tepki vermeden önce iki kere düşünmek lazım

elifsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
73
0
96
İzmir
hayatımızın her gününde bir şeylere hep tepki veririz.Ben bazen sinirimi oynatan tepkilerle karşılaşıyorum ve bunları sizlerle de paylaşmak istedim.Ben yurt dışından gelin geldim ve karşılaştığım insanların çoğu beni ilk tanıdıklarında verdikleri tepki şu: "aaayy yazııık anası babası yook Allah yardımcınolsun" gibisinden oluyor.Bu ne şimdi? kendimi öyle kötü hissediyordum ki ilk başlarda sanki başıma bir felaket gelmiş de acınacak haldeyim.Allah Allah yaa .Bir de çocuğum olmuyor diye aynı şeylerle karşılaşıyorum .İnanın tümden bozuluyorum.Sizinde mutlaka gelmiştir başınıza öyle durumlar.Siz nasıl tepki verdiniz?Ben ilk başlarda böööyle kalıyordum bu ne demek istiyor diye :1shok: ama artık çok ileri gidildi mi tersliyorum yasakkelime

benim ailem de başka şehirde canım, bazen benim için de aynı şeyi söylüyorlar ama hiç takmıyorum, ben mutlu muyum, gerisi boş.

Benim erkek arkadaşım için çok laf söyleyenler oluyordu ve halla oluyor arada.
ilk başlarda ben çok kafama takıyordum, ani tepki veriyordum herkese. Üstüme o kadar çok geliyorlardı ki anlatamam. Bunalıyordum resmen. Hatta ayrılma yoluna kadar gidiyordum bazen..
Ama artık kimseye kafaya takmıyorum.Biz aşkımla mutluyuz bu herşeye bedel zaten :teytey:. Söylentiler bir kulağımdan giriyor, diğer kulağımdan çıkıyor. Hayat benim hayatım, istediğimi yaşarım yaşamamam bu kimseyi ilgilendirmez
:1rolleyes:Bence sende eğer kocanla mutluysan. boşver etrafındaki insanları. Onlar istediği yorumu yapsınlar. bir kulağından girsin, diğer kulağından çıksın. Tavsiyem budur. Zaten böyle yorum yapan insanlar, kendi hayatından memnun değillerki başkalarının hayatına burunlarını sokuyorlar. Kimseyi kafana takıp mutsuz olma, kötü niyetli insanları sevindirme yerimseniben
Sevgi dolu günler dilerm :1hug:

hayirdir biri size cocuk esirgeme kurumundan mi geldigimi mi soyledi yanlis bilgi anamda var babamda Allah uzun omurler versin evlenince onlarida yanimda getircek halim yoktu ceyiz gibi diyiver ben aynen bunu derdim millette ne densiz olmus cocugu olur bakamaz yazik derler olmaz kisirmisin derler milletce densiz lafi sonu belli olmayan millet olduk

ben kocamla mutluyum zaten temelli ayrılmadım ya ailemden arada görmeye gidicem de..
cocuk içinde Allah ın takdiri de gitin..
bence susma cok..susunca daha cok konusuolar
gıcık oluyorum böyle insanlara :oklava:

o anki ruh halime göre değişir fakat genelde pek yumuşak tepki vermem....ya suratımı asar hiç cevap vermem ya da ters bir laf ederim...böyle şeyler çok bunaltır beni.

ya anlamıyorum..başına ne gelirse gelsin uzman oluyor insanlar..evleniyorsun herkes terapist oluyor,çocuğun oluyor herkes kadın doğum uzmanı..cahillik..hiç tarzım değil.boşver sen kendini geliştirmeye bak.sığ insanlarla uğraşma.

tatlım bi kere insanlarımız başkalarının hayatlarından besleniyorlar
biz bişeyler yaşamazsak onlar nasıl konuşacak ya da ne konuşacak işleri güçleri germek üzmek hatırlatmak başka bişey yok
ne tepki verirdime gelince özel hayatım da çok az insanla muhatap olmamın nedeni bu olsa gerek diye düşünüyorum :delphin:

Çok saygısızca insanın elinde olmayan olaylar yüzünden veya seçimlerinden dolayı baskı

görmesi, sorgulanması kötükedihüso , bebek konusunda aynı sıkıntıyı daha 2 yıllık evli olan

ablamda çekiyor ve onlara bulaşmayacağım diye kendi içine atıyor....çok duayrısz ve bencil

olabiliyor insanoğlu:çok üzgünüm:

Milletçe en önemli kusurlarımızdan 2 tanesi biri merak diğeri çenemizi tutamamamız:delphin:
Herşeyi herkesi merak ediyoruz,bırakalım kim ne giymiş,kim kimle geziyormuş,nüfus memuru gibi insanların seceresini çıkarma çabası da ne oluyor.
Merakımız yüzünden herkesi süzüp illa bir kusur arıyoruz ve sonrasında bize göre kusur olan herşeyi çevremize fütursuzca anlatmaktan hiç çekinmiyoruz,halbuki bize ne?
Bu aşırı meraklarımızı daha hayırlı konulara kanalize etsek kesin uzaya insansız füze yollardık biz.

