Yöresel Tarif Teneke Tavuk

Yöresel Yemekler

BeyazOrkidem

“Hasbünallah ve nî’mel vekîl”
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
13.015
4.678
748
49
TENEKE TAVUK
Gerekli malzeme;
kişi sayısına ve yeme kapasitesine göre uygun bir boy tavuk, bir adet kazık, bir adet tercihen 5 lt lik yağ tenekesi (hindi olursa 20 lt olsa daha iyi olur) birkaç çalı çırpı ve yine birkaç adet odun, yakmak için kibrit
Yapılışı;Öncelikle olabildiğince düz ve etrafında yanacak birşey bulunmayan bir mekan seçilir. Daha sonra sert bir nesne vasıtasıyla elimizdeki kazık düz bir şekilde toprağa saplanır. Daha sonra önceden temin ettiğimiz(komşunun tavuğu da olabilir) tavuğu kazığın üzerine uygun bir şekilde (ayakları yere değmeyecek şekilde) yerleştiririz. Tercihen ayçiçek yağı tenekesini açık bir yer kalmayacak şekilde tavuğun üzerine kapaklarız.(yine tercihen tenekenin alt kısmına patates koyulabilir)Hava dahi giremeyecek durumda olan tenekenin yanına öncelikle kağıt daha sonra çalı çırpı koyar ateşe veriririz. Ateş alevlendikten sonra odun parçalarını homojen bir biçimde etrafına dizer ve yaklaşık 25 30 dk yüksek alevde yanmasını bekleriz.
25 30 dk geçtikten sonra teneke ağızında ki küller bir sopa yardımıyla temizlenerek teneke açılır ve işte inanılmaz an. İddia ediyorum böyle lezzetli bir tavuk yemediniz.
Öneri;Çok kibar değilseniz lütfen ama lütfen elle yiyin... İnanılmaz

574.jpg

576.jpg

577.jpg

sonuç: Fotoğrafta hiçbir oynama yoktur. Gerçek bu kadar çarpıcıdır

canım paylaşımın için teşekkürler ben de yedim bundan muhteşem bir lezzet oluyor insan parmaklarını bile yer yani :)))

dedem 1998 senesinde yapmıştı bunu ve ilk o zamanlar yemiştim ta ki dedem 2 sene evvel vefat edene kadar. mükemmel yapardı.

gerçekten harika oluyor,yemeside çok güzel tam tadı yerinde oluyor onun yanında hazır satılanlar bir hiç oluyor...paylaşımınız için teşekkürler..

Bende yemistim ve cok güzeldi.Biz tavugu teneke icerisinden gecirilmis kanca üzerine takmistik.Alt kismina bir güvec tenceresi icerisine bulgur+su+baharat ekleyip yagsiz sekilde yerlestirip pisirmistim.Valla pilavi etten daha lezzetliydi,tavugun akan yagiyla pismisti.:hulya:

Ahh ahh nerden getirdiniz aklima cokacimcoook

harika bir lezzet
duyduğumda önyargı ile yaklaşmıştım ama yedikten sonra fikrim tamamen değişti :jeyyar:

İnternette resimlerini görmüştüm ama cidden bunun çok yapıldığını sanmıyordum. Kendim yapma şansım yok ama beceri yönünden dökülen kocama bi sorayım. Belki yukardan bişey gelirde yapabilir :)

Back
X