Televizyon Sektorunde Olanlar

brokensmile7

Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
537
27
18
35
İstanbul
Merhaba lise son sinif öğrencisiyim, bölüm olarak bu sektoru seçmeyi düşünüyorum (reklam, rts, sinema tv vs) bu sektorde olanlardan bilgi almak istiyorum, tavsiye ediyorlarmi , zorluklari neler, is imkanlari neler, memnunlarmi ogrenmek istiyorum
Simdiden tesekkurler iyi akşamlar 🌙😊
 
Gerçekten mi ya 😔 hangi universite peki

2 tanesi eskişehir,birisi ankara.İletişim çok önemli medyanın artık yasama-yürütme-yargıdan sonra 4. güç haline geldiğini düşünürsek.Ama iletişim fakülteleri her sene yığınla mezun veriyor.Sektörün iş hacmi belli.Devlete alım yok denecek kadar az.TRT,RTÜK gibi kurumlarda çalışmak için iletişim fakültesi mezunu olmak şart değil.Bence önce gerçekten para kazanabileceğin bir mesleğin sahib ol.Daha sonra bunu dene.
 
2 tanesi eskişehir,birisi ankara.İletişim çok önemli medyanın artık yasama-yürütme-yargıdan sonra 4. güç haline geldiğini düşünürsek.Ama iletişim fakülteleri her sene yığınla mezun veriyor.Sektörün iş hacmi belli.Devlete alım yok denecek kadar az.TRT,RTÜK gibi kurumlarda çalışmak için iletişim fakültesi mezunu olmak şart değil.Bence önce gerçekten para kazanabileceğin bir mesleğin sahib ol.Daha sonra bunu dene.

Iyide üniversitelerden mezun olmuslar 😟
cok uzuldum ya, cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin...
 
Üniversite hayatın boyunca çalışmayıp sadece okulu bitirip iş bulmayı beklersen asla iş bulamayacağın bir alan. Ama okula devam ederken part time yazları da full time kanallarda, setlerde, yapım şirketlerinde çalışırsan çoğu sektöre göre kazancın daha bile iyi. İş yok değil, iş çok ama diplomadan önce tecrübeye bakıyorlar bu sektörde. Tecrübeli ve okulluysan çoğu insanın aylık kazancını haftada kazanıyorsun.
 
Uygulama birimleri olan bir okul tercih etmen iyi olur oncelikle her yazını gonullu (belki zorunlu) stajlarla doldurman ve girisken bir yapıya sahip olman gerekir. CV ni sene içinde okulun birimlerinde, yazın stajlarla doldurursun mezun oldun iş aramaya başlarsın. İşte buradan sonra iletişim fakültesinde okurkenki havamız balonmuş bunu anlıyoruz:)

Belki bir tanıdık imkanıyla bir yerlere kapak atabilirsen şanslısın ama onceden de belirttiğim gibi girişken bir yapıyla staj dönemindeki ilişkilerini sıcak tuttuysan ve kendini sevdirdiysen öyle de girebilirsin ama benim gözlemlediğim -büyük bir beklentiyle girme- belki 1 yıl belki 2 belki daha uzun bir süre karın tokluğuna ya da staj maaşıyla çalışabilirsin. Kadro mu verecekler önce sıraya girmelisin çünkü çilesini doldurmayan başkaları vardır senden önce. Kendini ispatlarsan şöyle de olabiliyor ihtiyaçlarını karşılıyorlar ama kadro beklemeye devam ediyorsun.

Sinema sektörünü çok bilemiyorum bu dediklerim radyo tv, gazete için geçerli. Okurken eğlencelidir ve kendini ayrıcalıklı hissedersin evet mezun olduktan sonra ben sabırlıyım mucadeleciyim paraya da ihtiyacım yok dersen tercih senin.

Dipnot: Yazacaktım unuttum reklam sektörü diğerlerine oranla daha tercih edilesidir. Büyük kuruluşlarda kaybolsan da orta düzey bir ajansta çok da güzel parlayabilirsin sonra adım adım ilerlersin. Reklam deyince daha çeşitli dalda çalışma geliyor aklıma. Vektörel programlar üzerinde yoğunlaşabilir estetik bakış açısıyla zenginleştirebilirsin çalışmalarını çok da eğlenceli. Profesyonel fotografçı olursun moda dergileri için katalog çekim yaparsın vs vs. Bak ama görüyorsun bu bölümlerin hangisini tercih edersen et temel nokta kendini geliştirmek.
 
Son düzenleme:
Televizyondaki muhabir, yorumcu yada spikerlere bak hepsi başka mesleklerden. Balçiçek pamir psikolog mesela mehmet ali birand hukuk mezunu yenilerden simge fıstıkoğlu var mesela o da sosyolog. Tabi birde mankenler ve güzellik yarışmasından gelenler var. Yani medya bir şans ve büyük oranda torpil işi. İletim fakültesi mezunu arkadaşım vardı kanal d de çalışıyodu yok paraya çok kötü çalışma saatleriyle çalışıyodu. İyi düşün iyi araştır o nedenle.
 
Back
X