Temizlik :(

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Selam hanımlar. Bayrama iki gün kaldı ama ben hala evi bi türlü temizleyemiyorum. Hep boyleyım gerçi bu konudan. Kalkıyorum işte evi güzelce temizleyim diye ama mutfağa ya da ne bileyim bi odaya girdim mi çıkamıyorum,her yer dip bucak temiz olsun istiyorum ama ben bi odanın temizliğini yapana kadar saatler geçiyo, yoruluyorum ve koltukta mayışıyorum:110: Temizliklerim hep yarım bu yüzden hiç zaferi tadamadim :( Siz nasıl yapıyorsunuz? Nereden basliyorsunuz? Ya da pratik uygulamalariniz var mı? Lütfen yardım edin yoksa bayrama evi yine temizliyemicem :(

Selam hanımlar. Bayrama iki gün kaldı ama ben hala evi bi türlü temizleyemiyorum. Hep boyleyım gerçi bu konudan. Kalkıyorum işte evi güzelce temizleyim diye ama mutfağa ya da ne bileyim bi odaya girdim mi çıkamıyorum,her yer dip bucak temiz olsun istiyorum ama ben bi odanın temizliğini yapana kadar saatler geçiyo, yoruluyorum ve koltukta mayışıyorum:110: Temizliklerim hep yarım bu yüzden hiç zaferi tadamadim :KK43: Siz nasıl yapıyorsunuz? Nereden basliyorsunuz? Ya da pratik uygulamalariniz var mı? Lütfen yardım edin yoksa bayrama evi yine temizliyemicem :KK43:

valla yapmıyorum , yani bayram diye kendimi kasmıyorum her zaman ne kadarsa o kadar, insan ke kadar pis olabilir ki zaten bence takma kafana, bayramda millet eleştirmesin diye temizlik yapılır genelde, kim ne düşünürse düşünsün herkes kendi evine baksın banane

Valla tatlim bende kac gundur erteliyodum bugun yaptim perdelrime kadar yikadim... ben bi odaya giriyorum toz al sil supur hepsini yapiyorum bitiyo sonra diger odaya geciyorum benim huyumdur ama asla yarim birakmam ertesi gune bile birakmam takinti gibi bisey sanirim mesela diger insanlarin calisma stili mesela bugun bi is yapar yarin baska iş ama benim takintim herseyi bi gunde yapar bitiririm ama mesela bi odayi bitirdikten sonra 5 10 dakika oturur dinlenir sonra devam ederim..bide hizli hizli calis mesela kendine hedef koy aksama butun islerimi bitircem diye..

bitirmeden sandalyeye bile oturmuyorum biliyorum ki oturursun bir daha kalkamam
önce ayrıntıli yerleri temizliyor en son da genel komple evi temizliyorum sabah başladım mi aksama bitiyor bir de ben evden kuru kalabalığı yolluyorum babamı erkek kardesimi yoksa onlara sinir olmaktan hiç is yapamam annem ve kiz kardesime de ayak işi veriyorum böylece kolay bitiyor

Bugun tum dolap iclerini cikardim doktum tek tek katla utule.
Portmonta icini temizledim.
Tum mutfak dolaplarini indirdim yerlestirdim.
Ee benden bukadar yarin yardimci ablanin elinden oper gerisi.
Imkanin varsa bi yardimci tut.
Hem sen rahat et hem ekmek kazandir birine.

Ilk oturma odasindaki daginikliklar ayit oldugu yerlere tasinir
Sonra salon toplanir dqginikliklar gerekli yerlere konur
sonra yatak odaddi toplanir
Evin tum odalari supurulup silinir

Banyo vc temizligi
en son mutfak
amannn ya zaten cokta kolay degil
yilma

Hii simdi kalk salonun camlari sil kapiyi sil mobilyalarin tozunu al supur sil bitii:duduk:
Yarinda yatak odasina gir cami sil dolaplari duzelt yerleri supur sil:halay:
Oglen sonu mutfaha gir dolaplari sil cami sil yerleri supur sil bitti:işsiz:
Akdam cocuk odasina dal yatakodasindaki temziligi ordada yap:KK55:
Ertesi gunde banyoda nevar ne yok cikar disari dok cifi camasirsuyunu fosur fosur yika acik birak kurusun wc gir ordada aynini yap balkonuda yika iste bitti:sampiyon:

