor... bir kez bos gebelik oykum var sonrasinda klomen kullandim kimyasal gebelik oldu 2. kez daha kullandigimda onda tikali olan sag tarafta yumurta gelisti hic gebelik olusmadi ve 2. Gun ultrasonda cikolata kisti tanisi kondu... Velhasıl cikolata kistinin olusan gebelikleri gelistirmedigi dusuge neden olduğunu arastirirken gördüm boyle bir durumda olup gebelik yasayan varmi cikolata kisti icin sogan kürü yapiyorum tikaniklik icin bitkisel bir öneriniz varmi? ocakta asilama yapilacak ama tupten gelen salgidan dolayi yine düşük yada kimyasal olmasindan korkuyorum...

Canım tüpten salgı geliyorsa eğer bu şansını yariyariya dusuruyormus doktorun ne dedi bilmiyorum ama

Benimde tüpümde hidrosalpinks şüphesi var yani burdan sıvı salgilaniyor rahime gelip embriyonun tutunmasına engel oluyormuş

Benimde tüpümde hidrosalpinks şüphesi var yani burdan sıvı salgilaniyor rahime gelip embriyonun tutunmasına engel oluyormuş
Bende ondan suphe ediyorum netlesmis bir bos gebelik birde kimyasal var ama 3 4 tane de test baktirmadan buda kimyasal dedigim oldu cevremdekiler ufak seyi gebelik sanma diyorlar ama vucuduma direk yansiyor... cerrahi mudahele olmadan asilama ve tup bebek uygulamak daha iyiymis hidrosalpinkste bildigim kadariyla hsgde belli oluyor bende sag tupte hic gecis olmadi digeride normal dediler

Burdan ingiliz karbonati olayini duydum onu yapmaya basladim insallah etki eder gelecek ay asilama planlanıyor

Bende ondan suphe ediyorum netlesmis bir bos gebelik birde kimyasal var ama 3 4 tane de test baktirmadan buda kimyasal dedigim oldu cevremdekiler ufak seyi gebelik sanma diyorlar ama vucuduma direk yansiyor... cerrahi mudahele olmadan asilama ve tup bebek uygulamak daha iyiymis hidrosalpinkste bildigim kadariyla hsgde belli oluyor bende sag tupte hic gecis olmadi digeride normal dediler
Eger hidrosalpinks varsa cerrahi müdahele yapılması o tupun rahimle baglantisinin kesilmesi gerekirmis

Hsg de sadece tupte gecis yok dendi hifrosalpinks demediler direk adet baslarsa gel baslamazsa teste gel dediler... evet dedigin dogru direk ekarte etmeleri gerekiyormus ya tup bağlama yada tupu alma allah o gunlere birakmaz insallah

Benim de sol tüpüm kapali hem endometriosis var hem de pkoluyum ben de ugrasiyorum besinci ayimiz bakalim ne olcak

Benim de sol tüpüm kapali hem endometriosis var hem de pkoluyum ben de ugrasiyorum besinci ayimiz bakalim ne olcak
Benimde sol tarafım hafif geçişli sağ açık...hsg sonrası 2 antibiyotik ve 1 ayda doğum kontrol kullandım. Dr. um Şubatta gel aşılama yapalım dedi yaşın geçiyor normal denemeye gerek yok aşılama sonrası laparoskopi sonra da tüp bebek deneyelim dedi ve ben pko luyum , biz 3 ay denedik ama olmadı...hayırlısı....ben dr. gitmek istemiyorum artık bunaldım...hormon almak istemiyorum artık ilaçlar iğneler stresss streeesssssss............

Benimde sol tarafım hafif geçişli sağ açık...hsg sonrası 2 antibiyotik ve 1 ayda doğum kontrol kullandım. Dr. um Şubatta gel aşılama yapalım dedi yaşın geçiyor normal denemeye gerek yok aşılama sonrası laparoskopi sonra da tüp bebek deneyelim dedi ve ben pko luyum , biz 3 ay denedik ama olmadı...hayırlısı....ben dr. gitmek istemiyorum artık bunaldım...hormon almak istemiyorum artık ilaçlar iğneler stresss streeesssssss............
Canim ya bende ayniyim valla o kadar sikildim ki en son cikolata kisti yok hemorajik kistmis dediler tek tup olsada gebelik olur dediler klomen kullandim bu ay yine yalniz folikul sag taraftan kapali tup tarafindan buyudu çapraz gecis olur diye catlatma ignesi yapildi bi taraftan da prolaktin yuksek cikti onun için dostinex basladilar dostinexte kasilma yapiyor icimden bi his bu ayda tutmayacak diyor gelecek ay sol yumurtaliga sira geliyor bir kez daha deneyip artik asilama mi olur klomen mi bilmiyorum tuttu tuttu tutmadi bende birakmak istiyorum 2 yil oldu bunaldim kilo aldim pkosun nedeni kilo zaten giderek sisiyorum rahat birakicam ne gunu takip edicem ne uzerine dusucem program falan var telde herseyi silicem...

Back
X