• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik Düzeninizi Nasıl Takip Ediyorsunuz?

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Hanımlar bu konu hakkında açılan çok konu var biliyorum fakat ben bir düzen oturtamadım evimde
Yeni evliyim ve temizlik konusunda çok titizim, gerçi evim derli toplu ama misal banyoda sürekli yerde kıl görüyorum kıl oluyorum:)
Şimdiye kadar çalışmıyordum şimdi haftaya işe de giricem
Bana detaylı olarak temizlik planınızı yazabilir miziniz?

ben de 6 aydır evliyim ve evlendiğimden beri de çalışıyorum ve hala bi temizlik düzenim yok oturtamıyorum akşamları da kayınvalidem ve eltim yemeğe çağırıyo temizlik hafta içi pek yapamıyorum :(

ben de 6 aydır evliyim ve evlendiğimden beri de çalışıyorum ve hala bi temizlik düzenim yok oturtamıyorum akşamları da kayınvalidem ve eltim yemeğe çağırıyo temizlik hafta içi pek yapamıyorum :(

Akşamları evde olmaman kötü olmuş, sen yemek yapma diye mi çağırıyorlar?

Bende 8 aylık evliyim bundan 2 3 ay öncesine kadar berbattım :) Ama şimdi iyiyimm :) Pazar günleri mutlaka her yeri silip süpürüyorum ben. Haftaiçide 1 gün gidiyorum 1 gün gitmiyorum eve. Gittiğim günler bazen süpürüyorum. Çamaşırlarımı pazartesi atarım ki hemen kurusun çünkü çarşamba perşembe havluları atma günü pazartesiye kadar kuruması için ( eşim kuaför ) Cumartesi günleri mutlaka giderim eve eğer canım isterse pazar günü planım varsa akşamdan yatak odamı salonumu temizleriim. O odalara pek girilmiyor çünkü. Birde burdaki arkadaşların tavsiyesiyle aldığını aldığın yere koy kuralını benimsedim :) Çok yararlı oldu. Böyle yapıyorum ben :)

Bende 8 aylık evliyim bundan 2 3 ay öncesine kadar berbattım :) Ama şimdi iyiyimm :) Pazar günleri mutlaka her yeri silip süpürüyorum ben. Haftaiçide 1 gün gidiyorum 1 gün gitmiyorum eve. Gittiğim günler bazen süpürüyorum. Çamaşırlarımı pazartesi atarım ki hemen kurusun çünkü çarşamba perşembe havluları atma günü pazartesiye kadar kuruması için ( eşim kuaför ) Cumartesi günleri mutlaka giderim eve eğer canım isterse pazar günü planım varsa akşamdan yatak odamı salonumu temizleriim. O odalara pek girilmiyor çünkü. Birde burdaki arkadaşların tavsiyesiyle aldığını aldığın yere koy kuralını benimsedim :) Çok yararlı oldu. Böyle yapıyorum ben :)

Hmm ben de çalışınca pazar günlerini temizlik günü yaparım, beraber yaparız eşimle umarım:))
Cumartesi de çamaşır yıkarım ya da cumadan yıkarım cumartesi de ütüsünü filan yaparım
İnşallah iş yapacak gücü bulurum kendimde...

Hmm ben de çalışınca pazar günlerini temizlik günü yaparım, beraber yaparız eşimle umarım:))
Cumartesi de çamaşır yıkarım ya da cumadan yıkarım cumartesi de ütüsünü filan yaparım
İnşallah iş yapacak gücü bulurum kendimde...

Biz beraber yapıyoruz valla :) ütüde ben ayda 1 kere yaparım ama nasıl yapmak :) Eşim hergün gömlek giyer. Bir ütüleyişte 15 16 tane ütülüyorum 1 ay yetiyor :))

canım ben 2 yıllık evliyim. şu an riskli bir hamileliğim var ve istirahat etmem gerek. eski düzenim yok.

ama sağlık sorunu öncesi düzenimi yazayım sana. belki yardımcı olur.

ben balayıncan geldiğim günü başladım düzenimi oturtmaya. eşime de gösterdim. o da devam ettiriyor. çocuk olunca nasıl olacak bilemiyorum ama iki kişiyken güzel işliyordu.

şimdi, dağınık ev temizlemek işkence. eviniz her zaman düzenli olmalı. bunun yolu da evinizin alacağı kadar eşya biblo vs. kullanmak gerek. herşeyimin çekemecelerde, dolaplarda yeri var. eşim de yerlerini öğrendi. işimiz bitince herşeyi yerine koyuyoruz. bir su içsem, ya hemen bardağı yıkarım elimde ya da hemen makineye koyarım... evde dağınıklık olmayacak. gece yatarken bile etrafta bir şey bırakmayın.

eğer işte değil evdeysen, ev işine erken başlanmalı. oturdukça oturursun.

