Teknoloji ve iletişimsizlik diyip ağzımı bozmadan başlayayım ..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Selam bayanlar ..
Ben gerçekten deli olmak üzereyim . Eşimin maç merakı bi yana beni ap ayrı çıldırtan başka nokta var .
Sabah uyanır uyanmaz lavaboya gideriz ya . Eşim lavaboya girince sabah 7 de yatağımda o video seslerini duyuyorum . GÖzünü açar açmaz nerde ne kadar beyinsiz gereksiz saçma sapan hiç komekik olmayan gerizekalı mal videoların hepsini izlemeeye başlıyo . Nerde mal şey var mal mal gülüyor . İşten geliyo beni bi öpüyo sonra bi başlıyo yine gece yatana kadar o koltuğa ççakılıp yine elde teleefon nerden salak video yine başlıyo izlemeye .
Öyle uygunsuz şeyler değil komik videolar falan izliyo . Sadece bir günü tatil cumartesi . O gün bile o koltuğa çakılıyo yine aynı . Annemlere gidiyoruz kalabalıktayz yine yumuyo kafayı telefoona yine o salak videolar .
Telefonu 15 dkka koyuyo kenarı sonra yine alıyo eline saatlerce ( gerçekten SAATLERCE ) yine aynı .
Beraber tatil olduğu zamanlarda geziyoruz muhabbette etmeye çalışıyorum ediyoruz ama o telefona çakılıp kalıyo . bıktım artık . Daaha 1 yıllık evliyiz . telefonu eskiydi alalı yenileyeli 6 7 ay olcak o zamandan beri böyle . daha doğrusu araba alıp satma işine girdik o arabalara bakmaya bi başladı o zamandan beri kafa kalkmıyo o telefondan . Ya saatlerce araba bakıyo ya futbol bakıyo ya o gerizekalı komik videoları . Psikoloğamı gitsek artık düşünmeye başladım . Ben kendimi telefon manyağı sanırdım aama ben elime alıyorum biraz bakıyorum 1 2 saat dokunmuyorum sonra . Yani gerçekten bıktırdı bu telefon . Arabaların altında parççalanmasının hayalini kurar oldum alıp duvara çarpıp üzerinde debelenmek istiyorum telefonunun ..
Gerçekten teknoloji iletişimsizliğe doğru gidiyor . Kayınvalidemde aynı evine gidiyoruz birşey anlatıyorum kafamı bi kaldırıyorum meğer beni dinlemiyormuş telefonda oyun oynuyormuş . Kadın 45 yaşnda telefondan internete giriyo . Bi gidiyoz kaynvalidem kaynım eşim hepsi telefona gömülmüş ne muhabbet ediliyo ne bişiy .
Bi kere bize merhaba dedi hoşgeldinz oturun çocuklar . 1 2 saat oturduk hiç muhabbet etmeden 1 2 saat telefonla uğraştı . O kadar dalıyorki etraftaki sesleri bile duymuyor . Anne anne diyorum yokk ses yok kadının kafa telefonda duymuyo . Ne olcak böyle cdden psikoloğa gitmeye nasl ikna etsem ?
psikologluk olduğunu düşünüyorum bu konunun .

Ayrı bi konuda kardeşimin eşi . Benden1 yaş küçük . eşime yardım ediyor işlerinde eşimde maaş veriyor kardeşine . dükkan tutarkende beni dinlemediler kardeşi tutalm burayı falan yaptı ben dedim tutmayın beni dinlemedi eşim onu dinledi şimdi kardeşim çok ısrar etmişti düşüünemedim pişamn oldum diyor . sonra kredi + düğün bileziklerimde dahil altınlarımı verdiğim eşimle benim yani bzim arabamıza kardeşide biniyo iş için . eşim ve ben arabyı değiştirmek istemiyoruz kardeşi tutturmuş abi değiştir sat bunu ya falan diyo .ben yannda satmayalm aşkm gzl diyorum .hala arkamda sat ya sat diye ikna etmeye çalışıyo . bizim arabamız filan diyo araabamızı sat ya daha iyisini alalam diyo bilmem ne . sanki onun arabası .

Sen de yemek, ev işi yapma ve ayy tüm gün telefonda video izlemeye dalmışım de.

Akşamda kapıyı açma geldiğinde seni video izlerken bulsun.

Eşim 10 dakika vakit geçirince bunalıyor laf sokuyorum keza o da bana..

Biz de akşam nete girilmez yani herkes oturur ya tv izlenir ya da başka şey ama net yok... Pis net, ööööğğğk sana...

Sen de yemek, ev işi yapma ve ayy tüm gün telefonda video izlemeye dalmışım de.

Akşamda kapıyı açma geldiğinde seni video izlerken bulsun.

Eşim 10 dakika vakit geçirince bunalıyor laf sokuyorum keza o da bana..

Biz de akşam nete girilmez yani herkes oturur ya tv izlenir ya da başka şey ama net yok... Pis net, ööööğğğk sana...

ne güzel valla en iyisi

Ya cok tuhaf insanlar gercekten olayin boyutunun farkinda degiller.Benim esim de akilli telefon aldigindan beri cok vakit geciriyor,aynen video,futbol vs.Gorumcelerim watsap gurubu kurmus butun gun birlikte olduklari yetmiyor aksam,gece,sabah devamli watsaptalar.Afedersiniz utanmasalar tuvalette bile fotograf cekip yollayacaklar.Kocalarina,cocuklarina nasil zaman ayiriyorlar dusunuyordum.Demekki kocalari da ayni sekilde sizin gibi isyan ediyordur.Ilk zamanlar esimi de kendilerine uydurmuslardi.Cok fena birbirimize girdik.Cok sukur simdi 3-5 mesajla gunu atlatiyor.

Valla ilk olay icin yorum yapamicam. Telefonunu saklasan bi kere napar acaba merak ettim.

Araba mevzusunda da satip altinlarinin ederi kadar parayi sana versinler madem.

Bizde de tüm kardeşler ellimizde telefon akşama kadar oynardık, annem kafayı yerdi. Şimdi annem telefondan oyunlara alıştı, soru soruyoruz cvp yok, eve geliyoruz yemek yok. Hep birlikte telefonları bıraktık. Bence sizde 2 gün deneyin işe yarar.

Bizde de tüm kardeşler ellimizde telefon akşama kadar oynardık, annem kafayı yerdi. Şimdi annem telefondan oyunlara alıştı, soru soruyoruz cvp yok, eve geliyoruz yemek yok. Hep birlikte telefonları bıraktık. Bence sizde 2 gün deneyin işe yarar.

sanmıyorm iş dolayısıyla sürekli müşterilerde arıyor o yüzden bırakmaz .

Back
X