Temizlik ve yemek sorunu

gizlihesabim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2025
95
29
3
25
Merhabalar. Bu sorunlardan çok sıkıldım.
Aile evinde annem her işi gösterirdi ve öğretti.
Yemek yapmayı, temizlik yapmayı biliyorum.
Ama asla içimden gelmiyor.
Evliliğimden (iki yıldır evliyim) beri evi düzene sokamadım. ev temizliği benim için hiç önemli değil. Birkaç gün önce kürtaj geçirdim zaten ilgilenmediğim evim çok daha kötü dağıldı. Temizlik konusunda elim yavaş, çok becerikli sayılmam. Ama bebeğim olsun istiyorum. Onun için evin düzenli olması ve her zaman yemek pişmesi gerekiyor. Bu işleri yük olarak görüyorum ve nefret ediyorum. Benim gibi olup alışkanlık haline getirebilenlerden öneri almak istiyorum.
Uygulanabilir her öneri benim için önemli.
Dipnot: haftanın altı günü aktif çalışıyorum

6 gün çalışıyorsan hangi gün temizlik yapacaksın zaten kinu sahibesi, yorgun olman normal. Senin de canın var, sen Süpermen değilsin. Temizlik de zaten boynunun borcu değil, kocan bu konuda ne düşünüyor mesela.. kendini bu şekilde hizmetliye indirgeme bana kalırsa .

Kocam benden temizlik beklemiyor açıkçası. Ama yemek konusunda büyük bir beklentisi var hala. Çünkü haftanın her günü olmasa da birkaç gün yapıyorum devamının gelmesini istiyor ama beklemiyor. Bu konularda anlayışsız değil ama ben kendimi eksik hissediyorum. Çünkü ev dağınıkken ben de mutsuz oluyorum. Hem çalışıp hem evini çekip çeviren insanlara hayran kalıyorum.

Allah aşkına zaten 6 gün çalışıyorsun . İmkan varsa aylık bir temizlik elemanı çağır . Sen de günlük yap geç . Düzen konusunda ise YouTube videoları var onları dinle evini dizayn et çok fazla eşya bulundurma sade evin düzeni daha kolay olur

Valla çalışan karısı varsa o da yapacak. Sen de ondan iste. Evin iş yükü ikinizin üzerineyse yemek ve temizlik yükü de öyle olmalı.
Ben de temizlikmiş yemek yapmakmış çok uğraşan bi insan değilim ve yıllar sonra bebek yaptım bi şekilde birbirinizin düzenine ayak uyduruyorsunuz.

Bizim evde eşim yapar temizliği. Güzel de yapar bazen beğenmediğim yer olursa üstünden geçerim. Yemek kısmı bendedir. Hayat müşterek her şeye yetişemezsiniz. Yetişemediklerinizi eşinize paslayın. O evde sadece siz yaşamıyorsunuz

Eşim tozdan kirden hiç rahatsız olmuyor ki temizlik yapmak aklına gelsin
Artık internetten liste araştırmaya başladım günlük haftalık aylık yapılması gerekenler diye. O şekilde bir liste alıp paylaşmayı düşünüyorum. Ne kadar kalıcı ve mantıklı olur bilmiyorum.

Rahatsız olmasına gerek yok siz söyleyin ev çok tozlandı sen temizliği yap ben de yemeği halledeyim diyin.

esin ne yapiyor?
o yemek temizlik yapiyor mu?
haftada 6 gun calisip kazandigini eve harcayip bir de yemek temizlik kosturuyorsan tabii ki yapamazsin
ailenin enayisi sen misin?
cok acil esinle is bölümü yapmalisin
eger yemegi senden bekliyorsa bulasiklari o yıkamali mesela
ütüyü sen yapiyorsan camasir onda olmali
pazarlari sen dolaplari ortaligi duzenliyorsan o silip süpürmeli.
bunlar olmuyorsa o babasi gibi eve gelip tv izliyorsa oyle bir ataerkil paşaysa o zaman neden onun annesi gibi evde yatmıyorsunuz da ona maddi olarak destek oluyorsunuz?
ne guzel memleket ya cok sinirleniyorum boyle konulari okurken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…