2 banyom var. biri misafir için biri ebeveyn banyosu. misafir banyosunu haftada 1 kere temizlerim. ebeveyn banyomuzu en az 2 günde bir.

haftada 2 kere tozları alırım. haftada 1 kere süpürge açarım, yerleri silerim eşyaları silerim. 15günde bir falan, kapıları, parke kenarındaki tozlukları, elektrik düğmelerini silerim. camlarım 12. kat. sık silemiyorum. ama içten 15 günde bir üstün körü siliyorum.

mutfak tezgahlarımı boş tutarım. tost makinesini bile iişi bitince dolaba kaldırırım. boş olduğu için günde 2-3 kere gelip gidip tezgahları silerim temiz kalır.

çamaşır 15 günde bir beyazlar ve renkliler yıkarım. balkonum yok. beyazları yıkarım kuruturum. yerşeltirirm. ütüsünü yaparım. hemen peşine renklilerimi. çamaşırım kurur kurumaz ütümü yaparım. ütü hiç sevmediğimden birikirse üşenirim. 2 gömlek bile varsa hemen ütülerim.

3 ayda bir de mutfak dolaplarımı tamamen dökerim, içlerini cifler kapları yeniden yerleştiririm.

koltuklarım halılarım beyaz. sürekli elimde bez leke olana kadar koltuk halı silerim. leke hemen çıkarırım. ayda 1 de halıları silerim. beyaz olduğundan halılar çok kirleniyor. ama 2 senede daha hiç yıkatmadım halılarımı. elde siliyorum.

avizelerimi de 2-3ayda bir silerim. taşlı falan değil. silimi kolay. her toz alışımda biblolarımı da silerim.

böylece ev düzenli kalıyor.

herşeyin yerini belirlersen, karı koca aldığınız şeyi yerine koyarsanız evinizin düzeni oturur.

çocuğum doğunda yeni düzenim nasıl olacak bakalım:) onu da anlatırım.

canım ben 2 yıllık evliyim. şu an riskli bir hamileliğim var ve istirahat etmem gerek. eski düzenim yok.

ben balayıncan geldiğim günü başladım düzenimi oturtmaya. eşime de gösterdim. o da devam ettiriyor. çocuk olunca nasıl olacak bilemiyorum ama iki kişiyken güzel işliyordu.

şimdi, dağınık ev temizlemek işkence. eviniz her zaman düzenli olmalı. bunun yolu da evinizin alacağı kadar eşya biblo vs. kullanmak gerek. herşeyimin çekemecelerde, dolaplarda yeri var. eşim de yerlerini öğrendi. işimiz bitince herşeyi yerine koyuyoruz. bir su içsem, ya hemen bardağı yıkarım elimde ya da hemen makineye koyarım... evde dağınıklık olmayacak. gece yatarken bile etrafta bir şey bırakmayın.

2 banyom var. biri misafir için biri ebeveyn banyosu. misafir banyosunu haftada 1 kere temizlerim. ebeveyn banyomuzu en az 2 günde bir.

haftada 2 kere tozları alırım. haftada 1 kere süpürge açarım, yerleri silerim eşyaları silerim. 15günde bir falan, kapıları, parke kenarındaki tozlukları, elektrik düğmelerini silerim. camlarım 12. kat. sık silemiyorum. ama içten 15 günde bir üstün körü siliyorum.

mutfak tezgahlarımı boş tutarım. tost makinesini bile iişi bitince dolaba kaldırırım. boş olduğu için günde 2-3 kere gelip gidip tezgahları silerim temiz kalır.

çamaşır 15 günde bir beyazlar ve renkliler yıkarım. balkonum yok. beyazları yıkarım kuruturum. yerşeltirirm. ütüsünü yaparım. hemen peşine renklilerimi. çamaşırım kurur kurumaz ütümü yaparım. ütü hiç sevmediğimden birikirse üşenirim. 2 gömlek bile varsa hemen ütülerim.

3 ayda bir de mutfak dolaplarımı tamamen dökerim, içlerini cifler kapları yeniden yerleştiririm.

koltuklarım halılarım beyaz. sürekli elimde bez leke olana kadar koltuk halı silerim. leke hemen çıkarırım. ayda 1 de halıları silerim. beyaz olduğundan halılar çok kirleniyor. ama 2 senede daha hiç yıkatmadım halılarımı. elde siliyorum.

avizelerimi de 2-3ayda bir silerim. taşlı falan değil. silimi kolay. her toz alışımda biblolarımı da silerim.

herşeyin yerini belirlersen, karı koca aldığınız şeyi yerine koyarsanız evinizin düzeni oturur.

