Tenefüs Cezasi

lilakelebek

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
130
67
18
37
Merhaba kizlar.. Oglum 6 yasinda birinci sinifa basladi bu sene. Ogretmenimiz odevini eksik yapanlara ve derste konusanlara teneffuste siniftan disari cikmama cezasi veriyormus tenefus bitene kadar. Bu normal mi?

cık olmaz. 6yasinda. kurallara uymasi icin baska yollar denenmeli. ama ogretmenin yontemi buysa cok da karismayin. sonucta siz de evde odevini bitirip bitirmedigni kontrol etmeliydiniz. sizin de sorumlulugnuz var.

Son düzenleme:
bılmıyorum olabılır
odevlerını eksık mı yapıyor?
benım oglum dun okulda yapması gerekenlerı eve bırakmıs bende yarın tenefuse cıkmayarak okuldakı odevlerını tamamlamasını soyledım. ıstanbuldayız bız zaten hava cok yagıslı ve soguk
sınıfta duruyor artık cocuklar

ilk basta biyle demistir hoca.ama uygulayacagini sanmam.
6 yasindaki çocuğun sessiz durmasini beklemek bi Ütopya :) biz 8 leri zor zaptediyoruz.
cok da kafaniza takmayin.cocugun odevini yaptırın ve saygili olsun yetecektir

Olabilir. Öğretmen öncesinde birkaç kez ikaz ediyordur zaten. İkazları kulak ardı ettiğini görüncede ceza yöntemi uyguluyordur.

Teneffüs çocuğun hakkı. Ayrıca cezalandırma yöntemiyle eğitim hangi devirde kaldı, öğretmen saçmalamış.
Üstelik çocuğun bu hakkını elinden alarak, bir sonraki derse adapte olmasını da engelliyor. Birazcık pedagojiden anlasa, cezalandırmak gibi bir acizlik yerine, çocuğun derse olan ilgisini arttıracak daha farklı yöntemler bulurdu.
İşte önüne gelen öğretmen olunca, denetim sıfır olunca, böyle oluyor.

Yok biz odevimizi evimizde yapiyoruz oglum anne hepsini yapalim yoksa yarin tenefuste disari cikamam sinifta oturmak zorunda kalirim diyor..okulun ikinci haftasinin ilk gunu esim okula gitmis surpriz yapiyim ogluma diye.. Teneffus zili calmis herkes cikmis oglum ve iki arkadasi en arka sirada oturuyolarmus.. Kapidan esim ogluma gel isareti yapmis o da gelmemis.. O sirada ogretmen siniftan cikmis.. Esimi gorunce derste konustuklari icin onlara teneffuse cikmama cezasi vermek zorunda kaldim... bu tenefusu sinifta gecirecekler demis esime..

ben eğitimci değilim.
ancak doğru bulmuyorum.
benim yeğenim geçen yıl okula başladı, aynı şekilde öğretmen cezalandırıyormuş.
küçücük çocuk tüm yıl ödev yaptı desem yalan olmaz. zaten haftasonları arada bir görüşüyorduk, çocuk kendi odasında saatlerce ödevini bitirmeye çalışıyordu. bu yaşta bana hiç normal gelmedi açıkçası.
evde ödev yapsın, haftasonu ödev yapsın, yok bir de tenefüse çıkmasın ödev yapsın.

6 yaşında bu çocuk, bence okulda o kadar süre ders alması yeterli olmalı, kalan zamanında oyun oynamalı.

hayır normal değil.teneffüs cezası ya da yemek vermeme gibi cezalar hiç bir zaman verilmez hele ki okula uyum sürecinde olan 1.sınıf çocukları için bu çok ağır bir ceza.

eğitimde elbette ödül-ceza yöntemi davranış geliştirmek ya da değiştirmek için kullanılır ancak çocuğun temel hakları elinden alınmadan yapılır bu.

öğretmen değilim, 2 çoçuk annesiyim. ben çocuğun gururu ve onuru incinmediği sürece öğretmene müdahale edilmemesi taraftarıyım.

bağırsa olmaz, dövse olmaz e eğitim nasıl olacak. birde çoçuklarımız bilsinler görevlerini yerine getirmemenin bir sonucu olmalı.

ben problem yapmazdım.

bılmıyorum olabılır
odevlerını eksık mı yapıyor?
benım oglum dun okulda yapması gerekenlerı eve bırakmıs bende yarın tenefuse cıkmayarak okuldakı odevlerını tamamlamasını soyledım. ıstanbuldayız bız zaten hava cok yagıslı ve soguk
sınıfta duruyor artık cocuklar
Cutemom helal, tam bir eğitim dostusun .

Daha Önce de okudum bu tarz mesajlarını. Çocuğuna gercekten mesai ve emek harcayan, ÖĞRETMEN ile işbirliğine giren bir velisin.

