Sorun özel okullarla alakalı değil zaten,ama bunu onlar farkedemiyor.Özelde de devlette de var böyle okullar.Bu yeni olan birşey değil ki
Yeni tespit edilmiş olması ilginç
"Zaten özel okula gidiyorsan notların fazladır "böyle bir algı var insanlarda
Özel okulda okuyan çocuk istediği kadar başarılı olsun bu algıyı yıkamıyor.
O zaman devlet okulunda okuyup hem ortaöğretim hem lise son sınıf öğrencilerinin özel okula geçmelerinide engellesinler.
Parkon sence bu bir çözüm mü ?Mevcut düzgün sistemi bozup,sonra sağ elleriyle sol kulaklarını arıyorlar.
Cidden sıktınız artık ya....
30 luk bir çocuğun 100 almasına,onbinlerce kişininde hakkına girmesine sebep oldunuz 3 yıldır,şuan yaptığınız çözüm mü ?Hayır...
Bu seferde 70 lik çocuğun 100 ortalama almasını yine engelleyemeyeceksiniz.Ama kimin umrunda hak hukuk....
Heh işte aynen öyleSorun özel okullarla alakalı değil zaten,ama bunu onlar farkedemiyor.Özelde de devlette de var böyle okullar.
Bu sistemin içine etmemişler gibi aynı sistemi LYS yede getiriyorlarmış,geçmiş olsun hepimize.
Şu teogu gördükleri halde LYS yide tamamen ona benzeteceklerse tek amaçları vardır ''çocuklar iyi eğitim veren okulları değil,sadece boş not veren okulları tercih etsin'' etsin ki,eğitim sıfırlansın.
Aslında devlet okulunda da var bu örnekler.Kendi gözlerimle çocuğun puanına baktım,Teog Matematikten 45-40 alan çocuğun tüm yazılı ve sözlüleri 100 dü.Bunun önüne bu sistemle veya ceza ile geçemezsiniz.Eskisi gibi olacak sistem.Okul notu eklenirken okulun not ortalaması hesaplanıp çan eğrisiyle puan eklenecek çocuğa.Bir okulun not ortalaması 80 çocuğun notu 90 sa çok not alacak,okulun ortalaması 100 ve çocuğun ortalaması 100 ise ortalama puan alacak.Malesef notlarını şişirmek için özel okullara gönderen kişiler çok var.Benim çocuğum emeğiyle yüksek not alırken,sırf özel okulda diye notunun yükseltilmesi canımı sıkan bir durumdu.
Ben lisedeyken dershane arkadaşlarımın notları önce 60 65 girilirdi karne almaya yakın yükseltilirdi. 3000 kişi geriye attı beni okul notum, bunda getirdikleri saçma sapan sistem (eskiden okulun derecesine göre ağırlık belirlenir zor bir okul ise daha fazla eklenirdi, kaldırdılar) ve sisirilmis özel okul notları gayet etkili. Daha rahat biçimde okuyabilecekken bunların yüzünden 5 senemi stres altında geçiriyorsam hakkım helal değil hiç birine. Iyi olmuş, versinler cezayı.
Hiçbir etkisi olmaz bu cezaların.Ben lisedeyken dershane arkadaşlarımın notları önce 60 65 girilirdi karne almaya yakın yükseltilirdi. 3000 kişi geriye attı beni okul notum, bunda getirdikleri saçma sapan sistem (eskiden okulun derecesine göre ağırlık belirlenir zor bir okul ise daha fazla eklenirdi, kaldırdılar) ve sisirilmis özel okul notları gayet etkili. Daha rahat biçimde okuyabilecekken bunların yüzünden 5 senemi stres altında geçiriyorsam hakkım helal değil hiç birine. Iyi olmuş, versinler cezayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?