Telefonda ilk görüşme ve Almanya´dan Türkiye´ye eş getirme

beyhan84

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
183
34
298
Almanya
Merhaba!

Ben 28 yaşında, Almanya´da büyümüş, mesleğini eline almış ve çalışan birisiyim. Görücü usulü kısmetlerim oldu, ama içlerinde "bu olabilir mi acaba" dedirtecek birisi bile yokdu. Kimseyi beğenmediğimden değil, oğlanların kötü alışkanlıkları vardı.
Şimdi Türkiye´den isteyenler var.
Ben burada kalmak isterim, erkek tarafı için Türkiye yada Almanya diye fark etmiyormuş zaten.
Ilk görüşmemiz telefonla olacak ve ben çok heyecanlıyım!
Ne diyeceğimi, ne konuşacağımı bilmiyorum! Bir önceki "kısmetlerle" bu aşamaya kadar gelmedim.
Bu konuda bana yardımcı olun Kadınlar Kulübü!
Bu şekilde eşiyle tanışan var mı aranızda?

Içimde bir de tedirginlik var. Nede olsa erkek alışık olduğu ortamdan kopacak. Almanya´ya adapte olabilicek mi? Iş bulabilecek mi?
Bu konuda tecrübeleriniz var mı?

bu konuda bir tecrübem yok fakat telefonla işte tam da bize sorduğun bu soruları konuşabilirsin karşı tarafla

Merhaba!

Ben 28 yaşında, Almanya´da büyümüş, mesleğini eline almış ve çalışan birisiyim. Görücü usulü kısmetlerim oldu, ama içlerinde "bu olabilir mi acaba" dedirtecek birisi bile yokdu. Kimseyi beğenmediğimden değil, oğlanların kötü alışkanlıkları vardı.
Şimdi Türkiye´den isteyenler var.
Ben burada kalmak isterim, erkek tarafı için Türkiye yada Almanya diye fark etmiyormuş zaten.
Ilk görüşmemiz telefonla olacak ve ben çok heyecanlıyım!
Ne diyeceğimi, ne konuşacağımı bilmiyorum! Bir önceki "kısmetlerle" bu aşamaya kadar gelmedim.
Bu konuda bana yardımcı olun Kadınlar Kulübü!
Bu şekilde eşiyle tanışan var mı aranızda?

Içimde bir de tedirginlik var. Nede olsa erkek alışık olduğu ortamdan kopacak. Almanya´ya adapte olabilicek mi? Iş bulabilecek mi?
Bu konuda tecrübeleriniz var mı?

Neden kendi görüp begendigin biriyle degil de görücü usulü?

Almanya degil ama Avusturya'ya evlenip gelen gelin ve damatlar taniyorum. Uyum saglayabileni de oldu, saglayamayip geri döneni de, burada "gözü acilip" karisini/kocasini aldatani da.
Öncelikle bence sizin ve karsinizdaki kisinin uyumu cok önemli. Siz ne is yapiyorsunuz, o ne is yapiyor? Gelince sizin elinize mi bakacak? Yoksa Almanya'da biseylerin ucundan tutabilecek mi? SIzin kisiliginiz de önemli, ilk bi kac ay siz olmadan hic bir isini kendi yapamayacak. Siz bunu kabullenir misiniz? Iki taraf icin de cok yorucu bi evlilik olcagi kesin.

Bir de maalesef cok karsilastigimiz bir sey var; sizin Almanya'da olusunuz, onun seciminde etkili oldu mu?

görücü üsülü ile karşınızdakıne ne kadar guvenılbılceksınız sonucta onu bambaska bır hayata sokacaksınız bırkez daha düşünün derim orda yaşayan türk çevrenız yokmu en azından o kültürden,alışmış biri olur..
kuzenım benze şekilde evlendi yanı görücü değil ama kız almanyada yaşıyordu orda hayat standartları daha yüksek dıe orda yasamayı tercıhettıler ilk zamanları cok sancılı geçti çünkü oraya yaşayabılmek ıcın kuzenımın zorlu bır dil sınavını gecmesı gerekıyordu (kuzenım erkek olan) bir yıl aralıksız kursa gıttı 20 kişilik sınıftan 3 kişi geçebildi biride kuzenım son 5 ayında gazme onun için buraya geldı ve surkelı almanca konusup calıstırdı ancak öyle geçebildi cidden zor bır sınavdı sanırım. ardından orda hayat kurması cok daha zor oldu bır süre kız tarafı işe yaşadılar ev tutacak parayı esya alacak parayı bırıktırmek ıcın iş zor buldu tamırciydi..buldugu yerde tutunamadı maaş gec aldı fılan zor zamanlar gecırdı suanda 3 senedır evlı 1-5 senedır kendı kıraladıkları evlerındeler ve hala esyalarında eksıklerı var tabı bu durum maddıyatada baglı ama en kotu ıhtımalle bunlar olacak bunları goze alabılcekmısınız?

Oğlan nasıl biri size uygun mu? Yani bunlar da önemli bunları bilip mi konuşacaksınız yoksa öyle daha yeni mi tanıyacaksınız birbirinizi?

Back
X