Çocuğuna sen Dünya'nın merkezindesin diye sanal bir dünya yaratıp kendi hayatına bakan veliler Yüzünden maalesef başarısız bir nesil yetişiyor ..

hayır normal değil.teneffüs cezası ya da yemek vermeme gibi cezalar hiç bir zaman verilmez hele ki okula uyum sürecinde olan 1.sınıf çocukları için bu çok ağır bir ceza.

eğitimde elbette ödül-ceza yöntemi davranış geliştirmek ya da değiştirmek için kullanılır ancak çocuğun temel hakları elinden alınmadan yapılır bu.
Ben bunu ilk duydugumda sorun etmemistim ama kuzenim ogretmen..ona soyledigim de teneffus cezasi diye birsey olamaz yasak dedi. Cunku o 10 dk da alacagi temiz hava o cocugun hakki., bu hak elinden alinmaz dedi. Bi sekilde bu cocuklar disiplin edilecek ilkokulda bunun farkindayim.. Ama bu sanki biraz agir oluyor gibi geldi.. Cunku tum tenefus yani 10 dk boyunca hic cikartmiyormus.,

Teneffüs cezası olmaz.. bunlar daha bebeklikten yeni çıkma, sıkışır, altına kaçırır, susar, acıkır.. verilen bir hakkı elinden alarak ceza veremezsiniz.. kaldı ki gerçekten çok ödev veriliyor, bizim öğretmenimiz yaptığı kadarını yapsın önemli olan gayreti dedi.. ilk haftalar yarısını yaparken şimdi öğretmenim üzülmesin diye tamamını yapıyor.. her konuda yaptırım olmalı ama böyle değil..

ilk basta biyle demistir hoca.ama uygulayacagini sanmam.
6 yasindaki çocuğun sessiz durmasini beklemek bi Ütopya :) biz 8 leri zor zaptediyoruz.
cok da kafaniza takmayin.cocugun odevini yaptırın ve saygili olsun yetecektir
konuyla çok alakalı değil ama size bişey sorabilirmiyim. oğlum anaokuluna gidiyor geçen öğretmeni eşime çizgiflim açtıklarında oğlumun en fazla 15 dk oturduğunu söylemiş. eşimde yani normal değilmi bu yaşta çocuk nekadar oturabilir. belki cizgiflimi beğenmemiştir demiş:) yani galiba konuya hakimsinizdir diye soruyorum.

Maşallah herkes ogretmenden coook daha bilgili, eğitim uzmanı ve ayni anda pedegog . Hanimlar bu kadar derin bir birikiminiz varsa ve cocuklarinizin psikolojisi bir bakisla bile bozulabilecek kadar zayifsa cocuklarinizi surekli elestirip hiiic begenmediginiz ogretmenlerin ellerine birakmayin evde kendiniz egitin

Teneffüs cezası olmaz.. bunlar daha bebeklikten yeni çıkma, sıkışır, altına kaçırır, susar, acıkır.. verilen bir hakkı elinden alarak ceza veremezsiniz.. kaldı ki gerçekten çok ödev veriliyor, bizim öğretmenimiz yaptığı kadarını yapsın önemli olan gayreti dedi.. ilk haftalar yarısını yaparken şimdi öğretmenim üzülmesin diye tamamını yapıyor.. her konuda yaptırım olmalı ama böyle değil..
bu aynen böyle söyleseniz öğretmene kim bilir ne der ve nasıl tavır takınır çocuğa.. valla işimiz çok ama çok zor...

Ben bunu ilk duydugumda sorun etmemistim ama kuzenim ogretmen..ona soyledigim de teneffus cezasi diye birsey olamaz yasak dedi. Cunku o 10 dk da alacagi temiz hava o cocugun hakki., bu hak elinden alinmaz dedi. Bi sekilde bu cocuklar disiplin edilecek ilkokulda bunun farkindayim.. Ama bu sanki biraz agir oluyor gibi geldi.. Cunku tum tenefus yani 10 dk boyunca hic cikartmiyormus.,

Anne olarak biraz zor bunu öğrenmek içiniz gider anlayabiliyorum öğretmen ile görüşebilirsiniz ödev için bu sekilde yapmak olabilir ama derste konuşan için biraz saçma uygulama 2 ders boyunca aralıksız sınıfta kalamak biraz ağır ilkokul öğrencisi için...
Öğretmene "ders odev için olabilir fakat konuşan için biraz ağır oğlumun bu konuşmadan bilgisi olmasın size karışabilecegimi düşünmesin"
Buna benzer görüşüp öğretmenin de düşüncelerini öğrenebilir biraz rahatlayabilirsiniz

Back
X