Tekrar sınava girmeli miyim?

Sis_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2021
376
244
53
Size danışmak istediğim bir konu var.

Otuzların başındayım, kurumsal bir yerde kasiyer olarak çalışıyorum burada yükselme imkanım zor veleyki yukselsem bile yöneticilerin çalışma saatleri fazla olabiliyor ( mesai ücreti alabiliyorsunuz)

Ben masabaşı çalışmak ve haftada 2 gün tatil yapabilmek isterdim. Bu da kamuda mümkün. Özel sektörde bu şartlarda iş bulamadım.

Okumayı, kendimi geliştirmeyi seven, zorluklarla mücadele eden biriyim. Yasadigim şehirden sıkıldım başka bir yere yerleşip yalnız yaşamak istiyorum bu da kpss ile mümkün görünuyor.

Hem çalışıp hem kpss hazırlanabilir miyim sizce? İşten gelince kendime vakit ayırmayı seviyorum. Ders çalışmayı sevmiyorum.

Not: geçen yıldan temelim var sadece matematik sıkıntı.

kpss hazırlık sürecini bilemiyorum ama hem çalışıp hem okuyanlar var. dikkatinizi verebilmeniz, kafanızın dersler dışında başka şeyle meşgul olmaması gerek bence. şimdiden başarılar dilerim.

Kpss ye hangi bölümden hazırlık yapacaksınız ve bölümümüzün ataması nasıl ?

Hangi bölümden gireceğinize bağlı ama kpss genel itibarıyla sıkı çalışmayı gerektiren bir sınav. Son 3-4 ay kala bile disiplinli, sıkı bir şekilde çalışırsanız olur. Ben üniversite son sınıftayken çalışmıştım staj, dersler, vizeler, finaller vs ile birlikte yürütmüştüm ama çok sıkı çalışmıştım bölümümde 200. Olmuştum ve istediğim yere atandım çok şükür. İşle birlikte yürütmek daha zor olabilir ama neden olmasın!

Yaparsın arkadaşım. Verimli çalışırsan neden yapamayasın? Temelin varmış, bol bol soru çöz. Matematik için de videolar var YouTube’da. Konu+soru gidersen başarılı olabileceğini düşünüyorum. Haftasonu çalışıyor musun? Hafta içi 3-4 saat haftasonu ise 6-8 saat çalışsan 85 üzeri alman işten değil. Yalnız sorun sınavlar değil maalesef mülakatlar. Mülakata engel bir durumunuz var mı?

Hakkınızda hayirlisini dilerim öncelikle. Disiplinli çalışırsanız neden olmasın.
YouTube Mehmet bölge Yıldız hocamız var matematik için önerebilirim, vakit geçmeden bence hemen çalışmaya başlayın, bol soru,çıkmış sorular,denemelerle konular oturur bence. Şimdiden başarılar diliyorum🙏

Ders çalışmayı sevmiyorsanız biraz zor. Matematik temeliniz yoksa daha daha zor. Bu yüzden işten çıkıp yoğun bir şekilde çalışmanızı öneririm. Artık KPSS sınavlarında eskisi gibi puanlarla masa başı iş hayal maalesef.

Otuzların başındayım, kurumsal bir yerde kasiyer olarak çalışıyorum burada yükselme imkanım zor veleyki yukselsem bile yöneticilerin çalışma saatleri fazla olabiliyor ( mesai ücreti alabiliyorsunuz)

Ben masabaşı çalışmak ve haftada 2 gün tatil yapabilmek isterdim. Bu da kamuda mümkün. Özel sektörde bu şartlarda iş bulamadım.

Okumayı, kendimi geliştirmeyi seven, zorluklarla mücadele eden biriyim. Yasadigim şehirden sıkıldım başka bir yere yerleşip yalnız yaşamak istiyorum bu da kpss ile mümkün görünuyor.

Hem çalışıp hem kpss hazırlanabilir miyim sizce? İşten gelince kendime vakit ayırmayı seviyorum. Ders çalışmayı sevmiyorum.

Ne mezunusunuz

Son düzenleme:
Yanıtlarınız için teşekkür ederim önlisans mezunuyum merkezi atama oluyor mülakat yok.
Sınav ta ekimde. Yeteri kadar vaktiniz var. Düzenli bir çalışma planıyla üstesinden gelebilirsiniz. Zaten artık her yer ders videosu dolu kendinize uyan hocalar bulup takip edebilirsiniz. İnternetten konuya göre sıralanmış çalışma programları da bulabilirsiniz.

Çalışarak zorlar evet ama yapılmayacak bir şey değil. Şimdi normal tempoda başlayın sınava 2 3 ay kala çalışma saatlerinizi artırırsınız.

Başarılar.

İşi bırakmayacaksan yeniden kpssye hazırlanmanın hiçbir sakıncası yok, nedem tekrar tekrar denemeyesin ki

Ben de önlisans mezunuyum. Başka bir işte çalışarak değil ama 2 çocukla hazırlandım.Biri 5 biri 7 yaşındaydı atandığımda.Sen de yapabilirsin isteyip gayret ettikten sonra neden olmasın.Çok dua et bir de :dua:

Back
X