Tek yumurta ikizlerim

belovedone

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2016
1.018
841
123
Merhaba kızlar. Ben 11 hafta 5 günlük hamileyim ve bugün ikizlerimiz olacağını öğrendik:) tek yumurta ikizleriymis. Cok şükür gelisimleri ayni bir sıkıntı yok dedi doktorum. Benim ilk hamileligim normal yolla oldu hala saskinim ve cok bilgisizim. Burada tek yumurta ikizi icin cok olumsuz yorum gördüm ve endiselendim. Allaha emanet evlatlarım ben stres yapan biri de degilim ama sadece bilgi almak istiyorum tecrubesi olanlardan. Nelere dikkat edilmeli normal gebelikten farkli olarak? Dogum 38. Hafta olur büyük ihtimal dedi doktorum. Normal doguranlar var mi ikizi olup? Yorumlarinizi bekliyorum..

Canım kendini strese sokma,
kuzenimin de doğal yoldan tek yumurta ikiz kızları oldu..
İkiz gebelik tek gebeliğe göre daha zor tabi,
bedenin taşıması zor oluyor.

Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin.

:KK200::KK200:

Merhaba kızlar. Ben 11 hafta 5 günlük hamileyim ve bugün ikizlerimiz olacağını öğrendik:) tek yumurta ikizleriymis. Cok şükür gelisimleri ayni bir sıkıntı yok dedi doktorum. Benim ilk hamileligim normal yolla oldu hala saskinim ve cok bilgisizim. Burada tek yumurta ikizi icin cok olumsuz yorum gördüm ve endiselendim. Allaha emanet evlatlarım ben stres yapan biri de degilim ama sadece bilgi almak istiyorum tecrubesi olanlardan. Nelere dikkat edilmeli normal gebelikten farkli olarak? Dogum 38. Hafta olur büyük ihtimal dedi doktorum. Normal doguranlar var mi ikizi olup? Yorumlarinizi bekliyorum..
Öncelikle hayırlısıyla Allah kucağına almayı nasip etsin bebişlerini belovedone.Benim de ilk hamileliğimdi ve 5.haftada ikiz olabilir dedi doktorum.Sonraki iki hafta çok şiddetli diş ağrısı çekerek doktoruma dişlerim için nasıl bir tedavi olabilir diye gittik.Kontrolde 7.haftada kalp atışlarını duyduk.İlk önce çok korkmuştum ama kalp atışlarını duyunca bir bedende üç kalp; bir mucizeye tanık olduğumu fark edip dakikalarca ağladım.4.aya kadar biri kız,biri erkek dendi bize.5.ay ikisi de kız dendi.2 hafta önce bebişlerimi kucağıma aldım ve tek yumurta ikizi olduklarını gördüm.Ben bile ayırt edemiyorumKorkma Allah dağına göre kar verirmiş.Bol kalsiyum al.Dişlerinde sorun olursa kesinlikle tedavi ettir.Boş verme.Asıl ozaman düşük riski olur.Ben 9 ay hiç bir yere gidemedim,misafir kabul edemedim.Bulantı,kusma....zor bir süreç olacak ama meyvesi çok tatlıBol bol dua et.İçini ferah tut.Bu arada merak ettiğin bir şey varsa cevaplamaya hazırım.

Öncelikle hayırlı olsun. Benim tek yumurta ikizlerim var 19 aylık oldular. İkizden ikize transfüzyon sendromu genellikle tek yumurta ikizlerinde görülüyor. Sana tavsiyem mutlaka perinatoloji de kontrolünü yaptır. Kadın doğuumcular bazen yetersiz kalabiliyor. Üniversite hastanelerinde oluyor genelde. Bolca dinlen kendini çok yorma.
Bende hiç bulantı olmamıştı. Umarım sende de olmaz.

Öncelikle hayırlı olsun. Benim tek yumurta ikizlerim var 19 aylık oldular. İkizden ikize transfüzyon sendromu genellikle tek yumurta ikizlerinde görülüyor. Sana tavsiyem mutlaka perinatoloji de kontrolünü yaptır. Kadın doğuumcular bazen yetersiz kalabiliyor. Üniversite hastanelerinde oluyor genelde. Bolca dinlen kendini çok yorma.
Bende hiç bulantı olmamıştı. Umarım sende de olmaz.

Bende de cok az oldu bulantilar simdiye kadar cok şükür. Genel olarak iyiyim ama bu aralar kalcamin ust kisimlari agriyor ozellikle yururken bir bacagimi kaldirp indirirken doktora soracagim. Perinatolog düşünüyorum dedigin gibi bir gorunmekte yarar var sanirim. Senin nasil gecti hamileligin? Transfuzyon oldu mu, kac haftalik dogdular?

Bende de cok az oldu bulantilar simdiye kadar cok şükür. Genel olarak iyiyim ama bu aralar kalcamin ust kisimlari agriyor ozellikle yururken bir bacagimi kaldirp indirirken doktora soracagim. Perinatolog düşünüyorum dedigin gibi bir gorunmekte yarar var sanirim. Senin nasil gecti hamileligin? Transfuzyon oldu mu, kac haftalik dogdular?
Benim hep yatarak geçti hamileliğim. 33 hafta doğdular. Bir ay küvezde kaldılar. Transfüzyon olabilir dendi ama olmadı şükür.

