Tepki verilecek bir durum mu yoksa ben mi alındım karar veremedim söz sizde:(

zsnn

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
4.007
3.235
723
arkadaşlar,eşimin babasıyla ortak cafesi var.ama babası ilgilenmez eşim işletio.geçen pazar beraber cafeye gittik.babasının arkadaşıda x die bi personel var işletmeci gibi orda bende tanıorum ama samimiyetim yok onun oturduğu masaya eşim gitti oturdu bende tabi arkasından.(bunada bozuldum tabi) neyse bişiler yedik daha yediğimiz bitmemiştiki ayakta bi grup müşteri bziim oturduğumuz yerdeki masalara baktı yer yoktu napsakki die konuşurlarken x bey buyurun siz buraya oturun biz yabancı değiliz dedi ve kalktı tabi haliyle bizde kalktık tabaklarımız eşimin elinde.tam kalkarkende müşteri velinimetimizdir dio bana.benimde orda bi ağırlığım var bişi diyemedim sorun olmasın die.içimde kaldı ama.başka yere oturalım dedi bende eşime hadi gidiyoruz yürüyelim dedim hiç ona bakmadanda çıktım ordan kusura bakmayın ya falan dedi eşimde abi ne olcak ya sende gibilerinden konuştu.ben acayip bozuldum orası bizim yerimiz o çalışan ve bende haftada hatta iki haftada bir bi saatliğine oraya giden biriyim.azıcık pazar keyfi yapayım demiştim çünkü yoğun çalışan biriyim.bide otururken burası ne güzel bu tarafa hiç geçmemeiştim demiştim şaşırmışlardı.sizce abartıyormuyum. eşim bozulduğumu anladı ama bişi yapmadı tabi.

bence X beyden ziyade sizin düşünüp kalkmanız gerekirdi,her yer boş olsa ama müşteriler gelip oraya oturmak istese bile müşterinin terslenmemesi gerekir böyle bir konuda.sizin de belirttiğiniz gibi siz 2 haftada bir gidiyorsunuz ama adam orayı işletiyor,sizce bu şekilde işletmesini düşünmesi normal değil mi?siz yabancı değilsiniz,küsüp gelmemezlik yapacak haliniz de yok herhalde ama müşteriyi memnun etmek lazım ki,sonra sıkıntı yaşanmasın...

müşteri müşteride sizde oranın sahibinin eşisiniz bir bayanı elinde tabağıyla kaldırmaya utanmıyor ben olsam bende bozulurdum eşinizin tepki vermesi gerekirdi başka masalarda dolu olduğunda gidip bişey yiyip içmeyenleri kaldırıyorlarmı yani bu x bey şaştım vallahi..

bence X beyden ziyade sizin düşünüp kalkmanız gerekirdi,her yer boş olsa ama müşteriler gelip oraya oturmak istese bile müşterinin terslenmemesi gerekir böyle bir konuda.sizin de belirttiğiniz gibi siz 2 haftada bir gidiyorsunuz ama adam orayı işletiyor,sizce bu şekilde işletmesini düşünmesi normal değil mi?siz yabancı değilsiniz,küsüp gelmemezlik yapacak haliniz de yok herhalde ama müşteriyi memnun etmek lazım ki,sonra sıkıntı yaşanmasın...

teşekkür ederim bu şekilde düşünmemiştim, haklısınız. bende eşim dururken x beyin böyle bişey yapması hoşuma gitmedi babasının x beye daha çok yetki verdiğini düşündüm.çünkü eşim oranın esas işletmecisi ortağı.bana saygısızlık gibi geldi.eşimede biraz kızdım açıkçası sen buna nasıl izin veriosun die.

