Temizlik hastasıyım:((

Christian_Louboutin

Tek askim ve iki kizim
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
700
19
318
İstanbul
Kızlar ben 34 haftalık hamileyim. Hamileliğimin son dönemleri artık bi yerlerimi kaldıracak halim yok belimin ağrısından zor duruyorum hala daha kendimi zorlaya zorlaya elimde çamaşır suyu heryeri dezenfekte ediyorum. Üstelik hamileliğimin ilk zamanları düşük tehlikesi atlattığım halde yine hiç durmadım. Eşim kaç defa kadın tuttu ikinciye almadım sırf yaptıkları temizlik içime sinmiyor diye. Ellerim çamaşır suyundan cırt cırt gibi oldu. Eldivende kullanmıyorum illaha elime değecek. Sadece ev temizliği de değil kendimde sürekli banyoya girip derim kızarana kadar keseleniyorum. Buda yetmezmiş gibi eşime de sürekli seni keseliyim mi diyip keselemek istiyorum sanki heryerde mikrop varmış gibi. Şimdi birde domuz gribi çıktı offffff eşim evden içeri girer girmez zorla banyoya itekliyorum bu grip olayından sonra işi abartıp çamaşırsuyuyla yıkanıcam sanırım. Sokakta eldivenle dolaşıyorum bi yere dokunmamak için.
Önceden de temizliği severdim ama bu kadar değildi hamileliğimin başlangıcından beridir bu durum iyice çığırından çıkmaya başladı artık yapmaya gücüm kalmadı yine de kendimi çok zorluyorum. Doktorum istirahat vermişti erken doğum riskin var diyerek bense hiç durmuyorum kendime engel olamıyorum. Acaba psikolojik bir durum mu yoksa hamileliğimin getirdiği birşey mi ? Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı doğumdan sonra geçer mi acaba? Ne yapmam lazım ?

canim bence piskologaaa coktandir gitme gerekioo senin osbesif kompulsifff takinti gibi hastaliktirr bencee görün piskologaaa yoksa kendi kendine cok zorr tetafi olursunnn

canım kendine zarar verdiğin gibi bebeğine ve eşine de zararlı bu şekilde davranış.psikoloğa görünsen.

ciddi bir problem bu. bence psikyatriste gidin. annem böyle birinden söz etmişti. zamanla öz evladına sarılamaz olmuş. eve eşya gıda alamaz olmuş kirli diye.. ilelemeden durdurun temizlik takıntınızı.. geçmiş olsun..

kesinlikle çok ciddi bir sorun bu..
bencede bir yardım edin.kaldıki 36.haftaya kadar doğum yapmanız prematüre bebek doğurmanız demektir.küvözde kalacak demektir..bence şu an bunu düşünün ve dur deyin kendinize..
son bir şey daha söylemek istiyorum;çevremde ne kadar temiz titiz insan varsa hepsi nerdeyse mokuyla oynayarak vefat ettiler..sonradan bu temizlik hastalığı tedavi edilmediği taktirde ters tepiyor..

kendini bu kadar yipratma canim. bende titizim ama senin kadar degil.

evi toplarim temizlerim ardindan dagitan olursa bende cok sinileniyorum ama kimsecikleri banyoya atip araba gibi yikamam :D

sende biraz rahat ol. sandigin kadar cok mikrop yok. sen zaten camasir suyu kullaniyosundu. temizligini onunla yapinca mikroplar ölüyor zaten merak etme sen.

am arkadaslarinda dedigi gibi bir psikologa mutlaka görün
bebisinle sana mutluluklar dilerim:CüvCüv:

Canım ya bende en az senin kadar titizim ama yavaş yavaş yenmeye çalışıyorum bu huyumu
elimden gelse o yerleri halıları hergün silicem o kadar yani ama eşime zarar veriyorum bu
huyum yüzünden o da çok rahatsız.
Ayrıca sizinde bebeğiniz olucakmış madem çok abartmayın insan vücudunun mikrobada ihtiyacı vark bağışıklık sistemimiz gelişsin direç gösterebilsin sen böyle yapmaya devam edersen o yavrucak sık sık
hasta olur haberin olsun.

Kızlar çok saolun sanırım benim doğumdan sonra dediğiniz gibi bununla ilgili bi psikiyatr a görünmem gerekiyor çünkü ben yenemiyorum kendimi tutup yapmim diyorum sanki burnuma kötü kokular gelio :((

Yorumlarınız için çok teşekkürler hepinize a.s.

Çok zor bir durum....
Altında yatan neden araştırılmalı, şart bence bu...
Kendinizde çok mücadele edin başak şeyler yapmak için bu atakalr gelince...
Allah yardımcınız olsun..

Canım bence bu hormonlarla alakalı Bende hamileliğim sürecinde sanki o deterjan ları yiyesim gelirdi. Elimden çamaşır suyu düşmezdi köpürte köpürte heryeri silmek kazımak isterdim. Ve bunun önünede geçemezdim. Ama bebeğimi doğurdum kurtuldum bu durumdan.Doğumdan sonra geçmezse dr. görün.Yüzmüş kuyruguna gelmişsin kendine de bebeğede zarar verme.Hayırlı doğumlar.

