Çocuk Hastalıkları Temre mi kurdeşen mi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

HhHhHhMm

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2024
9
1
6
29
Bakar mısınız sizce bu nedir

Eklentiler

• IMG_20250626_212653.webp
    IMG_20250626_212653.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20250626_212647.webp
    IMG_20250626_212647.webp
    18,6 KB · Görüntüleme: 32
Bu şekilde yuvarlak olarak bacağında var . Ama farklı yerlerinde kuru kuru döküntüler var
Kurdeşen böyle olmaz öncelikle onu söyleyeyim. Temrenin ortası sert olur elinizle bastırınca sertlik geliyor mu?
Sürekli var mı yoksa sönüp sonra alevleniyor mu? Mantara da benziyor bacağındakiler ama alerji de olabilir

Kurdeşen böyle olmaz öncelikle onu söyleyeyim. Temrenin ortası sert olur elinizle bastırınca sertlik geliyor mu?
Sürekli var mı yoksa sönüp sonra alevleniyor mu? Mantara da benziyor bacağındakiler ama alerji de olabilir
Hayır bı sertlik yok sadece kenarları kuru ara ara alevleniyor

Egzama olabilir mi? Google lens ile bakın bir de, doğru olmayabilir ama bir şeyler söyler

ne zamandır var doktoru bir şey demedi mi?

Daha önce besin alejisi için kan testi yapıldı herhangi bir alerji çıkmadı
Testte çıkmaması alerji olmadığı anlamına gelmiyor. Farklı belirtileriniz varsa onları da takip edin. Kakada kan, mukus, gaz sancısı, gürültülü kaka gibi. Alerji geçmişi ve atopik dermatiti olan bir bebeğim var. Bioderma atoderm intensive baume kullanıyorum yatıştırıyor iyi geliyor. Tavsiye ederim. Sormak istediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz

Daha önce besin alejisi için kan testi yapıldı herhangi bir alerji çıkmadı
Alerji testleri yanıltıcı olabiliyor çünkü yaptıkları deri testi ve kan testleri erken belirtili alerjileri tespit ediyor daha çok geç belirtili alerjiler bu testlerde çıkmıyor maalesef

Benim bebeğimde de aynen bu şekilde lezyonlar oldu geçen hafta doktora götürdük. Egzama dedi direkt. Bence zaman kaybetmeden doktora götürün. Çünkü bana isiliktir götürme boş yere falan diyip zaman kaybettirdiler. Ufakken tüm sırtını kapladı. İlaçsız da geçmiyor.

Sanıyorum diğer arkadaşların da dediği gibi Atopik dermatit/Egzama. Kortizonlu krem ile geçiyor gibi ama onu da çok sık kullanmamak gerekiyor. Doktor elinizi değdirdiğinizde kuru hissettiğiniz her an nemlendirin dedi. Herhangi bir alerji durumundan bahsetmedi ancak hassas bir konu başkaca belirtiler varsa değerlendirmek gerekebilir.

Benim bebeğimde de aynen bu şekilde lezyonlar oldu geçen hafta doktora götürdük. Egzama dedi direkt. Bence zaman kaybetmeden doktora götürün. Çünkü bana isiliktir götürme boş yere falan diyip zaman kaybettirdiler. Ufakken tüm sırtını kapladı. İlaçsız da geçmiyor.

Merhaba hangi ilacı kullanıyorsunuz acaba? Bebeğimde de bir süredir var, bazen coşuyor bazen sönüyor ama tam anlamıyla geçiremedim bir türlü.

Sanıyorum diğer arkadaşların da dediği gibi Atopik dermatit/Egzama. Kortizonlu krem ile geçiyor gibi ama onu da çok sık kullanmamak gerekiyor. Doktor elinizi değdirdiğinizde kuru hissettiğiniz her an nemlendirin dedi. Herhangi bir alerji durumundan bahsetmedi ancak hassas bir konu başkaca belirtiler varsa değerlendirmek gerekebilir.

Merhaba hangi ilacı kullanıyorsunuz acaba? Bebeğimde de bir süredir var, bazen coşuyor bazen sönüyor ama tam anlamıyla geçiremedim bir türlü.
Bizim de aynı öyleydi işte. Deloday şurup verdi bu genelde alerji için kullanılırmış. Nemlendirici losyon verdi. Bir de ectopix diye bir merhem verdi. Merhemi kullanınca hemen söndü. Yarın 1 hafta olacak ilacı kullanalı tamamen geçti diyebilirim. Ama siz yine de doktora götürün bence tam bilemeyiz sonuçta.

Back
X