Hamur İşleri Tel Tel Nefis Kete ( Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.942
33
683
İşte sizlere çay saatlerinize yakışacak enfes bir kete!
www.cafebrunch.blogcu.com'da görür görmez beğenip denedim ve sonuçtan çok memnun kaldım.
Blog sahibesine çok teşekkür ediyor,sevgilerimi gönderiyorum.
Metin aynen alıntıdır.

-

Bu tarifle sıcacık mis gibi ve kıyır kıyır keteler elde etmeniz çok basit,aşamaları uygulayın çayınızı demleyin ve gül keteleriniz eşliğinde,sıcak bir muhabbetle,afiyetle yiyin..
:)
Elime aldığımda tel tel ayrılması ve unlu harcın lezzeti çok hoşuma gitti..

Umarım sizler de beğenirsiniz..

MALZEMELER:
5 su bardağı un (hamur ve kavrulan iç harcı için)
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık süt
150 gr margarin (arasına sürmek için)
1 tutam tuz
1 yumurta sarısı (üzeri için)
çörek otu (üzeri için)
susam (üzeri için)
ceviziçi (iç harç için) (opsiyonel)

YAPILIŞI:
Unun yarım su bardağı ayrılır. Kalan unun ortası havuz gibi açılıp tuz ve 1 fincan ılık sütle ezilmiş maya ve üzerine az un eklenerek harmanlanır. Margarin eritilir. 1 kaşık kadarıyla tepsi yağlanır. 2 kaşık kadarı ise ayrılır. Kalan yağ ve süt una azar azar eklenip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğrulur. Mayalandırılıp 6 eşit bezeye bölünür. Bezeler ½ cm kalınlığında yufka şeklinde açılır. Erimiş tereyağı veya margarin sürülür. Tüm bezeler, araları yağlanarak, üst üste konulur.
1 su bardağı un yağsız olarak (rengi hafifçe dönene dek) tavada kısık ateşte kavrulur. Ayrılmış olan 2 yemek kaşışı margarin, una eklenip biraz daha kavrulur. Hafif ılınan bu kavrulmuş un, hamurun üzerine yayılır(serpilir). Dikkatlice rulo yapılır. (Kalınca bir rulo oluyor..) Rulo, 2 parmak eninde olacak şekilde, dilimlere kesilir. Her dilim alınıp kesilen kısmı üste gelecek şekilde avuç içinde tutulur. Beze alttan kalan kısımdan hafifçe büzülür. Üst kısmı çok hafifçe bastırılıp yağlı fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı sürülüp 10 dakika tepsi mayası için bekletilir.
Arzuya göre, 6 beze tek grup halinde konmadan, ayrı olarak da işleme tabi tutulabilir. Bu takdirde, her bezenin ortası çukurlaştırılır. Kavrulmuş un da göz kararı 6 eşit miktara bölünüp, ayrı ayrı, bezelerin ortasındaki çukur kısma serpilir. Kars ketesinin bu versiyonu uygulandığında, hamur ortada toplanarak yuvarlak bir şekilde kapatılır. Kat yeri kaybolacak şekilde hafif bastırıldıktan sonra, kat yeri alta gelecek şekilde, yuvarlak bezeler ters çevrilip tepsiye aralıklı olarak döşenir.
Hangi formatta hazırlanırsa hazırlansın, ketelerin üzeri, çatal ucu batırılarak birkaç yerinden delinir. Çatal ile üzerlerine şekil verilen ketelere çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis yapılır. Birinci versiyon keteler, pişerken açılıp gül şeklini alıyor ve çıtır çıtır, gevrek bir kıvamda, tel tel ayrılan bir dokuda oluyor..Sabah kahvaltıları ve ikindi çayları ya da brunch için ideal bir alternatiftir.

kaynak:Chez Moi

Son düzenleme:
photo457small.jpg
[/IMG]

photo454small.jpg

photo449small.jpg

Cok severim keteyi.Uzun zaman oldu yemeyeli (kafiyeye dikkaaat kaydirigubbakcemile3)
Bakiyorum da ben herseyi seviyorum ya,yemek olsun da :a015:
Cesaret edebilirsem bende denerim insallah.
Ellerine saglik kusum a.s.

ben de bayılırım keteye.özellikle kars ketesine
ellerine sağlık...
keşke seninle komşu olsaydık.bi tabak verirdin şimdi