Off canım sen de çok titizmişsin ayda 1 halı silen hanım ben pek görmedim yani maaşallah canım
Bebek olunca zorlanmazsın umarım

Off canım sen de çok titizmişsin ayda 1 halı silen hanım ben pek görmedim yani maaşallah canım
Bebek olunca zorlanmazsın umarım

ama tatlım ben üstünkörü siliyorum öyle 3 saat harıl harıl değil. çok güçlü değilimdir. ondan birikmeden yapıyorum. az az sık sık :) beyaz bir de çok kirleniyor. beyaz halı almayınn

ama tatlım ben üstünkörü siliyorum öyle 3 saat harıl harıl değil. çok güçlü değilimdir. ondan birikmeden yapıyorum. az az sık sık :) beyaz bir de çok kirleniyor. beyaz halı almayınn

Benim de hep gözüm vardı beyaz eşyalarda ama annemler engel oldu:)
Şimdi eşin mi yapıyor ev işlerini?

Akşamları evde olmaman kötü olmuş, sen yemek yapma diye mi çağırıyorlar?

zaten yapmış oluyorlar sizde gelin diyorlar gidince de geç dönülüyor çoğunlukla ya daha iyi bi işe geçersem kadın tutayım diyorum sürekli şunu yapçam bunu yapçam diye düşünüp de yapamadım mı sinir oluyorum

Evli değilim ama bende evde temizlik ve yemekten sorumlu kişiyim, anneme iş bırakmam.

Genel olarak düzenimi yazayım.

Haftasonu annemle evi dağıtırız, öyle ki yerler gazete, dergi, çanta falan dolu olur.

Pazartesi bunları toplarım. Süpürge açarım, yer silerim, toz alırım.

Salı günü pazar var burada. Alış veriş yaptıktan sonra pek mecalim kalmadığı için eve gelince makineye çamaşır atarım. Salı çamaşır günüdür kısaca. :1:

Ama evde iki kişi yaşadığımız için mesela kırmızıları her hafta yıkayamıyorum, birikmiyor çünkü. Her hafta yıkayamadığım çamaşırları da çarşamba günü yıkarım.

Perşembe günü banyoyu, mutfağı temizlerim ve iki haftada bir nevresim değiştiririm. Tabi nevresimlerin yıkanması, kurutulması var.

(İki haftada bir çarşamba ve perşembe günlerim boş olur, bende o günler akşama kadar uyur keyif yaparım :32: )

Cuma günü de tekrar süpürge açarım, yeri silerim, toz alırım. Ev dağılmışsa toplarım. Evi haftasonu tekrar dağılmak üzere hazır hale getiririm :1:

-Bunların dışında evimde bulaşık makinesi yok benim. Akşamın bulaşıklarını akşam kimsenin canı yıkamak istemez bizde. O yüzden ben ertesi sabah yıkarım, akşamüstü kaldırırım.
-Yemek olayını da her akşam 5'te mutfağa girer hallederim. İşlerim o saate kadar bitmiş olur. Her akşam yemek yapıyorum çünkü annem de bende ısıtılmış yemek yemekten hoşlanmıyoruz pek. Evde yeni pişmiş yemek yoksa dışarıdan söyleriz çok daha sağlıklıymış, iyiymiş gibi.
-Bu arada hafta içi her gün iş yapıyormuşum gibi görünüyor ama hiç yorucu değil. Çünkü en uzun iş üç saat sürüyor, onun dışında gün boyunca kahve, sigara :51:

Ben ev işi yapmazken de annem çalışıyordu ve onun programı da şöyleydi. Belki işe girince sana yardımı dokunur.

Hafta içi evde kimse olmadığından. E ben okuldayım, o işte.. Temizliğini cumartesi günü hallederdi. Tüm gününü temizlikle geçirir yorgunluktan ölürdü. Pazar günü de bir kaç çeşit yemek yapardı. Hafta içi yemek sıkıntımız olmadan onları yerdik. (Sanırım bu yüzden artık ısıtılmış yemek yemekten hoşlanmıyoruz :1: ) Ama evin yükü çalışan kadının omzundaysa evinde yaşayanları bu duruma alıştırman gerek. Kıyafetlerini oraya buraya savurmayacaklarını, mesela su içtikten sonra bardaklarını pat diye ortada bırakmamaları gerektiğini, dişlerini fırçaladıktan sonra lavaboda macun kalırsa onu temizlemeleri gerektiğini aşılaman gerek. Biraz askeri sistem açıkçası. (Ben bu düzenlilikten sıkılıp temizliği devraldım işte :1: ) Yoksa işin hepten zor olur. Evdekilerin de sana yardımcı olması gerek.