Benimkilerde tek yumurta ikizleri :) kalbimi ferah tutmaya çalışıyorum. Bulantılarım var iki saatte bir birşey atıştırıyorum. Seninkileri cinsiyeti belli oldu mu?

Benimkilerde tek yumurta ikizleri :) kalbimi ferah tutmaya çalışıyorum. Bulantılarım var iki saatte bir birşey atıştırıyorum. Seninkileri cinsiyeti belli oldu mu?

Ben de öyle canım,en basta endiselensem de her sey yolunda gitti simdiye dek iyi olacaklarini hissediyorum. Cok şükür benim bulantim az oldu, sabahlari acken oluyor hala biraz ama zorlayici değil. Doktorum hala söylemedi ama dün ense kalinligi ölçümü yaptirdigim doktor kiz mi dediler size dedi:)

Benimde tek yumurta ikizlerim olacak şuan transfüzyondan şüpheleniyor doktorum. Birinin kilosu 230gr biri 150 gr o yüzden çalma var galiba dedi 20 haftada detaylı kontrol olacağım inşallah iyi olur sonuçlar.

Benimde tek yumurta ikizlerim olacak şuan transfüzyondan şüpheleniyor doktorum. Birinin kilosu 230gr biri 150 gr o yüzden çalma var galiba dedi 20 haftada detaylı kontrol olacağım inşallah iyi olur sonuçlar.

Allah yardimcin olsun insallah tekrar yakınlaşır kiloları. Öyle olup düzelenler varmış sanirim.

merhaba tatlı tek yumurta ikiz anneleri:anneadayı:.çok merak ettiğim bir konu var, ikiz olduğunu kaçıncı hafta öğrendiniz, tek kesedelermiydi ve b-hcg yüksekmiydi? beni aydınlatırsanız çok sevinirim.:KK68::KK68:

merhaba tatlı tek yumurta ikiz anneleri:anneadayı:.çok merak ettiğim bir konu var, ikiz olduğunu kaçıncı hafta öğrendiniz, tek kesedelermiydi ve b-hcg yüksekmiydi? beni aydınlatırsanız çok sevinirim.:KK68::KK68:
5. Haftada tek kese görmüştük 6 da 2 olduğu anlaşıldı tek yumurta ama keseleri farklı benim. Değerlerim yüksek çıkmıştı doktor en baştan ikiz olabilir diyordu. Adetden önce ilk 150 çıktı sonra 400 civarında en son 15000 görmüştük. Sonrada keseleri gördük. Aralarında 4 gün fark vr hâlâ

Tek yumurta ikizlerinin iki farkli kesede olabildiğini bilmiyordum:) benimkiler tek kese tek plesanta. Aralarinda zar var dedi en son doktorum. Bizim 7. Haftada falan anlasilmasi. 11 hafta 5 günlüklerdi o zaman doktorum farketti. Bhcg yi de bir kez yaptırdım sadece adetimin ikinci günüydü 348 di

Merhaba kızlar bende tek yumurta ikizlerine hamileyim. 26+3 günlük olduk. Gittikçe zorlaniyorum . Nefesim kesiliyor.

Merhaba kızlar bende tek yumurta ikizlerine hamileyim. 26+3 günlük olduk. Gittikçe zorlaniyorum . Nefesim kesiliyor.

Benim de asagilara baski oluyor sanki yururken pantolon giyip cikarirken corap giyerken zorlaniyorum :/ sizde de oluyor muydu? Baska neler yasadiniz nasil gidiyor genel olarak anlatir misiniz bize de bilgi olur:)

Benim de asagilara baski oluyor sanki yururken pantolon giyip cikarirken corap giyerken zorlaniyorum :/ sizde de oluyor muydu? Baska neler yasadiniz nasil gidiyor genel olarak anlatir misiniz bize de bilgi olur:)
evet canım haftalar ilerledikçe daha çok oluyor. Bende 7. Haftamda ikiz gebe olduğumu öğrendim. Ara ara kahverengi akıntılarım oldu . İğne ve hap kullandım . Progestan içmeye devam ediyorum . İlk 4 ay 15 günde bir sonra 3 haftada bir kontrole gidiyoruz canım.bebislerin ikiside erkek. Benide tedirgin eden biri çok hareketli biri ayda yılda bir oynuyor.:( . Cuma kontrolümüz var. Ciğer geliştirici iğne olcaz erken doğum riskine karsi. Başka.sormak.istediğin bisey varsa yardımcı olayım canım

Tek yumurta ikizlerinin iki farkli kesede olabildiğini bilmiyordum:) benimkiler tek kese tek plesanta. Aralarinda zar var dedi en son doktorum. Bizim 7. Haftada falan anlasilmasi. 11 hafta 5 günlüklerdi o zaman doktorum farketti. Bhcg yi de bir kez yaptırdım sadece adetimin ikinci günüydü 348 di
Dikoryonik ikiz diye geçiyor olabiliyormuş bizde yeni öğrendik tabi. Hayırlısı hepimiz hakkında inşallah sağlıcakla alacağız kucağımıza.

Back
X