Dun hepsini bi anda yaptim hala her yerim agriyo
Takinti bende olecegimi bilsem dur buzdolabini da sileyim diye bekliyorum :sus:
Evde ivir zivir olmazsa daha kolay oluyor
Once daginikliklar,copler
Sirayla perdeler camlar
Duvarlar
Sonra silkeleme ,supurme
Sonra tozlar ve yerler (elle siliyorum)
Kapilar
Sonra mutfak dolaplar ic dis
Beyaz esya
Sonra tuvalet banyo lavobo
Balkon
En sonunda da bayiliyorum:bicak:

Ilk oturma odasindaki daginikliklar ayit oldugu yerlere tasinir
Sonra salon toplanir dqginikliklar gerekli yerlere konur
sonra yatak odaddi toplanir
Evin tum odalari supurulup silinir

Banyo vc temizligi
en son mutfak
amannn ya zaten cokta kolay degil
yilma
Şimdi ben oturma odasıyla bile başlasam çok çok uzun sürüyor. Halıları kaldırıyorum, cirpiyyorum, evi supuruyorum siliyorum sebebini bilmiyorum ama tekrar supuruyorum sonra öyle daha temiz olur gibi geliyo. Camlar koltuk fln derken benim yine pertim çıkıyo :(

Bugun tum dolap iclerini cikardim doktum tek tek katla utule.
Portmonta icini temizledim.
Tum mutfak dolaplarini indirdim yerlestirdim.
Ee benden bukadar yarin yardimci ablanin elinden oper gerisi.
Imkanin varsa bi yardimci tut.
Hem sen rahat et hem ekmek kazandir birine.
Sey ben zaten öğrenciyim aslında 2 ay kadar ev temizligiyle uğraşıyorum :KK45:Ben gelince annem pek dokunmaz yardimci da bizim buralarda pek yaygın değil :(

Dun hepsini bi anda yaptim hala her yerim agriyo
Takinti bende olecegimi bilsem dur buzdolabini da sileyim diye bekliyorum :sus:
Evde ivir zivir olmazsa daha kolay oluyor
Once daginikliklar,copler
Sirayla perdeler camlar
Duvarlar
Sonra silkeleme ,supurme
Sonra tozlar ve yerler (elle siliyorum)
Kapilar
Sonra mutfak dolaplar ic dis
Beyaz esya
Sonra tuvalet banyo lavobo
Balkon
En sonunda da bayiliyorum:bicak:
Ay valla okurken yoruldum :( Ama en azından sıraya oturtmussunuz bu sekilde güzel yani :)tabu yazınca güzel gözüküyor içine girmek lazım bi de :(

Hii simdi kalk salonun camlari sil kapiyi sil mobilyalarin tozunu al supur sil bitii:duduk:
Yarinda yatak odasina gir cami sil dolaplari duzelt yerleri supur sil:halay:
Oglen sonu mutfaha gir dolaplari sil cami sil yerleri supur sil bitti:işsiz:
Akdam cocuk odasina dal yatakodasindaki temziligi ordada yap:KK55:
Ertesi gunde banyoda nevar ne yok cikar disari dok cifi camasirsuyunu fosur fosur yika acik birak kurusun wc gir ordada aynini yap balkonuda yika iste bitti:sampiyon:
Şimdi mi temizlik mi ? Dediğiniz gibi sürekli yapsam bu sekilde daha kolay ama ben normalde çok tinnamam ve bi günde dip bucak isterim bu yüzden yetistiremiyorim sanırım :(

Sey ben zaten öğrenciyim aslında 2 ay kadar ev temizligiyle uğraşıyorum :KK45:Ben gelince annem pek dokunmaz yardimci da bizim buralarda pek yaygın değil :KK43:

Aman canm ya ev temizlik fln diyince evli coluk cocuk sahibi sandim .
Birak yapma annene yardimci ol sadece sen ogrencisin.
Yavrum anam suyumu bile elime verirdi
Abartir cayima sekerimi atar karistirir verirdi bide yerime ic derdim.
Evlendik isler okadar kolay olmuyo.
Iyisimi zorunluluklar yokken takma kafana bu kadar

bitirmeden sandalyeye bile oturmuyorum biliyorum ki oturursun bir daha kalkamam
önce ayrıntıli yerleri temizliyor en son da genel komple evi temizliyorum sabah başladım mi aksama bitiyor bir de ben evden kuru kalabalığı yolluyorum babamı erkek kardesimi yoksa onlara sinir olmaktan hiç is yapamam annem ve kiz kardesime de ayak işi veriyorum böylece kolay bitiyor
Zaten biraz oturayim dediğim an temizlik yarım kalıyor :( Babamgil de herseye karışır ne gerek var ev temiz fln der onlar varken rahat bir temizlik bile yapamam :(

Back
X