Milletçe en önemli kusurlarımızdan 2 tanesi biri merak diğeri çenemizi tutamamamız:delphin:
Herşeyi herkesi merak ediyoruz,bırakalım kim ne giymiş,kim kimle geziyormuş,nüfus memuru gibi insanların seceresini çıkarma çabası da ne oluyor.
Merakımız yüzünden herkesi süzüp illa bir kusur arıyoruz ve sonrasında bize göre kusur olan herşeyi çevremize fütursuzca anlatmaktan hiç çekinmiyoruz,halbuki bize ne?
Bu aşırı meraklarımızı daha hayırlı konulara kanalize etsek kesin uzaya insansız füze yollardık biz.

haklısınız biz bile kızıyoruz ama zaman zaman aynı hataya bizde düşüyoruz
benim mesela dikkatimi çeker sorarlar kaç çocuğunuz var karşı taraf 2 kızım var der
ötekinin cevabı olsun bidaha yaparsınız
yada sorarlar çocuklar nerde okuyor eğer özelde dersen yandın
yaa burslumu
yok
hııı seninki ne iş yapıyorki
işini söylersin şurda çalışıyo
hemen eeee maaşı iyi demekki ne kadar alıyoki
onaneyse

malesef böyle tepkiler alıyoruz çoğuzaman mesele ben memleketime sık gidemediğim için gidince hemen aaaaaaaa sen nekadar kilo almışsın iyi kocan birşey demiyor gibi tepkiler alıyorum ve kendimi çok kötü hissediyorum bende acaba falan diyorum kendi kendime ama aslında mutlumuyum mutluyum gerisi hikeye boşveeerrrrr

çok doğru vurguluyorsunuz kızlar.Ben birinin çocuğu olmazsa mesela utanırım neden diye sormaya değilki bana sordukları gibi yapayım (senmi kısırsın eşinmi diye sorulmuştu direkt bana ).Olur der geçerim karşı taraf açmasa konuyu.

cemre110,
doğru söylüyorsunuz,hepimizde mutlaka merak var,bende merak ederim bazı şeyleri ama üstüme vazife olmayan şeyleri merak edip sırf merakımı giderme adına insanları soru bombardımanına tutmam,mesela bir kadına asla çocuğun olmuyor mu?Veya niye olmuyor,kısır mısın (ki bu sözden inan nefret ederim)diye asla sormam,çocuğunuz var mı diye sorduklarında evet var derim bende ona sorarım ama yok derse niye yok vs. vs. sorularla asla karşımdakini bunaltmam,kendiliğinden anlatırsa da üzülme olur mutlaka der geçerim.

Kız çocuk konusunda bende muzdaribim,benim 1 kızım var 14 yaşında,banada aynen şöyle tepkiler gelir
-1 kızın mı var ?
-hııı
-kaç yaşında ?
-14
-başka çocuğun olmadı mı ?
-yoo istemedim
-istemedin mi yoksa sen kız kısırı mısın?O ne demekse artık
veya muhabbet şöyle olur
-çocuğun var mı ?
-evet var
-kız mı erkek mi ?
-kız
-he üzülme oğlunda olur-tatlicadiarzu-
Yahu insan evladının cinsiyetine üzülür mü:mymeka:
Toplum bu kadar meraklı ve meraklarının yanısıra baskıcı,sordukları sorular ve getirdikleri yorumlar yüzünden özellikle kadınlar baskı altında hissediyor kendini,kadının kadına zulümü diyebiliriz buna:kızgın:

benım ablamda almanyaya gelın gitti sonra dediler yandınız oraya kızmı verılır.. bizde korktuk allah var.. ablam suan mutlu tabıkı 5yıl oldu buarada sorunlar çıktı elbet ama halletıler..

bencede mune hanımın dedigi gibi kadın kadına zulumden baska bişey değil bu.. karsındakını cekememezlık ve bi şekılde laf sokmaktan ibaret bir sey..

ben tatılden 2once geldım orda kadının biri havuzda geldi yanıma ve aynen soylee.. kadını hayatımda ilk defa goruyorum..
- hamılemısınız? gobegınız şiş..
ben o an afalladım ve hayır demekle yetındım sadece.. nihakım oldu ama dugun sonbaharda kısmetse..
uzun ve zayıf biriyim ama yemek yıyınce halıyle gobek kısmım şişiyor :roflol:
her göbegi şiş olan hamıle mı oluyor anlamadım acıkcası :S:S :kızgın:
kadın oyle bisey deyınce direk bunalım takıldım ve sismanmıyım neden bana oyle dedi gibi dusunmeye basladım ogunden sonrada havuza gırmedım :((

insanlar çok tuhaf gercekten..

malesef insanlar hep öyle.. bende bu yüzden toplum içine girmeye korkuyorum.. ben babamı küçükken kaybettim. bunu bilenler bile kaç sene oldu bilmem ne..

ne kadar sdinir bozucu.. ben cvp vermiyorum ve tersliyorum. bu konuyu konuşmak istemiyorum. diyorum.. yada gereksiz vahlanmalara da uyarı bir açıklık getiriyorum herkes kendine gelsin.

Back
X