Televizyon Evde, Sohbet Nerede?

cocukaile

EVLİ-MUTLU-HUZURLU-AŞIK-ÇOCUKLU..
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
516
577
123
Televizyondaki dizi reklam arası verdiğinde kadın apar topar sofrayı hazırladı.
Ailecek sofraya oturdular ve çıt çıkarmadan diziyi izleyip yemeklerini bitirdiler.
Yemek bittiğinde dizide bitmişti. Kadın sofrayı toparladı, bulaşıkları makineye dizdi.
Kadının işinin bitmesiyle ikinci dizinin başlaması bir oldu.

Adam bilgisayarından tuttuğu takımın maçını izliyordu.
Kadın da televizyonda ki dizisini izliyordu.
O sırada oğlu annesine dedi ki: Anne dersime yardım eder misin?
Kadın: Tamam oğlum dizim bitsin öyle diyerek diziye tekrar daldı.

Kocası dedi ki: Hanım bir kahve yap da içelim.
Kadın: Reklama az kaldı hayatım, o zaman yaparım deyip tekrar televizyona döndü.

O sırada kapı çaldı gelen komşunun küçük kızıydı.
Akşam oturmaya geleceklerini söyledi.
Kadın düşündü bugün dizisi vardı nasıl kabul edebilirdi?
Yarın ise en sevdiği ve tekrarı olmayan dizisi vardı, kabul edemezdi.
Perşembe günü boştu o gün yayınlanan dizisi geçen hafta bitmişti.
O günü uygun gördü ve o gün beklediklerini söyledi.

Perşembe günü geldi çattı. Komşular geldi.
Televizyon bu evde neredeyse hiç kapatılmazdı yine öyleydi.
Komşular geldi ufak bir hoşbeş faslından sonra bu sefer televizyonda aile yapılarıyla alay eden bir televizyon programı başladı. Hep beraber izlediler.
Bazı reklam aralarında çaylarını doldurdular, bazılarında ise sohbet ettiler.
Televizyon konuşmaya başlayınca onlar sustu sadece onu dinlediler.
Bazen yüz kızartıcı şeyler de çıktı televizyonda. Yüzler kızarmadı ne yazık ki. Çocuklarınkiler dışında!

HAKAİK

maalesef aynen öyle katılıyorum. Televizyon insanları geliştirirde, aptallaştırırda. Günde kaç saat tv izliyoruz. Bazıları izlemiyorum sadece Tv açık oluyor diyor.
Peki ilk uyandığımızda ilk yaptığımız şey ne oluyor_? TV yi açmak mı? TV nin açılmasıyla tüm işlerde kalıyor evde.
Koca akşam işten eve geliyor, yaptığı şey eşi mutfakta yemek hazırlarken, Bilgisayar başında. Kadın sofra hazır demesiyle yemek yenilir sofra kaldırılır, koca yine bilgisayar başında.
Kadın artık evde tv başında otura otura sıkılıp, dört gözle akşamın olup kocasını beklemektedir bir kaç sohbet edebilmek için. Fakat en ufak bir şey de, koca buna alınır, bir akşamım var zaten, bırakta işlerimi internette halledeyim der.

Yani ben başlığı şu şekil değiştireyim müsadenizle: Teknoloji geliştikte, insanlar sosyalleşemiyor. Bunu sadece TV değildir, İnternet zaten baş düşmanı.
Artık evde interneti olana 'sosyal' deniliyor. Artık komşuluk, arkadaşlık denen birşey kalmıyor. İnsanlar artık internet üzeri görüşüyor, cep telefonuyla 3 G bağlantısını kurarak birbirleriyle görüşmektedirler. Artık Karı koca bile bir teknoloji sayesinde bir araya gelmeden cinsel ilişkide bulunacaklar.

En büyük baş düşmanımız biziz. Çünkü Teknoloji gün geçtikce ilerleyebilir, doğru bir şekilde kullanabilmek önemli olan!!!

Paylaşım için Teşekkürler!

Back