gün aşırı temizlik yapmaya çalışırım aksatmadım çok fazla şimdiye kadar
bazen çok yorgun olduğum günler oluyor o zamanda 2 günde bir temizlik yapıyorum
düzenli bir şekilde gidince evde fazla dağınıklık toz vs. olmuyor.
bu arada evli değilim ama temizliğe önem veririm ben yaparım

hem evli hem çalışıyo olunca artı sadece pazar günü tatil olunca çok zor temizlik falan ben bi de çocuğu olup da tüm bunları halledebilen kadınlara hayret ediyorum aslında sabahları erken kalksam bi sürü iş halletçem evden 8 gibi çıkıyorum 6 buçukta bi kalkabilsem :S

her şey iyi güzel de, ah o banyodaki kıllar ben temizliyorum onlar peşimden damlıyorlar banyoya :50:
bi de mutfak temizliği çok zoruma gidiyor benim ama mecburen yapıyorum :41: :4:
eğer çocuk filan yoksa haftada bir süpür sil yeter zaten iki kişi evin de sadece iki odasının kullanılması demek. en azından bizde öyle :51:
ama çocuğu olan ve yine de temiz ve düzenli hanımlara hayranım :46:

Benim de hep gözüm vardı beyaz eşyalarda ama annemler engel oldu:)
Şimdi eşin mi yapıyor ev işlerini?

yok ben yapıyorum gene. hatta kayınvalidem bir de yatılı geldi sağolsun :) zorlamadan kendimi yapıyorum. toz alıyorum, süpürge açıyorum, banyo temizliyorum, yemek, maşaır ütü okadar... ama ağır kaldırmıyorum. eşimi bekliyorum ona kaldırtıyorum. eskisi kadar temiz değil evim. evladım daha önemli. 2 sene titiz oldum. şu anki haline göre kaynanam sağda solda kirli diyecekse onun insafı:) umrum değil.

bu arada banyo kılları için el süpürgem yok... alamadı kocam sağolsun:) zırt pırt makine de açılmıyor kocaman.

her banyoya girişimde tuvalet kağıdı ile şöyle üstünkörü alıp atıyorum. tuvalet kağıdına yapışıyor kıllar iyi oluyor.

Ay okurken yoruldum valla :D
Kızcağızın korktuğu kadar varmış bu ne tempo böyle :)))

bende hem evli hem çalışan hemde bir büdüşü olan bir bayanım.benim temizliğim şöyle.hafta sonu cumartesi temizliğimi yaparım.bütün evi odalar dahil süpürür silerim.toz alırım.balkonu falan yıkarım.kış olduğu için her hafta yıkayamıyorum çünkü totom donuyo üşeniyorum ayrıca benden önemli değil.:) çamaşırlarıda cumartesi makinaya atarım yıkanır asarım.daha doğrusu nezaman çamaşır yıkanması gerekirse hafta içi hafta sonu farketmez atarım makinaya.tuvalet banyo hafta sonu yıkanır ama tuvaleti hafta içi çarşamba günü gene ilaçlar yıkarım.bulaşığı asla sabaha bırakmam.mutfağım dağınık gözüme uyku girmez diyebilirim.çok hasta olacam yada süper bi üşengeçlik girecek banaki çok şükür şimdidye kadar olmadı.çay içtiğimiz bardaklar bazen sabaha kalır onuda sabahın köründe oğlumun sütü ısınırken ben hallediyorum.her pazar ütü yaparım.bide benim evde öyle biblo miblo süs eşyaları falan yok şükür.sade bir evim var.hamallık bekleyen eşyam yok.banyomu her banyo yapışta zaten duştan sonra yıkıyorum.gerçi yine kuru kalmıyor kayganam sağolsun sıcak su almak için gider şofbeni açar orda abdest alır.benim banyoda küvette yok duşakabinde yok her taraf su oluyo yine.orayıda görmemezlikten gelicem kaygana bende durana dek.ne edeyim habire elimde çekpas peşinden gezemem.halı silmekten nefret ederim.zaten çocuk olduğu yerde bi bakıyorsun bişey dökülmüş damlatılmış.çok kirlendimi veriyorum yıkamaya mis gibi geri geliyo.hiç kendime eziyet edemem halı silecem diye.valla 4 yıllık evliyim ve şunu anladım hiçbir iş hiçbir şey benim sağlığımdanbenim rahatlığımdan daha önemli değilllll....

Son düzenleme:
ahh temizlik demeyin bana ewliyim şu an çalışmıyorum ama çalışırken daha kolaydı herşey sadece pazar günü temizlik günümdü ama artık ewdeyim ve kızım var 1 yaşında süpürgeyi açıyorum peşimde geziyor pas pas yaparken kovayı elliyor o uyurken hiç iş yapamıyorum en ufak bir sese uyanıyor yani çocukla temizlik daha zorr hemde kat kat ayrıca obanyodaki kıllara uyuz oluyorum yıkıyorum ertesi sabah yine kıl eşim saolsun sanırsın ewde kürkle geziyor o kadar dökülüyor:27:

Back
X