Şimdi ben olsam bende alınırdım ama şuda var..o müşteriler sayesinde eşiniz para kazanıyor..bu yüzden ben olsam ilk önce sizin gibi tepki verir sonra düşünür bunun gereksiz bir tepki olduğunu anlardım sanırım..

müşteri müşteride sizde oranın sahibinin eşisiniz bir bayanı elinde tabağıyla kaldırmaya utanmıyor ben olsam bende bozulurdum eşinizin tepki vermesi gerekirdi başka masalarda dolu olduğunda gidip bişey yiyip içmeyenleri kaldırıyorlarmı yani bu x bey şaştım vallahi..

tabakları falanda eşim topladı yani ben direkt kalktım ordan çıktım.orda bi sürü çalışanımız var kendimi bi garip hissettim ama eşim hiç bişi anlamadı ben bozulunca anladı tabi ama bişi demedi.müşteri velinimetimiz dio onada sinirlendim hani siz hesap ödemiosunuz önemsizsinizder gibi geldi bana.

tabakları falanda eşim topladı yani ben direkt kalktım ordan çıktım.orda bi sürü çalışanımız var kendimi bi garip hissettim ama eşim hiç bişi anlamadı ben bozulunca anladı tabi ama bişi demedi.müşteri velinimetimiz dio onada sinirlendim hani siz hesap ödemiosunuz önemsizsinizder gibi geldi bana.

bende alıngan bi insanım o yüzden hemen alındım galiba yerinize koyunca :)

siz mekan sahibisiniz müşterilerde misafir... nasıl ki evimizde yeri gelir kalkıp yerimizi, yemeğimizi,yatağımızı onlara veriyorsak..aynı hizmeti ve özeni müşterilere göstermek zorundasınız..zaten buna hakiki ve kaliteli mekanlar özen gösterir o yüzden işletmeci X beyi çok beğendim..sizin verdiğiniz maaşın 3 katını ben vericem gelsin benim mekanda çalışsın...

Alınganlığınız tavanda. Ne var ki bunda? Adam cafeyi kendi cafesi gibi görüyor sonuçta. O müşterinin ordan cıkıp gitmesindense sizin kalkmanız daha hayırlı olmuş.

Bozulmakta haklısın bence eşinle konuş bu durumu ve adamı uyarsın bir daha böyle yapmasın. Yemeği bitmeyen insan masadan kaldırılır mı olacak şey değil.

Sizin dusuncenızı anlıyorum bende alınırdım ama buyutmezdım ama x bey haklı.
orayı isleten o tabıkı musterıye oncelık saglamak zorunda.
sız bı mekana gıtsenız mekan sahıbı bas kosede otursa sız cıkmak zorunda kalsanız?
sonucta sızın 2 haftada bır gıtme zorunlulugunuz yok cokmu dert oldu
daha az yogun olan bir gun gıder aksama kadar o masada oturursunuz.
x bey iyi bir isletmeci ve sizin cıkarlarınıza calısıyor.

abartcak uzulucek bişey yok tabi sizde bi keyıf yapym demşşsnz sonra boyle olunca sinirlenmenz doğal ama yaşadgnz durum olagan ,sonuçta bir müşteriden söz edıoruz..

bizde bu tarz bi iş yapıyoruz,ben babamın masasının önündeki koltuklara otururum çoğu zaman müşteri geldiği zaman da bişey yiyip içiyosam bile hemen kalkarım o otursun diye ya da babam sen şu tarafa geç der zaten.alınmakda hiç aklıma gelmemişti:44:sonuçta ben oranın sahibi sayılırım müşteri gidince yine oturcam onu memnun etmemiz gerekir.siz alıngan davranmışsınız adama kalmadan oranın ortağı olarak kendiniz kalkmalıydınız zaten

Bence X beyin yaptığı şey çok mantıksız ve saçma, sonuçta sizlerin çalışanlarınıza göre belli bir ağırlığınız olmalı, siz düşünür de kalkarsanız ne ala, ama siz orda düşünmemişsiniz, oturmuş yemek yiyorsunuz, duracağınız da bir kaç saat en fazla, bir çalışan olarak sırf müşteriler sizin masanıza baktı diye ne hakla önünüzde tabaklarınız dururken müşterileri sizin masanıza davet eder, terbiyesizlikten başka birşey değil bence, bir iş yerinde herkes yerini bilmeli bence..

