tekrar oraya donmek istemiyorum

hippocampus1234

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2014
22
9
8
31
Ben hayati boyunca obsesif kompulsif bozukluk ve sosyal fobi ile yasamis bir insanim.bu aralar ozellikle hayatin benim icin hic bir anlami yok.sadece oylesine yasiyorum.sabah gune uyanmak istemiyorum.biliyirum bu aralar bunlara ek agir depresyon yasiyorum ama kendim icin hic birsey yapamiyorum.benim asil konum bug un yasadigim olay.universite 2.sinif tip ogrencisiyim.okudugum okulda amfi kucuk gruplara ayrilarak iletisim becerileri dersi goruyoruz.hoca butun gruba farkli bolumler okuttu. kendimi tanisma esnasindada ifade edemedim .okudugum parcayla gruba okadar rezil oldumki sanirim bir daha okula gidemiyecegim.sesim ellerim titredi nefessiz kaldim ve o an olmek istedim.ders sonunda kendimi yollara atip hungur hungur agladim.ben boyle bir hayat yasamak istemiyorum.dra git diyenler icin soyluyorum 2 yil once gidip 5 farkli ilac kullandim hic bir ise yaramadi.

Ben hayati boyunca obsesif kompulsif bozukluk ve sosyal fobi ile yasamis bir insanim.bu aralar ozellikle hayatin benim icin hic bir anlami yok.sadece oylesine yasiyorum.sabah gune uyanmak istemiyorum.biliyirum bu aralar bunlara ek agir depresyon yasiyorum ama kendim icin hic birsey yapamiyorum.benim asil konum bug un yasadigim olay.universite 2.sinif tip ogrencisiyim.okudugum okulda amfi kucuk gruplara ayrilarak iletisim becerileri dersi goruyoruz.hoca butun gruba farkli bolumler okuttu. kendimi tanisma esnasindada ifade edemedim .okudugum parcayla gruba okadar rezil oldumki sanirim bir daha okula gidemiyecegim.sesim ellerim titredi nefessiz kaldim ve o an olmek istedim.ders sonunda kendimi yollara atip hungur hungur agladim.ben boyle bir hayat yasamak istemiyorum.dra git diyenler icin soyluyorum 2 yil once gidip 5 farkli ilac kullandim hic bir ise yaramadi.
Artık bir tıp fakültesi öğrencisisiniz. Güvendiğiniz bir hocanızla görüşerek onun yönlendireceği bir doktora görünün. Kendinizi daha rahat hissetmeniz için söylenebilecek şeyler var ama sosyal fobim var diyorsunuz; sıradan bir utangaçlık değil ki.

Sadece bir şey söylemek istiyorum: Dışarıdaki insanlar aslında sizin hissettiğiniz kadar çok takmıyorlar başka insanların yaptığı hataları, yanlışları, vs. Bugün grubunuzda olan arkadaşların biri bile "Ay hippo bugün bize rezil oldu" demiyordur, hatırlamıyordur. Emin olun.

Peki sorun ne? Okudugun bolu mu sevmiyorsun? Ailenle mi anlasamiyorsun? Yani bu uasadigin seyin bir sebebi olmali once onu bulmaliyiz..

Okudugum bolumu isteyerek sectim.ailesel bi sorunum yok ama aile uyelerindede benzeri psikolojik problem yasayanlar var.mesela kardesim suan bende daha kotu durumda

Rezil olduğum diye düşündüğün insanlar senin gibi bi insan
Okumayı bile beceremiyorum ! Bu psikolojiye giriyosun çok saçma...

Öyle olsa tıp gibi bi bölümü kazanabilir miydin ? Bunu herkes biliyo

Sakin ol ! Ben engüzelim ben enzekiyim de kendine güven öyle adım at dışarı

Durumunuz varsa psikoterapiye gidiniz. Aksatmayiniz ve hemen yarin gidip en samimi buldugunuz hocanizla konusarak bir yol ciziniz kendinize. Bende de anksiyete bozuklygu var. Bende amfide ders dinlwyemezdim cikardim. Bir kere karnim agridi diye panik oldum kosarak cikrim amfiden taniyanlar noldu dedi. Bak mezun oldum,staj yaptim ve haftaya mulakatima girip meslegimi yapacagim. Ama pes etmedim. Sen de agla rahatla ama pes etme,her sey geciyor.

Zamanla ben de normal bir insanim sadece tepkim farkli demeyi ogreneceksin ama ilac ve terapi sart. Cok bunalirsan ozel mesaj atabilirsin biraz anlarim halinden ;)

geçen yıl sınıftaki sunumumda bende öyle olmuştum ya çok utanmıştım bi çaresi varsa bende ögreneyim ama pskolojik hastalıklarda kendi tedavimizi kendimiz yapmak zorundayız yenmek lazım:KK51:

Ben de ilaclarin yani sira psikoterapi tavsiye ediyorum...

ancak sunu unutmayin ki kimse "hippo nerde hippo napiyor hippo hippo...." konusmuyor,

Siz oyle sanabilirsiniz fakat herkes kendi hayatindaki sorunlarla bogusuyor,
Utandigniz kotuhissettigniz seyler olsa bile ciddi bir ahlaksizlik vb utanc kaynagi olacak birsey yapmadigniz surece kimsenin hafizasinda uzun sure kalmazsiniz zaten,

Hem anlik bile olsa kimsenin dusunceleri sizin degerinizi veya zekanizi olcmez,
Insanlarin dusuncelerini onemsemeyin demiyorum, tibbi ya da ciddikonularda elbet kulak verin, ancak gunluk seylerde sizi hic tanimamis olanlarin dahi dusuncelerini bu kadar onemsemeyin...

Icinizden geldigi gibi davranin,
zaman zaman herkesin eksikleri hatalari olur,
hatta o metin okuma bir eksik bile degil ama hayatiniz boyunca basariya aliskin oldugnuz icin boyle hissetmis olabilirsiniz...

kimsenin mukemmel olmadigni bilin.
Ve herkes gibi siz de degilsiniz.

Ayrica hayatinizin merkezine kendinizi bu kadar cok koymamaya calisin,
bencilsiniz demiyorum,
ancak herkesin sizi kotu dahi olsa dusunecegini sanmaniz bundan ilerigeliyor bence.

Cnm, okudugun univ.de pdr anabilimdali vardir. Pdr bolumunde ders veren ogretim uyeleri vardir. Muhakkak görüs onlarla. Sana yardimci olacaklardir. Pdr mezunuyum ve bu tarz problemi olan uni ogrencilerine yardimci oluyorlardi hocalarimiz. Hic cekinme ve cal kapilarini o hocalarin. En azindan yol gosterirler sana..

Bence sen doktor olma ,çünkü ben doktorumla konuşmalıyım gözünün içine bakabaka sen konuşamazsan benim günahım ne ?hastanın derdini anladıktan sonra yüzüne bakıp yumuşak,yumuşak konuşman gerek sadece reçete yazan doktor istemiyoruz

Back
X