tecavüzün suç olmasının sebebi elbette başkasının vücuduna saldırıdır buna muhalif bir şey söylemedim zaten, ki suçun tanımını tartışmıyoruz.. benim söylediğim şey hatanın önlenmesine yönelik tedbirlerdir. zaten bu yüzden mesajımda konuyu ve sahibini olay dışında tuttum bu olayda veli de haklı olabilir yeterince ayrıntı bilmiyoruz. demek istediğim ceza olayının felsefesinde ceza verilen olayın tekrarını engellemek, yanlış olduğu bilincini oturtmak ve yapılan her işin bir bedeli olduğu mantığını ceza verilen kişi ve topluma aşılamak vardır. bu illa gerçekten kötü bir olay olduktan sonra büyük yaptırımlarla öğretilmez. bu yüzden okul çağına sadece öğretim değil eğitim-öğretim diyoruz. yapılan herşeyin bedeli vardır düşüncesinin nesi kötü? yetişkin hayatında çevremizde bir dolu kötülük potansiyeli taşıyan insanlarla yaşıyoruz değil mi? bu kişiler karşısındaki insanın vücut bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini bilecek kadar insan olsa cinayet işlemez, tecavüz etmez.. bu kişileri kötü şey başımıza gelmeden tespit edip ayıklama gibi bi şansımız ve hakkımız da yok. o halde? çözüm en başında insanın her yaptığının bedelini ödemek zorunda olduğu düşüncesine sahip olmasıdır en azından. en temelde bu olmak zorundadır. çünkü bazen öyle örneklerle karşılaşıyoruz ki çözüm ancak bu düşünce oluyor. hepimiz günlerce haberlerde izledik çok ünlü ailelerin, belki öğretimi için milyarlarca lira döktüğü, ailesinde sevgi problemi yaşamamış zengin çocuklarının işlediği zalimce suçları.. şimdi bu çocuğun eksiği neydi? belki başka psikolojik sorunların yanında temel olarak yaptığı hiçbir yanlış şey için bedel ödememiş olması.
ayrıca ben bu bilincin oluşturulmasına vurgu yapmak için ağır bir örnek seçtim olayı yansıtması bakımından eşdeğer olsun diye değil. sizin örneğiniz ise hiç karşılamıyor. ütü yaparken yakmayı problem çözerken yanlış yapmaya benzetebilirsiniz ancak çünkü bu cezanın sebebi çocuktan öç alma duygusu değil alışkanlık oluşturmadır bence. yemek yapmamaya gelince rutin yemek yapan kadın bi gün yapmasa cezalandırlmıyor ama yemek yapma alışkanlığı edinmesi bakımından kocalar bile karılarına daha sert olabiliyor hayat o kadar toz pembe değil :) bunları da doğru bulduğum için değil maalesef bu sitede gözlemlediğim için söyledim