Canım bence bu hormonlarla alakalı Bende hamileliğim sürecinde sanki o deterjan ları yiyesim gelirdi. Elimden çamaşır suyu düşmezdi köpürte köpürte heryeri silmek kazımak isterdim. Ve bunun önünede geçemezdim. Ama bebeğimi doğurdum kurtuldum bu durumdan.Doğumdan sonra geçmezse dr. görün.Yüzmüş kuyruguna gelmişsin kendine de bebeğede zarar verme.Hayırlı doğumlar.

Ayy canım ya inşallah öledir bende bi umut acaba onla mı alakalı diye düşünüyodum bakıcaz artık çok sağol.

Kızlar ben 34 haftalık hamileyim. Hamileliğimin son dönemleri artık bi yerlerimi kaldıracak halim yok belimin ağrısından zor duruyorum hala daha kendimi zorlaya zorlaya elimde çamaşır suyu heryeri dezenfekte ediyorum. Üstelik hamileliğimin ilk zamanları düşük tehlikesi atlattığım halde yine hiç durmadım. Eşim kaç defa kadın tuttu ikinciye almadım sırf yaptıkları temizlik içime sinmiyor diye. Ellerim çamaşır suyundan cırt cırt gibi oldu. Eldivende kullanmıyorum illaha elime değecek. Sadece ev temizliği de değil kendimde sürekli banyoya girip derim kızarana kadar keseleniyorum. Buda yetmezmiş gibi eşime de sürekli seni keseliyim mi diyip keselemek istiyorum sanki heryerde mikrop varmış gibi. Şimdi birde domuz gribi çıktı offffff eşim evden içeri girer girmez zorla banyoya itekliyorum bu grip olayından sonra işi abartıp çamaşırsuyuyla yıkanıcam sanırım. Sokakta eldivenle dolaşıyorum bi yere dokunmamak için.
Önceden de temizliği severdim ama bu kadar değildi hamileliğimin başlangıcından beridir bu durum iyice çığırından çıkmaya başladı artık yapmaya gücüm kalmadı yine de kendimi çok zorluyorum. Doktorum istirahat vermişti erken doğum riskin var diyerek bense hiç durmuyorum kendime engel olamıyorum. Acaba psikolojik bir durum mu yoksa hamileliğimin getirdiği birşey mi ? Aranızda böyle bir durum yaşayan var mı doğumdan sonra geçer mi acaba? Ne yapmam lazım ?

bende çok titizim ama senin anlattiğın hastalık bence doğumdan sonra geçmezse mutlaka uzmandan yardım al

Teyzem senden beter.
Her gün halı siler, yerleri siler. Her gün panjur siler kadın...
Rahim ameliyatından sonraki 3. gün kalkıp cam silmişti düşünün...
Ne desek de dinlemiyor.
Hatta eniştemin arkasından 'vücudundan düşen tüyleri' topluyor
:oklava:
Tek kazandığı ise antipatiklik...
Evine gidersek asla tuvalete bile girmiyoruz çünkü rahatsız edici.
Rahatsız edici olmak hoş ise devam et...
Yoksa bunu düşün ve durmaya çalış.

bu konu için belırlı aralıklarla tedaviye gıttım, şimdı artık daha iyiyim canım. bu durum ınsanı asosyalleştırıyor. kımse yanında rahat edemeedıgı için sonunda yanlız kalıyorsun. bunu kendıne yapmaya degmez, hemen tedavı ol canım. gerçekten ınsan ısteyınce degışıyor. şimdı temızlık konusunda az da olsa daha rahatım. mesela arkadaşlar dışarı çıkıyoruz dedıgınde bulaşıgım dahı olsa dışarı çıkabılıyorum, gittiğim yerde o bulaşıgı duşunmuyorum,tadını çıkarıyorum,gelınce temızlıyorum.

abartlı temızlık tabıkı zarar ama bu domuz grıbı cıktı bırde benım beynımde kıstten dolayı hastanelere gıtmekten bı hal oldum dolayısıyla huylanıyorum yıkanıyorum ustumu basımı yıkıyorum napıyım ınsallah hastane faslım bıterse tıtızlık olmuycak kardesım bıle bana tıtızantı dıyo dusunun ama napıyım ssk hastanesı cokda temız olmuyor ama ozellıkle su sıralar evde ısenız otobus hastane ne bılıyım toplu mekanlara gıtmıyorsanız tıtız olmayın ev temızlıgı ıcınde gun belırleyın sabredın ıllada temızlıkse dus alın gunluk ellrınız sık yıkayın bu onemlı sadece saglıktan onemlı degıl hıcbısey unutmayın kendınıze ıyı davranın ben cok ıyı anladım son gunlerde

Son düzenleme:
Bende temizlik hastasıyım kızlar yaaaaaaaa hem simetri hastalığı hem de her taraf yeni temizlik yaptığım gibi tertemiz olsun istiyorum

Back
X