Cok severim keteyi.Uzun zaman oldu yemeyeli (kafiyeye dikkaaat kaydirigubbakcemile3)
Bakiyorum da ben herseyi seviyorum ya,yemek olsun da :a015:
Cesaret edebilirsem bende denerim insallah.
Ellerine saglik kusum a.s.
Süpersin kafiyekar dostum benim-tatlicadiarzu- kaydirigubbakcemile3
Cesaret edebilirsin tabi ne var kete de alleysen zemuszemus
afiyet olsun sağolasın

ben bu ketenin tahinlisini cok ozledim ah ah ah:gitme:ellerine saglik libim
:gitme:
kıyamam .
afiyet olsun çok sağol gülüm..
tahinlisini de yapalım bir gün olur mu beraberce :)

off offff cok guzel gorunuyo acıktım valla elıne saglık canım
:kedi: Afiyet olsun gülüm
ben de bayılırım keteye.özellikle kars ketesine
ellerine sağlık...
keşke seninle komşu olsaydık.bi tabak verirdin şimdi
Çok teşekkür ederim cinsim latifim opuyorumnanaktan

Komşu olsaydın bütün tepsiyi verirdim ;hele de seviyorsan ..

turkbayragi (vallaha..kaydirigubbakcemile3)

çok güzel görünüyo..ellerine sağlık..
Afiyet olsun balım çok tşk.

balım eksik olma yapmışssın yapacağını yine ama biri beni durdursun ben yaptığın herşeyi denemeye kalkıyorum sonra durumum vahim yani...:sinifsinif:

libisim harikasin valla super gorunuyo hayatimda keteyi ne yedim ne yaptim cokda merak ederdim icine un kavrulup koyuluyomus seninkide gerceken tel tel gorunuyo
hamurisi yapcagim zaman denicem bunu insallah

balım eksik olma yapmışssın yapacağını yine ama biri beni durdursun ben yaptığın herşeyi denemeye kalkıyorum sonra durumum vahim yani...:sinifsinif:
kaydirigubbakcemile3

Dene gülüm ellerine sağlık

libisim harikasin valla super gorunuyo hayatimda keteyi ne yedim ne yaptim cokda merak ederdim icine un kavrulup koyuluyomus seninkide gerceken tel tel gorunuyo
hamurisi yapcagim zaman denicem bunu insallah
Mutlaka öneriyorum nefis oluyor tatlısı..

Seviyorsan hele kesin denezemuszemus

un kavrulduğunda çok güzel bir tat ortaya çıkıyor

Keteyi ben beceremiyorum
Kayınvalidem çok güzel yapar sağolsun...
Biz erzincanlıyık:)

öyle mi canım opuyorumnanaktan

Ne güzel..

Aslında çok zor değil ben de 3-4 defa yaptım genelde annemler yaparkaydirigubbakcemile3

Değiyor yaptığına..

nerde bende bu kadar becerıklılık offf offff

Öyle demeyin..

Bence yapabilirsiniz canım yeter ki isteyin..

opuyorumnanaktan

Ben de ilk defa kendi başıma yaptım..

Hakikaten zor değil çok keyifli..Zaten mutfak sihrinin sırrı da o:İstemek ve gönülden gelerek

yapmak...

İ

bilmeliydim liboşş olduğunu nerde zahmetli zor bi tarif var onu yaparr maşallahhh ellerine sağlıkk

offf harika..

eline sağlık libyana..a.s.

Çok teşekkür ederim canısı..opuyorumnanaktan

bilmeliydim liboşş olduğunu nerde zahmetli zor bi tarif var onu yaparr maşallahhh ellerine sağlıkk

Gülsu'm nerelerdeydin sen hatın kaydirigubbakcemile3

Utandırdın yine beni :kedi:

Çok teşekkür ederim..

Marifet iltifata tabidiropuyorumnanaktan

bunu bana yapamassın:gitme:bayılırım ben bunacokacimcoooklibyana ve harika tarifleri..nasılda canım çekti..cokacimcoookellerine sağlık libyana:lepi:

bunu bana yapamassın:gitme:bayılırım ben bunacokacimcoooklibyana ve harika tarifleri..nasılda canım çekti..cokacimcoookellerine sağlık libyana:lepi:

mafoldumben

İkram etme butonunda ısrarlıyım..

Yetkililere ileteceğim bu talebimi mafoldumben

Çok teşekkür ederim Asom..

eksik olma

libyanam gene yapmissin yapacagini gece gece yutkundumcokacimcoookcokacimcoook
on parmaginda on marifet ne diyeyim:nazar:
ellerine emegine saglik dadlima.s.opuyorumnanaktan

Back
X