Ha siz zaten patron olarak her gün gününüzü orda geçirseniz zaten mecburen müşteri geldiğinde boş masa yoksa kalkar yer verirsiniz, ama sizin bu anlattığınız durum bambaşka bence, siz de oraa adamakıllı ağırlanması gerekn bir patron eşisiniz bence.. Sizi haksız bulanlara çok şaşırdım doğrusu.. Hadi yemeğiniz bitmiş bir süredir de boş boş sohbet ediyor olsaydınız ve X bey de gelen müşteriler karşısında sizden izin isteseydi anlayabilirdim bi nebze.. Ama şu anlattığınız durum bence çok yakışıksız..

Bence X beyin yaptığı şey çok mantıksız ve saçma, sonuçta sizlerin çalışanlarınıza göre belli bir ağırlığınız olmalı, siz düşünür de kalkarsanız ne ala, ama siz orda düşünmemişsiniz, oturmuş yemek yiyorsunuz, duracağınız da bir kaç saat en fazla, bir çalışan olarak sırf müşteriler sizin masanıza baktı diye ne hakla önünüzde tabaklarınız dururken müşterileri sizin masanıza davet eder, terbiyesizlikten başka birşey değil bence, bir iş yerinde herkes yerini bilmeli bence..

Ha siz zaten patron olarak her gün gününüzü orda geçirseniz zaten mecburen müşteri geldiğinde boş masa yoksa kalkar yer verirsiniz, ama sizin bu anlattığınız durum bambaşka bence, siz de oraa adamakıllı ağırlanması gerekn bir patron eşisiniz bence.. Sizi haksız bulanlara çok şaşırdım doğrusu.. Hadi yemeğiniz bitmiş bir süredir de boş boş sohbet ediyor olsaydınız ve X bey de gelen müşteriler karşısında sizden izin isteseydi anlayabilirdim bi nebze.. Ama şu anlattığınız durum bence çok yakışıksız..

Evet katılıyorum.adam yani x bey dediğiniz oranın işletmecisi de olsa hatta iyi bir işletmeci dahi olsa yanında patronu var haksız mıyım?patronu düşünürse kalkmayı ne ala ki bence eşinizin aklına kalkmak gelseydi sizi düşünüz kalmazdı ya da belli etmeden kalkmayı teklif ederdi,sizin tepkinize bakardı vesaire.müşteri her zaman gelir,tamam elbette bir müessesede müşteri rahatlığı önceliklidir ama şimdi ben kalıp bir yere gitsem yerler dolu olsa mekan sahibi eşiyle yemek yiyor olsa(ki ben anlamadım,niye gelen müşteri sizin masanıza bakıyor nerden biliyor sizin oranın sahibi olduğunuzu) neden biz gelince kalkmadılar diye düşünmezdim.tamam müşteriyimde adam da oranın sahibi mekanında belki keyif yapmak istiyor rahat rahat.Bence x bey orayı fazla sahiplenmiş,onun yerinde olsam patron ordayken geri dururdum,en azından lank diye kaldırmazdım ki bir de yanında eşi varken.

X bey emrivaki yapar gibi kaldırıvermiş sizi oradan,siz de ben patron eşiyken ona düşmezdi diye düşünmüşsünüz.
aslında ben olsam ben de bozulup,alınabilirdim ama,
ben de x beyin fesatlıktan böyle yaptığını sanmıyorum.
iyi niyatle yapmıştır da biraz uygunsuz davrandığının farkında olmamıştır.
yani yüzsüzlüğünden değil de cahilliğinden gibi geldi bana.

(tabi ben x beyi tanımıyorum,iyi niyatli yaklaşmak istedim)

x beyefendiye mi yoksa eşinize mi alındığınızı tam anlayamadım.
bana biraz ego muhabbeti gibi geldi..?
ben patron eşiyim o çalışan, haddini bilsin gibi?

Back
X