Çorbalar terbiyeli arpa sehriye corbasi...

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.382
26.105
598
guzel bir corba...

once yagi eritiyoruz uzerine unu ekleyip sararincaya kadar kavuruyoruz daha sonra uzerine 2 litre su ekliyoruz karistiryoruz kaynadiktan sonra 1 bulyonu ve sehriyeleri ekliyoruz sehriyeler yyumusadiktan sonra altini kisip terbiyesini ekleyip karistirarak kek cirpma teliyle karistirirsaniz salca eriyor terbiyeyi ekledikten sonra 5 dk pisiriyoruz servise hazir...

terbiyesi;
salca,limon suyu, yumurta sarisi tuz karabiber naneyi ayri bir kapta karistiriyoruz...

2 y.k margarin
2 y.k un
1 tavuk bulyon
5 y.k arpa sehriye
1 y.k salca
1 yumurta sarisi
1 y.k limon suyu
tuz.karabiber.nane

NOT>>>2 litre biraz fazla olabilir 5-6 bardak su koyun kivami koyulasirsa su eklersiniz ben oyle yaptim...
bide tarfiteki malzemeler bunlardi ama biz iki kisi oldugumuz icin bu corba bize fazla geleceginden ben malzemeleri yari yariya kullandim...orn;1 kasik yag 1 kasik un 3 kasik sehriye 4-5 bardak su kivami koyulasinca su ekledim...

Son düzenleyen: Moderatör:
bugün bunu yapıcam dedin ve yaptın yani :81::81: tarifi denedin mi hiç? yarın bende deniyim :62::62:

bugün bunu yapıcam dedin ve yaptın yani :81::81: tarifi denedin mi hiç? yarın bende deniyim :62::62:

biraz inatimdir:9::9::9:bugun denedim netten bakip cok guzel oldu normalde sehriye corbasi yapinca cok su gibi oluyordu bu cok guzel oldu:56::56:saten internetten tariflere bakip bakip yapiyorum gecende ebrunun tarfifini denediim oda guzel oldu gece uyku tutmuyor bende yimek pisiriyorummm:62::62::62:

biraz inatimdir:9::9::9:bugun denedim netten bakip cok guzel oldu normalde sehriye corbasi yapinca cok su gibi oluyordu bu cok guzel oldu:56::56:saten internetten tariflere bakip bakip yapiyorum gecende ebrunun tarfifini denediim oda guzel oldu gece uyku tutmuyor bende yimek pisiriyorummm:62::62::62:

:1::1: bende internetten bakıp bakıp yapıyorum severim yemek yapmayı ama canımın istemesi lazım canım istemezse hiç güzel olmuyo yaptığım yemek :1::1:

heyo ben de bugün arpa şehriye çorbası yaptım ama ben yumurtalı terbiye sevmiyorum çünkü yumurtadan nefret ediyorum.. neyse konuya dönelim tweetycim sulu olmasını istemiyorsan içine biraz kırmızı mercimek katmanı öneririm ben öyle yapıyorum hem kıvamı iyi oluyor hem de mercimek ayrı bir lezzet katıyor :)

heyo ben de bugün arpa şehriye çorbası yaptım ama ben yumurtalı terbiye sevmiyorum çünkü yumurtadan nefret ediyorum.. neyse konuya dönelim tweetycim sulu olmasını istemiyorsan içine biraz kırmızı mercimek katmanı öneririm ben öyle yapıyorum hem kıvamı iyi oluyor hem de mercimek ayrı bir lezzet katıyor :)

saol canım paylaştığın için bilmiyordum yazdım bunu bir kenara :81::81::62:

:1::1: bende internetten bakıp bakıp yapıyorum severim yemek yapmayı ama canımın istemesi lazım canım istemezse hiç güzel olmuyo yaptığım yemek :1::1:
aynen canimm:1:

bide oylesini denerim canim degisik tarifler deniyorum zaten :1:onerin icin cok tesekkurler chileqcimmm:nazar:

Son düzenleyen: Moderatör:
Terbiye, çorbalara ayrı bir tat katıyor, ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık..

Terbiye, çorbalara ayrı bir tat katıyor, ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık..

evet bencede bu corbayi terbiyesiz yaptiginda cok bos oluyor arpa ve su boyle terbiyeli yaptiginda ise daha tok gibi koyu kivamli INSALLAH BEGENIRSIN afiyet olsun :56:

kızlar ben denedim tarifi.. evde nane yoktu koyamadım ama yine de çok başarılıydı.. tavsiye ediyorum.. çok leziz :46:

Back
X