Tek yumurtalıkla hamile kalmak

allice

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
1.560
1.388
163
Kızlar tek yumurtalığımda çikolata kisti var, diğeri temiz. Doktora sordum diğer yumurtalıktan hamile kalabilir miyim diye, hormon testi istedi. Test de iyi çıktı, şimdi ne diyorsunuz olur mu dedim, kem küm etti. Ben de emin olamadım, çünkü illaki ameliyat diyor ve ben ameliyattan önce tüm yöntemleri, doğal yollar, aşılama hatta tüp bebek, denemek ve hiçbiri olmazsa ameliyat olmak istiyorum. Tek yumurtalıkla hamile kalan arkadaşım var, doktor hormonlarımın hamileliğe izin vermeyeceğini söylüyor, öbür yandan test temiz çıktı diyor. Aklım karıştı.

Benim arkadaşım doğuştan kisti olduğunu evlendikten sonra öğrendi. Çünkü öncesinde hiç jinekoloğa gitmemiş. Evlendikten 3 ay sonra kist 12 cm olduğu ve yumurtalığa yapıştığı için birlikte alındı.

Sonuçta 3 yıl korundular. Doktor söylemiş sanırım. Korunmayı bırakınca 5. Ayda hiç uğraşmadan tek yumurtalıkla hamile kaldı. Yani yumurtlama gününe denk getireyim şu bu gibi taktikleri hiç yapmadım dedi.

Hamileyken ciddi kanaması oldu bir kere. Ama hiç bir sorun olmadı bebekte. Nurtopu gibi de kızı oldu :)
Yani Allah ol deyince herşey olur:))

Kızlar tek yumurtalığımda çikolata kisti var, diğeri temiz. Doktora sordum diğer yumurtalıktan hamile kalabilir miyim diye, hormon testi istedi. Test de iyi çıktı, şimdi ne diyorsunuz olur mu dedim, kem küm etti. Ben de emin olamadım, çünkü illaki ameliyat diyor ve ben ameliyattan önce tüm yöntemleri, doğal yollar, aşılama hatta tüp bebek, denemek ve hiçbiri olmazsa ameliyat olmak istiyorum. Tek yumurtalıkla hamile kalan arkadaşım var, doktor hormonlarımın hamileliğe izin vermeyeceğini söylüyor, öbür yandan test temiz çıktı diyor. Aklım karıştı.
Canım nakil rahimle hamile kalan kadını bile gördük. Senin teki iyi de olsa şükür yumurtalığın var. E yumurtan da var. Neden olmasın ki. Bazen doktorlara çok aldırış etmemek lazım. Ben bana kem küm yapan doktorun dediklerini dikkate alsaydım asla hamile kalamazdım. Hamileliğim de kem küm yapan başka bir doktoru ciddiye alsaydım sapasağlam bebeğime amniyosentez yaptıracaktım. Tek doktora bakma istersen. Bir iki doktorla daha görüş. Çok geçmiş olsun. Umarım her şey gönlünce olur. :)

canım benim sağ yumurtalığım tıkalı sol yumurtalığım rahm filmi çekilirken tıkalıydı açıldı tek yumurtalıkla hamile kaldım öteki açılmadı

canım benim sağ yumurtalığım tıkalı sol yumurtalığım rahm filmi çekilirken tıkalıydı açıldı tek yumurtalıkla hamile kaldım öteki açılmadı

Teşekkürler cevap için, demekki oluyormuş. Doktora baksak, hemen yatırcak bıçak altına. Çalışmalara devammm :))

Back
X