Evli değilim ama bende evde temizlik ve yemekten sorumlu kişiyim, anneme iş bırakmam.
Genel olarak düzenimi yazayım.
Haftasonu annemle evi dağıtırız, öyle ki yerler gazete, dergi, çanta falan dolu olur.
Pazartesi bunları toplarım. Süpürge açarım, yer silerim, toz alırım.
Salı günü pazar var burada. Alış veriş yaptıktan sonra pek mecalim kalmadığı için eve gelince makineye çamaşır atarım. Salı çamaşır günüdür kısaca.
Ama evde iki kişi yaşadığımız için mesela kırmızıları her hafta yıkayamıyorum, birikmiyor çünkü. Her hafta yıkayamadığım çamaşırları da çarşamba günü yıkarım.
Perşembe günü banyoyu, mutfağı temizlerim ve iki haftada bir nevresim değiştiririm. Tabi nevresimlerin yıkanması, kurutulması var.
(İki haftada bir çarşamba ve perşembe günlerim boş olur, bende o günler akşama kadar uyur keyif yaparım

)
Cuma günü de tekrar süpürge açarım, yeri silerim, toz alırım. Ev dağılmışsa toplarım. Evi haftasonu tekrar dağılmak üzere hazır hale getiririm
-Bunların dışında evimde bulaşık makinesi yok benim. Akşamın bulaşıklarını akşam kimsenin canı yıkamak istemez bizde. O yüzden ben ertesi sabah yıkarım, akşamüstü kaldırırım.
-Yemek olayını da her akşam 5'te mutfağa girer hallederim. İşlerim o saate kadar bitmiş olur. Her akşam yemek yapıyorum çünkü annem de bende ısıtılmış yemek yemekten hoşlanmıyoruz pek. Evde yeni pişmiş yemek yoksa dışarıdan söyleriz çok daha sağlıklıymış, iyiymiş gibi.
-Bu arada hafta içi her gün iş yapıyormuşum gibi görünüyor ama hiç yorucu değil. Çünkü en uzun iş üç saat sürüyor, onun dışında gün boyunca kahve, sigara
Ben ev işi yapmazken de annem çalışıyordu ve onun programı da şöyleydi. Belki işe girince sana yardımı dokunur.
Hafta içi evde kimse olmadığından. E ben okuldayım, o işte.. Temizliğini cumartesi günü hallederdi. Tüm gününü temizlikle geçirir yorgunluktan ölürdü. Pazar günü de bir kaç çeşit yemek yapardı. Hafta içi yemek sıkıntımız olmadan onları yerdik. (Sanırım bu yüzden artık ısıtılmış yemek yemekten hoşlanmıyoruz

) Ama evin yükü çalışan kadının omzundaysa evinde yaşayanları bu duruma alıştırman gerek. Kıyafetlerini oraya buraya savurmayacaklarını, mesela su içtikten sonra bardaklarını pat diye ortada bırakmamaları gerektiğini, dişlerini fırçaladıktan sonra lavaboda macun kalırsa onu temizlemeleri gerektiğini aşılaman gerek. Biraz askeri sistem açıkçası. (Ben bu düzenlilikten sıkılıp temizliği devraldım işte

) Yoksa işin hepten zor olur. Evdekilerin de sana yardımcı olması gerek.