Merhabalar,
Çiçeği burnunda bir mühendisim, yüksek lisans başvurularıyla uğraşıyorum ve kurumsalda işe alım sürecindeyim. Bu nedenle şu an evde vakit geçiriyorum sıklıkla. Ama ciddi derecede stres olduğum bir sağlık problemim var. Okul hayatımda derslere giremememe sebep oldu hep, sınavlarda da performans gösteremememe... İrritabl Bağırsak Sendromu denen illet, bende bağırsakların aşırı çalışması konusunda seyrediyor ve işin kötü yanı, ev dışında tuvalet kullanamıyorum, biliyorum her insan aynı işi yapıyor da koku, ses vs beni aşırı stres ediyor. Son zamanlarda her ay ikişer defa mideyi üşüttüm -ortada virüs var diyen de çok-, çok sebepsizce, birkaç tanesi de sıkı giyinmeme rağmen, çok ağrılı ve zor geçti... Bu üşütmelerin hepsinde de ev dışında yakalandığım için ağrı içinde eve yetişmeye çabaladım. Bu da yarama tuz biber ekti, artık dışarı çıkamıyorum ya üşütürsem ne bileyim ya rahatsızlanırsam, karnım ağrırsa vs... İnternetten araştırmadığım şey kalmadı, ne dışarı çıkabilecek ne de işe girdiğimde bu stresle işe gidebilecek gibi hissediyorum. Sanırım dışarıda lavaboya girebilme işini çözdüğüm anda stres azaldığı için hastalığın etkisi de azalacak gibi hissediyorum. İçinizde bunu aşabilen yaşayan var mı? Gerçekten psikolojimi çok etkiliyor bu durum, ağrısız geçen günüm yok diyebilirim... Doktora da gittim, adam akıllı bir çözüm yok ortada İBS için maalesef... Bir çözüm gelsin lütfen